reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
O matko, ja mam 2x1 tabletkę.. dzisiaj zaczynam 😳 powiedział ze mam się zważyć przed i kontrolować.. oraz ze możliwe ze będą biegunki a jak już nie dam rady to mam przestać brać 😬
Spokojnie dziewczyny. Każda inaczej metformine znosi. Ja biorę 2x500 Glucophage. Raz jeden po 3 tygodniach dostałam biegunkę a tak to nic. Jedynie 4 kg do tyłu. Ale nie wiem też czy to lek czy moje przejścia przez ostatnie kilka miesięcy

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Wiec od początku. 3 sierpnia miałam owu - robiłam testy. Oczywiście zostało to spożytkowane 😃. Między 17 a 20 sierpnia powinnam dostać planowo @. Czemu taki przedział? Bo poprzednia @ spóźniła się tydzień i cykle się poprzestawiały. I teraz ciężko mi ogarnąć co do dnia kiedy powinnam dostać @ (Aplikacja obliczyła średnią długości cykli i wyszło, ze 20.08). W środę 12.08 dostałam plamienia. Byłam pewna, że to @. Ale w czwartek i piątek bylo brązowe plamienie bez skrzepów. Używałam tylko wkładek bo było dość małe. Normalnie jedna wkładka starczyłaby na jeden dzień ale byłoby to okropnie niehigieniczne 😹 w lipcu @ miałam 20-24. Dziś (w nocy wkładka czysta) na chwile obecna na wkładce mam malutka plamkę od plamienia. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na nią ale z racji tego, że czekam na @ albo jej brak to wszystko dokładnie obserwuje. Czy to może być plamienie implantacyjne? Albo może zwykle plamienie przed @? Nigdy takich plamien nie miałam. Skurcze występują rzadko i jak już są to bardzo delikatne. Normalnie nie zwróciłabym uwagi ale jak pisałam obserwuje wszystko i „czepiam się” wszystkiego. Co o tym myślicie? Jeżeli to plamienie implantacyjne to mogę już zrobić test? Staram się nie nakręcać na ciąże. Po prostu martwi mnie to plamienie tym bardziej, że nigdy takiego nie miałam. A jeżeli to nie ciąża to chce ja ewentualnie wykluczyć i sprawdzić czy to plamienie może świadczyć o czymś innym. Martwię się o swoje zdrowie.

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Wiec od początku. 3 sierpnia miałam owu - robiłam testy. Oczywiście zostało to spożytkowane 😃. Między 17 a 20 sierpnia powinnam dostać planowo @. Czemu taki przedział? Bo poprzednia @ spóźniła się tydzień i cykle się poprzestawiały. I teraz ciężko mi ogarnąć co do dnia kiedy powinnam dostać @ (Aplikacja obliczyła średnią długości cykli i wyszło, ze 20.08). W środę 12.08 dostałam plamienia. Byłam pewna, że to @. Ale w czwartek i piątek bylo brązowe plamienie bez skrzepów. Używałam tylko wkładek bo było dość małe. Normalnie jedna wkładka starczyłaby na jeden dzień ale byłoby to okropnie niehigieniczne 😹 w lipcu @ miałam 20-24. Dziś (w nocy wkładka czysta) na chwile obecna na wkładce mam malutka plamkę od plamienia. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na nią ale z racji tego, że czekam na @ albo jej brak to wszystko dokładnie obserwuje. Czy to może być plamienie implantacyjne? Albo może zwykle plamienie przed @? Nigdy takich plamien nie miałam. Skurcze występują rzadko i jak już są to bardzo delikatne. Normalnie nie zwróciłabym uwagi ale jak pisałam obserwuje wszystko i „czepiam się” wszystkiego. Co o tym myślicie? Jeżeli to plamienie implantacyjne to mogę już zrobić test? Staram się nie nakręcać na ciąże. Po prostu martwi mnie to plamienie tym bardziej, że nigdy takiego nie miałam. A jeżeli to nie ciąża to chce ja ewentualnie wykluczyć i sprawdzić czy to plamienie może świadczyć o czymś innym. Martwię się o swoje zdrowie.
Ja W biochemicznej miałam.delikatne plamienia taka różową krwią jakby Ale to tylko raz może dwa w przeddzień spodziewanej @. Też mi wyglądało jak plamienia implantacyjne. Ja jestem dziś w 28dc niestety test wyszedł negatywny. A zrobiłam bo bardzo bolą mnie.piersi na tyle że nie mogę ich dotknąć. Nigdy tak nie miałam. @ powinnam dostać w poniedziałek. Nie martwię się tym negatywnym bo u mnie blade kreski wychodzily kilka dni po terminie @. Także cierpliwie czekam do poniedziałku.
Spróbuj jutro rano zrobić jak się nie pokaże to czekaj do terminu :) trzymam.za.Ciebie kciuki:)

Mi jakoś po.plamieniu implantacyjnym trzy dni później test wyszedł pozytywny. Nawet nie snilam, że mogę być w ciąży ;) W tamtym cyklu też miałam plamienia bez skrzepow delikatne, juz miałam nadzieję, a tu się@rozkrecila. Zawsze możesz test wykonać. Jak wyjdzie negatywny powtórz w kolejnych dniach ;)

Czytałam że opinie ma dobre. Podobno dobry jest też Augustyniak. Przyjmuje w przuchodni Rodzina na Rąbinie. On jest specjalistą od niepłodności i pracuje w Bydzi w klinice. Mam nadzieję że Szymański Ci pomoze i niedługo będziesz się cieszysz z upragnionej ciąży [emoji7]
Byłam wczoraj pierwszy raz prywatnie u Szymańskiego, póki co odniosłam bardzo dobre wrażenie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przepisał mi metformine i letrozol oraz mam tez brać miovelie. Zalecił tez drożność jajowodów, mam zrobić badania amh tsh i testosteron no i badanie nasienia dla chłopa. Wizyta dopiero w 13dc na monitoring i powiedział również że ten cykl jest stracony bo bezowulacyjny i ze mam nie używać testów owu [emoji849]

Czytałam że opinie ma dobre. Podobno dobry jest też Augustyniak. Przyjmuje w przuchodni Rodzina na Rąbinie. On jest specjalistą od niepłodności i pracuje w Bydzi w klinice. Mam nadzieję że Szymański Ci pomoze i niedługo będziesz się cieszysz z upragnionej ciąży [emoji7]

Augustyniak wynajmuje w przychodni tylko gabinet, nie można się do niego dodzwonić bo nie ma nigdzie numeru a Pani z rejestracji w przychodni powiedziała, że do niego tylko trzeba się zapisywać przez znany lekarz i czekać aż będzie wolny termin... od 3 miesięcy czekałam i du.pa 🤣 zobaczymy czy coś się tutaj urodzi :) mam nadzieje, że będzie cud 🥰

Jak chcesz się do niego dostać to odezwij się na priv [emoji4]
Augustyniak wynajmuje w przychodni tylko gabinet, nie można się do niego dodzwonić bo nie ma nigdzie numeru a Pani z rejestracji w przychodni powiedziała, że do niego tylko trzeba się zapisywać przez znany lekarz i czekać aż będzie wolny termin... od 3 miesięcy czekałam i du.pa [emoji1787] zobaczymy czy coś się tutaj urodzi :) mam nadzieje, że będzie cud [emoji3059]

reklama
Do góry