reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
My tworzymy rodzinke patchworkowa, wiec lacznie to mamy juz 3 dziewczyny i 3 chlopakow 🤣
Wiek odpowiednio dziewczyny 17lat, 12 lat i 20 mies, a chlopaki 14 lat, 14lat i 10 lat.

Mieszkamy wszyscy razem, oprócz corki mojego M 17letniej Pauli, ona mieszka z mama.

Wspolnie mamy tylko najmlodsza Amelke i staramy sie o kolejne nasze wspolne 😊

A to Nasza laleczka.
Ja Cię kręcę istna laleczka :) jaaakie piękne włosy :) cudna dziewczynka :)

To fakt, oczy ma piekne i duze, po tatusiu niebieskie ☺
Ale i tak hitem sa wlosy...jak sie urodzila to lekarz pierwsze co powiedzial "matko, ale czupryna!" 🤣
Włoski ma bardzo gęste jakby miała perukę 😉 masz przepiękną córeczkę .
U mnie same chłopaki .Ja mam syna ,siostra bliźniaczka ma 2 chłopaków i starsza też 2 chłopaków . Też bym chciała mieć córkę 😁

obc.png

😱😱😱 weź nawet nie mów... 🙈 ja u siebie podejrzewam IO i to może tlumaczyloby skąd ten niepekniety pecherzyk u mnie 🤦‍♀️ kurcze, w ogóle to wściekła jestem bo ostatnio jak robiłam sobie krzywą insulinowa to pielęgniarka powiedziała że mam sobie zapłacić za dwa wkłucia (2x30zl) bo trzypunktowe krzywe robi się tylko kobietom w ciąży 🙄 no i zapłaciłam tylko te 60zl i przy konsultacji wyników endo i dietetyk powiedzieli że ten wynik jest niemiarodajny bo ważne jeszcze jak wygląda poziom po godzinie 😖i jestem 6 dych w tyłek 🤬🤬🤬 teraz i tak musze znów płacić 90zl żeby powtórzyli mi badanie 😡
Hej, nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie ale żeby stwierdzić IO wystarczy insulina i glukoza na czczo :) Natomiast krzywa się przydaje żeby sprawdzić czy nie ma np. hiperinsulinemi reaktywnej lub np cukrzycy.

My tworzymy rodzinke patchworkowa, wiec lacznie to mamy juz 3 dziewczyny i 3 chlopakow 🤣
Wiek odpowiednio dziewczyny 17lat, 12 lat i 20 mies, a chlopaki 14 lat, 14lat i 10 lat.

Mieszkamy wszyscy razem, oprócz corki mojego M 17letniej Pauli, ona mieszka z mama.

Wspolnie mamy tylko najmlodsza Amelke i staramy sie o kolejne nasze wspolne 😊

A to Nasza laleczka.
Jeju ale gwiazda ❤ Ślicznotka! Zazdroszczę dużej rodziny.. Ja mam 27 lat, staramy się od kwietnia i już się boję, że coś jest nie tak i nie będę mieć w ogóle dzieci albo coś :( A to dopiero 4 miesiące..

Hej, nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie ale żeby stwierdzić IO wystarczy insulina i glukoza na czczo :) Natomiast krzywa się przydaje żeby sprawdzić czy nie ma np. hiperinsulinemi reaktywnej lub np cukrzycy.

Jeju ale gwiazda ❤ Ślicznotka! Zazdroszczę dużej rodziny.. Ja mam 27 lat, staramy się od kwietnia i już się boję, że coś jest nie tak i nie będę mieć w ogóle dzieci albo coś :( A to dopiero 4 miesiące..
No ja insuline i glukoze na czczo mam w normie. Ale np w tej krzywej dwu punktowej insulina na czczo była 8 a po dwoch godzinach 24. Powinna chyba spasc i być zbliżona do poziomu na czczo. Z kolei glukoza na czczo 96 a po 2h 86

reklama
No ja insuline i glukoze na czczo mam w normie. Ale np w tej krzywej dwu punktowej insulina na czczo była 8 a po dwoch godzinach 24. Powinna chyba spasc i być zbliżona do poziomu na czczo. Z kolei glukoza na czczo 96 a po 2h 86

W normie to jedno, ale z tego się wylicza wskaźnik HOMA i to też wskazuję na IO. Wpisz sobie kalkulator HOMA w Google i swoje wyniki i zobacz co pokaże. Bo norma insuliny jest wysoka, ale chodzi o stosunek glukozy do insuliny.

Do góry