reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie wiem co powiedzieć, nie chce robić bety. Po ostatniej biochemicznej przejechałam się tylko na tych betach patrząc jaki jest niski przyrost.. Będę czekać, nawet nie wiem kiedy pójść do gin. Ile poczekac do wizyty? Mam jeszcze trzy testy powtórzę pierwszy w niedzielę, nie dociera to do mnie. Nie chce odrazu sie poczuć zbyt pewnie , już wiem że nie jest łatwo na poprzednim doświadczeniu.
Jeśli nie chcesz robić bety, to najlepiej iść do lekarza za jakieś 2 tygodnie :)

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym tylozgieciem? Jakbym miała to lekarz by mi coś o tym powiedział czy nie koniecznie musi?
Nie wiem jak u innych, ale mój gin za każdym razem jak USG robi to mówi mi o endo o jajnikach i o macicy że jest przodozgieta. Możesz sama zapytać lekarza czy może sprawdzić jaka masz macicę.

@Ania95 to nie jest cień tylko krecha!! :D

@Martxx1 właśnie mi się kojarzy, że Ty też zaczynałaś cykl 23 lipca? Ale faktycznie będziemy rodzić razem :D

@Nadziejka90 u mnie przy na początku badania zawsze powtarza, że jest tyłozgięcie, a od ostatniego miesiąca okazało się, że mam przesuniętą macicę w stronę lewego jajnika i nie wiadomo czemu, bo po ciąży było ok. Powiedział mi, że przy takim położeniu może być jajowód zgięty, a przy tym niedrożny i teraz się boję, czy właśnie przypadkiem wszystko nie dzieje się w jajowodzie, bo z tego jajnika była owulacja :/

@Ania95 to nie jest cień tylko krecha!! :D

@Martxx1 właśnie mi się kojarzy, że Ty też zaczynałaś cykl 23 lipca? Ale faktycznie będziemy rodzić razem :D

@Nadziejka90 u mnie przy na początku badania zawsze powtarza, że jest tyłozgięcie, a od ostatniego miesiąca okazało się, że mam przesuniętą macicę w stronę lewego jajnika i nie wiadomo czemu, bo po ciąży było ok. Powiedział mi, że przy takim położeniu może być jajowód zgięty, a przy tym niedrożny i teraz się boję, czy właśnie przypadkiem wszystko nie dzieje się w jajowodzie, bo z tego jajnika była owulacja :/
Ja zaczynałam 13,bo mam cykle 35 dniowe 😁😁

Gratulacje!!!!! [emoji8]
Dziewczyny tak się jeszcze zastanawiam wy leżycie po stosunku? Ja od razu wstaje i tak się zastanawiam, czy wszystko ze mnie nie wylatuje [emoji22] Kiedyś leżałam, ale jak leżę i tak dużo wypływa i zaraz mam infekcję. Muszę się od razu umyć płynem do higieny intymnej. Może to zmniejsza moje szanse [emoji24]
Kiedyś czytałam o tym i podobno nie ma to znaczenia czy się wstaje czy się leży. Ale ja lubiłam po zadzierać nogi na ścianę i kibicować zawodnikom [emoji6][emoji6] także z 10 minut leżałam

Rozumiem Twoje obawy. Ale trzeba myśleć pozytywnie (wiem łatwo się mówi komuś. Wiem jak sama byłam w ciąży to schizowalam jak wariatka). Wierzę że teraz będzie wszystko w porządku. To cię napewno nie pocieszy ale jak masz choć jedna stratę za sobą nie ważne na jakim etapie to będziesz się martwiła cała ciąże a jak się dzidzia urodzi to już ciągle będą zamartwiania.
Masz rację, nie mogę tak myślec.l
Jeśli nie chcesz robić bety, to najlepiej iść do lekarza za jakieś 2 tygodnie :)
Tak zrobię, a póki co ogarne zwolnienie od rodzinnego
Nie wiem jak u innych, ale mój gin za każdym razem jak USG robi to mówi mi o endo o jajnikach i o macicy że jest przodozgieta. Możesz sama zapytać lekarza czy może sprawdzić jaka masz macicę.
U mnie też wszystko mam opisane po każdym USG i mam przodozgięcie.

Dziewczyny jak to jest z tym tylozgieciem? Jakbym miała to lekarz by mi coś o tym powiedział czy nie koniecznie musi?
Szyjka macicy może być zgięta do przodu lub do tyłu. Do przodu ma więcej kobiet, do tyłu chyba co 4 kobieta ma tak mniej więcej, ale nie jest to żadna choroba ani nic. Nie zawsze lekarze mówią o tyłozgięciu, bo nie jest to żaden „problem”, tylko po prostu taka uroda kobiety. Ewentualnie może mieć wpływ na sposób kochania się w celu zajścia w ciążę i wtedy już zazwyczaj lekarze o tym mówią. Chociaż to tylko „wspomaganie”, bo po stosunku szyjka i tak jest tak jakby zalana i plemniki potrafią się do niej dostać, a pozycja ma tylko im pomóc a nie je wyręczać ;) Ja się o tym dowiedziałam dopiero w wieku 24 lat. Wcześniej żaden lekarz mi o tym nie powiedział.

reklama
Do góry