reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Jak długo już badasz szyjkę? Ja w poprzednim cyklu po owu długo miałam ja wysoko, przed samym okresem dopiero opadła, w tym cyklu natomiast opadła zaraz po owu i tak się utrzymuje
Badalam juz w zeszlym roku przed 1 ciaza i teraz po odstawieniu limetic badam dziennie i puki co wiem kiedy byla owu (przypuszam bo monitoringu nie bylo) i od tej pory wysoko twarda zamknieta ale od kilku dni jest rozpulchniona jakby (taka jakas średnio twarda) i wysoko zamknieta... zawsze sie obniza na okres i w tedy mam ja bardzo nisko wiec tym sie troszke sugeruje tym bardziej ze badanie jej jest bezpieczne (i polozna i lekarz w szpitalu to pow) wiec czekam. O ile wczoraj mialam bole typowo @ i dzis w nocy ciagniecie z jajnika to dzis od rana nic [emoji2368][emoji2356] a Ty dlugo badasz?

To jeszcze ten moze nie pokazać więc spokojnie [emoji846]
Mysle ze puki szyjka sie nie obnizy to "szansa" jest. Choc nie nastawiam sie bo przy kp nie jest wcale latwiej [emoji6] mysle ze beta to rozstrzygnie w polowie tygodnia [emoji4] a jak nie to po wizycie u gina (8.09) bd dzialac dalej moze luteine mi przepisze.. w 1 ciazy tez bralam bo progesteron byl niski

Badalam juz w zeszlym roku przed 1 ciaza i teraz po odstawieniu limetic badam dziennie i puki co wiem kiedy byla owu (przypuszam bo monitoringu nie bylo) i od tej pory wysoko twarda zamknieta ale od kilku dni jest rozpulchniona jakby (taka jakas średnio twarda) i wysoko zamknieta... zawsze sie obniza na okres i w tedy mam ja bardzo nisko wiec tym sie troszke sugeruje tym bardziej ze badanie jej jest bezpieczne (i polozna i lekarz w szpitalu to pow) wiec czekam. O ile wczoraj mialam bole typowo @ i dzis w nocy ciagniecie z jajnika to dzis od rana nic [emoji2368][emoji2356] a Ty dlugo badasz?
No to masz już porównanie, więc trzymam kciuki aby to była ciaza😁❤️ ja niedawno zaczęłam, zanim tu trafiłam to nawet nie wiedziałam za bardzo o samo badaniu szyjki, nie interesowałam się za bardzo tematem, dlatego też podpytuje jak to u innych wygląda. A powiedz mi badasz o jednej porze? Bo czytałam że rano i wieczorem może inaczej być szyjka ulozona, ja zawsze badam wieczorem

Mój test teraz wygląda tak 🤗 to chyba dobry znak że ciemnieje? Im dłużej czekam na wizyte u lekarza tym więcej stresu...

Załączniki

• 20200830_104420.jpg
    20200830_104420.jpg
    315 KB · Wyświetleń: 117
reklama
No to masz już porównanie, więc trzymam kciuki aby to była ciaza[emoji16][emoji3590] ja niedawno zaczęłam, zanim tu trafiłam to nawet nie wiedziałam za bardzo o samo badaniu szyjki, nie interesowałam się za bardzo tematem, dlatego też podpytuje jak to u innych wygląda. A powiedz mi badasz o jednej porze? Bo czytałam że rano i wieczorem może inaczej być szyjka ulozona, ja zawsze badam wieczorem
Teraz przed @ badam i rano i wieczorem po prysznicu i wazne zeby wczesniej zrobic siku bo wysokosc moze troszke sfałszować pelny pecherz

Do góry