reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dokładnie, ja na przykład wiem, że teraz przynajmniej 2 dni później dostanę, bo ostatnio dostałam 2 dni wcześniej, a nakręcanie się powoduje później jeszcze większą przykrość, dlatego gdy nie widzę cieni na testach to dziewczynom to pisze, szczególnie gdy widzę że wszystkie piszą że może faktycznie coś jest, a ja tam naprawdę nic nie widzę to to pisze🤷‍♀️
Podziwiam, że tak długo wytrzymasz z testowaniem, ja niestety nie mogłabym tak długo czekać ze względu na pracę, wiec najlepiej jakbym wiedziała jak najwcześniej, ale mi nigdy okres się nie spóźnia, więc itak bym wiedziała że w ciąży jestem, od razu bym leciała na badania, ale nie pamiętam Twojej historii i jeśli jesteś po jakiejś stracie to akurat w 100% rozumiem takie myślenie☺
Nie jestem po stracie, na szczęście.
Po prostu trzeba się czymś zająć i nie myśleć o tym. Teraz zrobiłam testy i nic nie wyszło. Jeżeli owulacja się przesunęła to również warto poczekam z testem tym bardziej, że @ nie przyszła. A tak naprawdę nie pamiętam kiedy miałam owulację bo nie zanotowałam. Ale teraz już mam apke więc o niczym nie zapomnę 😂😂. Po prostu rzuciłam na luz. Po co mam się spinać. To bez sensu :)

reklama
JakDeszcz a Ty dzis nie miałaś testować? Czekam :))
JakDeszcz a Ty dzis nie miałaś testować? Czekam :))

Testowałam w pierwszy dzień spodziewanej @ i test z moczu wyszedł negatywny. Beta wyszła za mała na ciążę. Dlatego poczekam tak około 10 dni na @. Jak nie przyjdzie robię znów test a potem bez względu na wynik idę do ginekologa.

U mnie są 2 laboratoria i ceny pomiędzy nimi to też jakiś kosmos. Pakiet tarczycy w jednym
188+10zl za pobranie a w drugim
125+6zl za pobranie.
Progresteron 45 w drugim 23 szok. Chodzę do tych tańszych bo bym zbankrutowała [emoji1787]
Ja wiedziałam że jest drogo w Pl ale aż tak? [emoji2356] W głowie się nie mieści. NFZ praktycznie nic nie refunduje a jak kogoś nie stać prywatnie to czekać tylko na śmierć bo nie ma szans na diagnozowanie się w razie wu a o leczeniu można pomarzyć.

Ja wiedziałam że jest drogo w Pl ale aż tak? [emoji2356] W głowie się nie mieści. NFZ praktycznie nic nie refunduje a jak kogoś nie stać prywatnie to czekać tylko na śmierć bo nie ma szans na diagnozowanie się w razie wu a o leczeniu można pomarzyć.
Ja od czerwca na badania krwi wydalam 550zl 😪

Hej Dziewczyny, nawet nie zauważyłąm, że założyłyscie nowy wątek, już na drugą połowę 2020. Miałam, nadzieję, że do tego momentu będę w ciąży, ale niestety nie udaje się. Widzę wiele nowych osób, więc ze wszytskimi się witam:)
Ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza leczenia niepłodności, z punktu widzenia ginekologicznego wszystko wygląda ok, zlecił dodatkowe badania i sumplementy no i starać się dalej.

reklama
[emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44] Dopiero mamy lipiec.
Byłam wtedy w ciąży gdy robiłam serię badań. W trakcie poronilam i teraz tylko sprawdziłam tarczyce kontrolnie. Narazie koniec z badaniami, teraz nawet bety nie będę robić zbyt szybko i się nie nakręcać.

Do góry