reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak zrobię. Lekarka myślała że owu już w czwartek. A na to wychodzi ze jutro :/ wezmę tabletkę od niedzieli. Najwyżej wybiorę tylko 8 tabletek.a.nie 10, a resztę po okresie . Dzięki dziewczyny

reklama
Dziewczyny, a po jakim czasie starań Wasz parter zrobił badanie nasienia? My dopiero zaczynamy 4 cykl, ale nie chce mi się wierzyć, że wszystko jest w porządku, skoro celujemy idealnie w czasie, owulacja potwierdzona... Mój niemąż sam zaproponował, że gdzieś za miesiąc, jak znowu się nie uda to zrobi badanie, bo podejrzewa, że przez jego siedzący tryb życia i nie do końca dobrą dietę, to z nim może być coś nie tak.
My obydwoje przebadaliśmy się po
9 miesiącach, niby wszytsko ok, ale mija 20sty miesiąc i efektów brak 🤷‍♀️

Z córką w 2014 r. udało się bez problemów. Teraz staralismy się z mężem od 1.5 roku. Po drodze 1 biochemiczna. Mąż we wtorek miał badanie nasienia, o ciąży dowiedziałam się kilka dni wcześniej. Stwierdził, ze i tak pójdzie na to badanie, bo w razie W będzie może wiadomo w czym problem.

Dziewczyny, a po jakim czasie starań Wasz parter zrobił badanie nasienia? My dopiero zaczynamy 4 cykl, ale nie chce mi się wierzyć, że wszystko jest w porządku, skoro celujemy idealnie w czasie, owulacja potwierdzona... Mój niemąż sam zaproponował, że gdzieś za miesiąc, jak znowu się nie uda to zrobi badanie, bo podejrzewa, że przez jego siedzący tryb życia i nie do końca dobrą dietę, to z nim może być coś nie tak.

Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, miałam doła związanego z brakiem efektów starań i odpuściliśmy monitorowanie na 3 miesiące, dalej się przytulaliśmy licząc na fart który nie nastąpił. :( W tym cyklu powróciłam do testów owulacyjnych, mega czerwone krechy między 13-14.07 oraz intensywny ból owulacyjny w okolicach 13.07. Na potęgę przez cały tydzień serduszkowaliśmy, mam cień nadzieji. Od mniemanej owulacji minęło już 10-11 dni, a brzuch mnie boli jak w pierwszy dzień okresu już od 2 dni (co u mnie się nie zdarza, boli mnie tylko w pierwsze dwa dni @,nigdy wcześniej) piersi mnie bolą, ale od kilku cykli to akurat norma, złapała mnie też wielka ospałość, raczej nie jestem z tych co drzemkują w ciągu dnia, dla mnie noc jest od spania, a teraz czuję, że mogłabym pójść się położyć i zapaść w sen zimowy już w okolicach godz. 15. Ostatni objaw, ból w krzyżu, mam pracę siedzącą i pisząc do Was nie mogę usiedzieć tak mnie łupie. Nie wytrzymałam i test robiłam dwa dni temu, oczywiście negatywny, ale nie spodziewałam się fajerwerków, za wcześnie. Kochane, trzymajcie za mnie kciuki, testuje w poniedziałek i zobaczymy. W lipcu mija równo rok od czasu podjęcia decyzji o staraniach, czuję się naprawdę zdołowana z tego powodu, a ten cykl to taki promyczek nadzieji. A jak tam u Was samopoczucie? Kiedy testujecie? Macie jakieś objawy? Mnóstwo uścisków dla Was. <3
Wierzę że się uda😍

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu 🤔 Zauważyłam dzisiaj taki przypominający białko jaja. Dzisiaj jest 13dc a owulacja powinna być jutro.. Na internecie nie mogę tego zrozumieć, czy taki śluz oznacza zbliżająca się owulacje? Czy owulacja już występuje? Dodam, ze przez ostatnie cykle nie miałam takiego 🙈
Jeśli to będzie jedyny dzień w cyklu z takim śluzem, to jest to dzień szczytu śluzu, a owu występuje od 3 dni przed do 3 dni po tym śluzie, choć najczęściej właśnie w ten dzień :)

Ehhh, 26 dc i zaczęło się plamienie przed okresem. Załamka 😢😢 W 14 dc miałam pozytywny test owu, na USG też potwierdzona owu i tak szybko się zaczyna @.... Jedyny plus, to że cykl taki krótki będzie, ale teraz się trochę obawiam tego niepokalanka skoro z cyklów 30-dniowych już po pierwszym miesiącu tak je skrócił, czy brać go dalej??
Castagnus ma to do siebie, że przyspiesza owu, więc i skraca cykl :) Pamiętaj tylko, aby brać go max przez 3 miesiące i potem zrobić przerwę. Ja miałam cykle 30-32 dniowe a na Castagnusie 28 dniowe a owu w 14 dc :) Nie ma w tym nic złego. Ja tam się cieszyłam, że ta owu szybciej była :D

Hej powiedzcie mi proszę co bierzecie z suplementów na wyregulowanie cyklu czy tam hormonów, chce kupić coś i zastanawiam się nad ovarinem ale czy macie coś jeszcze do polecenia? Czy castangus by mi tez pomógł? Dzisiaj 42dc ale już przy podcieraniu wieczornym widze lekkie plamienie wiec mam nadzieje, ze się w końcu coś rozkręci 😊

Haha wiecie co Wam powiem, przyszłam z pracy i mój mi mówi, że oglądał dzisiaj w programie coś z Alaski, że tam dziewczyna żeby sprawdzić czy jest w ciąży nasikala na sodę, jak się pieni to ciąża jak nie to brak ciąży, ja nawet się nie zastanawiałam kiedy jaki odczyn jest, powiedziałam mu ze głupoty jakieś, ale jak wyszedł do pracy to poszlam, nasypałam do pudełka no i nasikalam🙈 piana poszła że hej😂ale test dzisiaj robiłam rano i jak wiecie bielsze nie bedzie, więc myślę że to jak kto trafi z tą sodą

reklama
Haha niezły pomysł [emoji3] może na test jeszcze za wcześnie a soda nie kłamie [emoji14]
Haha wiecie co Wam powiem, przyszłam z pracy i mój mi mówi, że oglądał dzisiaj w programie coś z Alaski, że tam dziewczyna żeby sprawdzić czy jest w ciąży nasikala na sodę, jak się pieni to ciąża jak nie to brak ciąży, ja nawet się nie zastanawiałam kiedy jaki odczyn jest, powiedziałam mu ze głupoty jakieś, ale jak wyszedł do pracy to poszlam, nasypałam do pudełka no i nasikalam[emoji85] piana poszła że hej[emoji23]ale test dzisiaj robiłam rano i jak wiecie bielsze nie bedzie, więc myślę że to jak kto trafi z tą sodą

Do góry