reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak z allegro i ten horien. Ale jeszcze w czerwcu je używałam i normalnie pokazały mi pik . Tylko w tym cyklu temperatura moja szaleje i dlatego tak mi zmienia terminy owu [emoji2356] .
To testy owu z allegro? Albo te horien? Jeśli tak to są gówniane.
Dla porównania ostatnio zrobiłam i wyszedł negatywny, a apteczne wyszły pozytywne. A poza tym testy owu to nie wyznacznik.

reklama
Za namowa orzyjaciolki zrobilam dzis rano test wynik negatywny ale szyjka wysoko rozpulchniona... nie wiem co sobie myslec [emoji2356][emoji2368]
1598773228580.jpeg

Ja siebie dokładnie widzę tak samo 🤣 pracę swoją też lubię, ale... No właśnie 😉 zresztą jakby mnie było stać to ja bym mogła nawet teraz już nie pracować 🤦‍♀️ marzenia 🤣
Na l4 pójdę, ale na pewno dopiero po 12 tyg albo może i później bo nie chce znowu przeżywać tego powrotu do pracy 😉

@aga.i.nieszka to trzymam kciuki i może Cię dogonię 😜😁💪
Też bym już najchętniej siedziała w domu i odpoczęła itp.
Ja niestety mam taką prace, że wręcz każą iść na L4 prawie odrazu, bo za ciężko. ogólnie też się boję że jak zajde to sytuacja się może powtórzyć i znowu ten powrót. Chyba wtedy się zwolnie.
Okaze sie za 4 dni ;)
Też mam termin za 4 dni @.
Nie jest to takie łatwe jak się starasz o pierwsze dziecko. Ale z tym rezygnowaniem z czegoś bo mogę być w ciąży to prawda. Na początku też tak miałam, teraz po prawie roku starań i tak nie wierzę że mogło się udać
emoji1745.png
Też tak miałam i teraz stwierdziłam że mam to gdzieś, żyje normalnie, za rok wakacje takie jak chcemy, z niczego nie chce już rezygnować jak się uda wtedy będę się martwić 🤪😁
Dziękuję😘 tak, kilka testów pozytywnych. Na żywo kreska ciemniejsza. Teoretycznie jestem 5 -6 dni po terminie. Owu mogła się przesunąć przez kp. Czuję się podobnie jak w poprzedniej, donoszonej ciąży, więc mam nadzieję, że wszystko bd ok. Pójdę w przyszłym tyg na bete i tsh. Ogólnie jestem szoku, takim lekkim, bo o drugą ciążę się staralam z przerwami 8 lat. A tu proszę. Trzymajcie kciuki. I czekam na Wasze kreseczki😘
Gratulacje 😘

@am
Dziewczyny ktore maja pozytywny test napiszcie prosze ktory to cykl starań i ktora ciaza? Tak z ciekawosci [emoji3] u mnie jezeli sie potwierdzi to będzie to 2 cykl staran i 2 ciaza [emoji173]
Też widziałam tam kreskę, a z białych testów polecam nordtest.

Nie jest to takie łatwe jak się starasz o pierwsze dziecko. Ale z tym rezygnowaniem z czegoś bo mogę być w ciąży to prawda. Na początku też tak miałam, teraz po prawie roku starań i tak nie wierzę że mogło się udać [emoji1745]
Ja wiem, że to inaczej jest, jeśli się stara o pierwsze, ale tu każda ma inną historie i może źle to ujęłam, ale opisałam siebie, a też można zauważyć, że dużo dziewczyn które starają się tutaj dłuższy czas o pierwsze często nie podchodzą do wszystkiego tak emocjonująco jak te które już mają dziecko/dzieci. Ja też myślałam na początku, że jak mam już dzieci to nie będzie problemu z kolejnym, teraz wiem, że gdzieś problem leży i trzeba go rozwiązać. Absolutnie nie chciałam aby ktoś pomyślał, że chce komuś coś narzucić, ani nikogo urazić.

Dziewczyny A jak testy owu ciemnieja z dnia na dzień ( oczywiście już po owu ) bo to jest 3-5 dni przed @ mogą świadczyć o jakiś zaburzeniach hormonalnych ? Chwilę temu zrobiłam sobie test po wypiciu dużej kawy i napoju [emoji23] A jest jeszcze ciemniejsza nic wczoraj bez picia . I teraz się martwię że to może ma związek z jakimiś hormonami czy coś [emoji848]
20200830_095003.jpeg
20200830_100710.jpeg

reklama
Za namowa orzyjaciolki zrobilam dzis rano test wynik negatywny ale szyjka wysoko rozpulchniona... nie wiem co sobie myslec [emoji2356][emoji2368]Zobacz załącznik 1169700
Jak długo już badasz szyjkę? Ja w poprzednim cyklu po owu długo miałam ja wysoko, przed samym okresem dopiero opadła, w tym cyklu natomiast opadła zaraz po owu i tak się utrzymuje

Do góry