reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak z allegro i ten horien. Ale jeszcze w czerwcu je używałam i normalnie pokazały mi pik . Tylko w tym cyklu temperatura moja szaleje i dlatego tak mi zmienia terminy owu [emoji2356] .
To testy owu z allegro? Albo te horien? Jeśli tak to są gówniane.
Dla porównania ostatnio zrobiłam i wyszedł negatywny, a apteczne wyszły pozytywne. A poza tym testy owu to nie wyznacznik.

reklama
Za namowa orzyjaciolki zrobilam dzis rano test wynik negatywny ale szyjka wysoko rozpulchniona... nie wiem co sobie myslec [emoji2356][emoji2368]
1598773228580.jpeg

Ja siebie dokładnie widzę tak samo 🤣 pracę swoją też lubię, ale... No właśnie 😉 zresztą jakby mnie było stać to ja bym mogła nawet teraz już nie pracować 🤦‍♀️ marzenia 🤣
Na l4 pójdę, ale na pewno dopiero po 12 tyg albo może i później bo nie chce znowu przeżywać tego powrotu do pracy 😉

@aga.i.nieszka to trzymam kciuki i może Cię dogonię 😜😁💪
Też bym już najchętniej siedziała w domu i odpoczęła itp.
Ja niestety mam taką prace, że wręcz każą iść na L4 prawie odrazu, bo za ciężko. ogólnie też się boję że jak zajde to sytuacja się może powtórzyć i znowu ten powrót. Chyba wtedy się zwolnie.
Okaze sie za 4 dni ;)
Też mam termin za 4 dni @.
Nie jest to takie łatwe jak się starasz o pierwsze dziecko. Ale z tym rezygnowaniem z czegoś bo mogę być w ciąży to prawda. Na początku też tak miałam, teraz po prawie roku starań i tak nie wierzę że mogło się udać
emoji1745.png
Też tak miałam i teraz stwierdziłam że mam to gdzieś, żyje normalnie, za rok wakacje takie jak chcemy, z niczego nie chce już rezygnować jak się uda wtedy będę się martwić 🤪😁
Dziękuję😘 tak, kilka testów pozytywnych. Na żywo kreska ciemniejsza. Teoretycznie jestem 5 -6 dni po terminie. Owu mogła się przesunąć przez kp. Czuję się podobnie jak w poprzedniej, donoszonej ciąży, więc mam nadzieję, że wszystko bd ok. Pójdę w przyszłym tyg na bete i tsh. Ogólnie jestem szoku, takim lekkim, bo o drugą ciążę się staralam z przerwami 8 lat. A tu proszę. Trzymajcie kciuki. I czekam na Wasze kreseczki😘
Gratulacje 😘

@am
Dziewczyny ktore maja pozytywny test napiszcie prosze ktory to cykl starań i ktora ciaza? Tak z ciekawosci [emoji3] u mnie jezeli sie potwierdzi to będzie to 2 cykl staran i 2 ciaza [emoji173]
Też widziałam tam kreskę, a z białych testów polecam nordtest.

Nie jest to takie łatwe jak się starasz o pierwsze dziecko. Ale z tym rezygnowaniem z czegoś bo mogę być w ciąży to prawda. Na początku też tak miałam, teraz po prawie roku starań i tak nie wierzę że mogło się udać [emoji1745]
Ja wiem, że to inaczej jest, jeśli się stara o pierwsze, ale tu każda ma inną historie i może źle to ujęłam, ale opisałam siebie, a też można zauważyć, że dużo dziewczyn które starają się tutaj dłuższy czas o pierwsze często nie podchodzą do wszystkiego tak emocjonująco jak te które już mają dziecko/dzieci. Ja też myślałam na początku, że jak mam już dzieci to nie będzie problemu z kolejnym, teraz wiem, że gdzieś problem leży i trzeba go rozwiązać. Absolutnie nie chciałam aby ktoś pomyślał, że chce komuś coś narzucić, ani nikogo urazić.

Dziewczyny A jak testy owu ciemnieja z dnia na dzień ( oczywiście już po owu ) bo to jest 3-5 dni przed @ mogą świadczyć o jakiś zaburzeniach hormonalnych ? Chwilę temu zrobiłam sobie test po wypiciu dużej kawy i napoju [emoji23] A jest jeszcze ciemniejsza nic wczoraj bez picia . I teraz się martwię że to może ma związek z jakimiś hormonami czy coś [emoji848]
20200830_095003.jpeg
20200830_100710.jpeg

reklama
Za namowa orzyjaciolki zrobilam dzis rano test wynik negatywny ale szyjka wysoko rozpulchniona... nie wiem co sobie myslec [emoji2356][emoji2368]Zobacz załącznik 1169700
Jak długo już badasz szyjkę? Ja w poprzednim cyklu po owu długo miałam ja wysoko, przed samym okresem dopiero opadła, w tym cyklu natomiast opadła zaraz po owu i tak się utrzymuje

Do góry