reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
My tworzymy rodzinke patchworkowa, wiec lacznie to mamy juz 3 dziewczyny i 3 chlopakow 🤣
Wiek odpowiednio dziewczyny 17lat, 12 lat i 20 mies, a chlopaki 14 lat, 14lat i 10 lat.

Mieszkamy wszyscy razem, oprócz corki mojego M 17letniej Pauli, ona mieszka z mama.

Wspolnie mamy tylko najmlodsza Amelke i staramy sie o kolejne nasze wspolne 😊

A to Nasza laleczka.
Ja Cię kręcę istna laleczka :) jaaakie piękne włosy :) cudna dziewczynka :)

To fakt, oczy ma piekne i duze, po tatusiu niebieskie ☺
Ale i tak hitem sa wlosy...jak sie urodzila to lekarz pierwsze co powiedzial "matko, ale czupryna!" 🤣
Włoski ma bardzo gęste jakby miała perukę 😉 masz przepiękną córeczkę .
U mnie same chłopaki .Ja mam syna ,siostra bliźniaczka ma 2 chłopaków i starsza też 2 chłopaków . Też bym chciała mieć córkę 😁

obc.png

😱😱😱 weź nawet nie mów... 🙈 ja u siebie podejrzewam IO i to może tlumaczyloby skąd ten niepekniety pecherzyk u mnie 🤦‍♀️ kurcze, w ogóle to wściekła jestem bo ostatnio jak robiłam sobie krzywą insulinowa to pielęgniarka powiedziała że mam sobie zapłacić za dwa wkłucia (2x30zl) bo trzypunktowe krzywe robi się tylko kobietom w ciąży 🙄 no i zapłaciłam tylko te 60zl i przy konsultacji wyników endo i dietetyk powiedzieli że ten wynik jest niemiarodajny bo ważne jeszcze jak wygląda poziom po godzinie 😖i jestem 6 dych w tyłek 🤬🤬🤬 teraz i tak musze znów płacić 90zl żeby powtórzyli mi badanie 😡
Hej, nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie ale żeby stwierdzić IO wystarczy insulina i glukoza na czczo :) Natomiast krzywa się przydaje żeby sprawdzić czy nie ma np. hiperinsulinemi reaktywnej lub np cukrzycy.

My tworzymy rodzinke patchworkowa, wiec lacznie to mamy juz 3 dziewczyny i 3 chlopakow 🤣
Wiek odpowiednio dziewczyny 17lat, 12 lat i 20 mies, a chlopaki 14 lat, 14lat i 10 lat.

Mieszkamy wszyscy razem, oprócz corki mojego M 17letniej Pauli, ona mieszka z mama.

Wspolnie mamy tylko najmlodsza Amelke i staramy sie o kolejne nasze wspolne 😊

A to Nasza laleczka.
Jeju ale gwiazda ❤ Ślicznotka! Zazdroszczę dużej rodziny.. Ja mam 27 lat, staramy się od kwietnia i już się boję, że coś jest nie tak i nie będę mieć w ogóle dzieci albo coś :( A to dopiero 4 miesiące..

Hej, nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie ale żeby stwierdzić IO wystarczy insulina i glukoza na czczo :) Natomiast krzywa się przydaje żeby sprawdzić czy nie ma np. hiperinsulinemi reaktywnej lub np cukrzycy.

Jeju ale gwiazda ❤ Ślicznotka! Zazdroszczę dużej rodziny.. Ja mam 27 lat, staramy się od kwietnia i już się boję, że coś jest nie tak i nie będę mieć w ogóle dzieci albo coś :( A to dopiero 4 miesiące..
No ja insuline i glukoze na czczo mam w normie. Ale np w tej krzywej dwu punktowej insulina na czczo była 8 a po dwoch godzinach 24. Powinna chyba spasc i być zbliżona do poziomu na czczo. Z kolei glukoza na czczo 96 a po 2h 86

reklama
No ja insuline i glukoze na czczo mam w normie. Ale np w tej krzywej dwu punktowej insulina na czczo była 8 a po dwoch godzinach 24. Powinna chyba spasc i być zbliżona do poziomu na czczo. Z kolei glukoza na czczo 96 a po 2h 86

W normie to jedno, ale z tego się wylicza wskaźnik HOMA i to też wskazuję na IO. Wpisz sobie kalkulator HOMA w Google i swoje wyniki i zobacz co pokaże. Bo norma insuliny jest wysoka, ale chodzi o stosunek glukozy do insuliny.

Do góry