reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja też ;) a jeżeli chodzi o mieszkanie to musimy szybko coś ogarnąć. Kamienica, 3 piętro, bez windy, miejskiego ogrzewania, ciepła woda limitowana, bo z bojlera. Mieszkanie mega nieustawne. Nie zostawię wózka na parterze, bo boję się że żuleria jakaś mi albo napluje albo zakopcą mi papierochami ;/
Wtedy idealnym rozwiązaniem jest chusta do noszenia dziecka :-)

reklama
To że dostałaś zastrzyk na pęknięcie to też nie ma pewności że pęcherzyk pękł. Więc mogło nie dojść do owulacji wogule.

A nawet jak by jednak pękł pęcherzyk (tego się nie do wiemy teraz) to plemnik i jajeczko nie wystarczy do ciąży. Na to musi się złożyć kilka czynników aby doszło do ciąży niestety.
Ja nie rozumiem dlaczego tak próbujesz dziewczynę sprowadzić na ziemię że nie wiadomo czy miała owulacje?? A dlaczego miałaby nie mieć?? Aromka brała, zastrzyk dostała, plemnik i jajeczko to wystarczające połączenie żeby zajść w ciążę. Jednak wiele kobiet ma normalnie owulację, a mniej cierpi na luf.
Dostalalam okres.
Wkurzylam sie i mam teraz ochote odpuscic...
Moj partner w tym miesiącu nie wraca do pl wiec pewnie odpuszcze przyszly cykl i monitoring.
Z tego wynika ze dni plodne mialam dokladnie 14 dni temu? czyli 18.08. a kochalismy sie 14,15,16.
Chyba Pani Ginekolog niedostatecznie dokladnie przewidziala owulację... :( załamka
Chciałam napisać że seks w 15 i 16 dc wystarczy jak owulacja była w 18 dc ale przecież napisałaś że dostałaś okres więc tym razem nie wystarczył no ale ogólnie może tak być że wystarczy [emoji854][emoji14]
Czyli u ciebie test owu pozytywny= owulacja na 100%. Cieszę się bardzo. Teraz czekamy nie całe 2 tyg na efekty. Mocno trzymam [emoji110][emoji110]
I tutaj się mylisz, bo w jednym cyklu to może i pozytywny test oznacza owulacje na 100% ale w innym już niekoniecznie. U mnie raz pęka pecherzyk a raz torbiel i zawsze testy pozytywne.

Ja nie rozumiem dlaczego tak próbujesz dziewczynę sprowadzić na ziemię że nie wiadomo czy miała owulacje?? A dlaczego miałaby nie mieć?? Aromka brała, zastrzyk dostała, plemnik i jajeczko to wystarczające połączenie żeby zajść w ciążę. Jednak wiele kobiet ma normalnie owulację, a mniej cierpi na luf.Chciałam napisać że seks w 15 i 16 dc wystarczy jak owulacja była w 18 dc ale przecież napisałaś że dostałaś okres więc tym razem nie wystarczył no ale ogólnie może tak być że wystarczy [emoji854][emoji14]I tutaj się mylisz, bo w jednym cyklu to może i pozytywny test oznacza owulacje na 100% ale w innym już niekoniecznie. U mnie raz pęka pecherzyk a raz torbiel i zawsze testy pozytywne.
To że dostała zastrzyk nie jest powiedziane ze ta owu miała. To co mam przytakiwać?
Nie była zobaczyć czy pęcherzyk peknal więc też nie może mieć 100% pewności że ta owu miała na 100% zastrzyk to tylko zastrzyk też może "nawalić"

Co do testów owu napisałam o tym cyklu że test owu to równa się owu u @Carry88 nie napisałam że w każdym cyklu tak będzie.

Edit: jak by tylko komórka jajowa i plemnik był potrzebny do ciąży to większości by nas tu nie było.
To forum to już koszmar trzeba każdemu przytakiwać bo jak swoje zdanie się napisze to jest wielkie ALE i bóg wie co jeszcze[emoji2356][emoji2356]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry