reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
M pytanie. Bo od kilku dni bolą mnie piersi. Mam już dwójkę dzieci więc dla mnie to dziwne gdyż poczułam ciut mokro i nacisnęłam a tam siara biała leci, dwa dni temu test był negatywnym . Dziś termin @ ale jeszcze nie ma. Nie pamiętam by przed miesiączką tak mnie bolały piersi, nie wiem , któraś z was tak już miała?
Ja tak miałam. I jedna ze staraczek identyko. Pojawiła się siara. Jeszcze przed terminem @ na drugi dzień test pozytywny

Dziewczyny nie potrafię się otrząsnąć z tego niepeknietego pęcherzyka po ovitrelle, płaczę cały czas, nic mnie nie cieszy.. Boję się powtórki w następnym cyklu, boję się laparoskopi i diagnozy że to endometrioza... W piątek tak jakby zawalił mi się świat... Wiem, że mają niektóre z was może gorzej, ale czuję się fatalnie.
Zastanawiam się jak mam sobie pomoc... Do okresu jeszcze 12 dni i kolejny raz nie mam po co testować, nie widzę sensu tych starań.

Ja tylko powiem, że moja koleżanka z endometrioza w 2 cyklu po laparoskopii zaszła w ciążę i ma 2 letnia core już. Będzie dobrze 🤗

Dziewczyny które mają dzieci, które testy z Rossmana są wiarygodne? Bobotest? Pink test? Czy facelle? Bo słyszałam różne opinie że któreś pokazywały błędnie pozytywnie i dlatego chcę się upewnić

Dziewczyny które mają dzieci, które testy z Rossmana są wiarygodne? Bobotest? Pink test? Czy facelle? Bo słyszałam różne opinie że któreś pokazywały błędnie pozytywnie i dlatego chcę się upewnić
Ja przy 2 ciążach (w tym jedna poroniona)miałam Pink test i u mnie się sprawiły .

Dziewczyny jak sobie radzicie w dni po owulacji, a przed @? Ja dzisiaj 21 dc i zaczynam najgorszy tydzień w całym cyklu. Mam ogromną nadzieję, że tym razem się udało, bo jest to mój pierwszy cykl na stymulacji, wszystko przebiegło idealnie. A i tak gdzieś z tyłu głowy niestety mam, że się nie udało 😔 dzisiaj susza całkowita, może temu nie robię sobie nadzieji, chociaż do @ jeszcze ponad tydzień.

Dziewczyny jak sobie radzicie w dni po owulacji, a przed @? Ja dzisiaj 21 dc i zaczynam najgorszy tydzień w całym cyklu. Mam ogromną nadzieję, że tym razem się udało, bo jest to mój pierwszy cykl na stymulacji, wszystko przebiegło idealnie. A i tak gdzieś z tyłu głowy niestety mam, że się nie udało 😔 dzisiaj susza całkowita, może temu nie robię sobie nadzieji, chociaż do @ jeszcze ponad tydzień.

Ja mam mieć @ w środę ale podświadomie czuje ze znowu się nie udało :/ w ciąży z córka miałam bardzo silny ból piersi przed okresem a teraz nic.
Także czekam na @ i będziemy próbować dalej.

Miałam z 20 pinków strumieniowych i żaden mi nie pokazał choć ducha cienia jak nie byłam w ciąży. W 9 dpo było widać już cień jak już w ciąży bylam. Nie lubiłam ich bardzo ( chyba przez to że cały czas oglądałam biel) ale w sumie dobrze że nie dawały złudnych cieni jak ciąży nie było. Nie oszukały mnie więc polecam.
IMG_20200620_081744.jpeg

reklama
U mnie w badaniach było teoretycznie ok. Mąż poszedł na badanie nasienia w tym samym dniu, w którym zrobiłam test ciążowy i był pozytywny. Już nie odwoływaliśmy tego badania - stwierdziliśmy że w razie W będą przynajmniej jego wyniki, a moja diagnostykę się rozszerzy.
U nas to głównie chyba stres i brak wystarczającej ilości snu, zmęczenie - remontujemy dom, jest dużo myślenia i pracy.
Oby u nas było podobnie, też dużo pracy i remont ale właśnie w ostatnim miesiącu już zaczęliśmy wychodzić na prostą i święty spokój 😂

Do góry