reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś plamienia w II fazie cyklu, ale tylko po stosunku? Naczytałam się, że to polip 🤦😔 ten cykl jest moim pierwszym cyklem owulacyjnym, pierwszym od pół roku i pierwszy raz mam takie plamienia. Wystąpiły 17,21,26, 27 dc i tylko po stosunku w postaci jasno brązowych plamień. Poprzedni okres miałam wywoływany Duphastonem, bo cykl był bezowulacyjny i bardzo długi. Czy może to mieć jakiś wplyw? Teraz owulacja potwierdzona (progesteron w 23 dc 13). Od 3 dc mam zacząć przygodę z stymulacja, ale martwią mnie te plamienia 😔 okresu jak na razie brak.

reklama
Ja oczywiście nie wytrzymałam i dzisiaj rano zrobiłam test... 2 dni przed @ I negatywny... Czekam teraz do poniedziałku.... Też nie mam żadnych objawów jak na okres zawsze wychodziły mi krosty, piersi bolały, a teraz nic... No nic czekanie tylko zostalo [emoji849][emoji849]3 mam za Ciebie [emoji1696]

Ja dokładnie to samo! Nie boli mnie brzuch tak jak zawsze 2-3 dni przed, piersi bolą ale chyba już od tygodnia.. ja tez czekam do poniedziałku, jak @ nie przyjdzie to robię test 😊 Trzymam za Ciebie kciuki, ze może po weekendzie pojawia się już ładne II 🤗

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze bo biorę duphaston od 19dc przez 5dni, akurat wtedy byłam na wypadzie z ukochanym i w 3 dniu zapomniałam wziąć tabletkę 🙈 Myślicie, ze może to w jakiś sposób zmienić cykl? Do tej pory cykle idealne 29-31 dni i trochę się martwie.. choć nie wiem czy nie wzięcie jednej tabletki może coś zmienić

Widełki są niżej :) d3 masz dobry wynik, między 30 a 100 jest ok. B12 sama zdecydowałaś się zrobić? Czy lekarz zlecił?
Sama się zdecydowałam, lekarz nie widział potrzeby 🙄 mam ochotę iść i pomachać mu ta kartka przed nosem 😡 tym bardziej że wiedział już na ostatniej wizycie że mam MTHFR i że będą u mnie problemy z przyswajaniem zwykłych witamin

To niestety nie jest plamienie tylko normalny obfity @ :( objawy miesiaczkowe:/ ale nigdy w życiu nie miałam tak szybko @ cykle mam ponad 30 dni
Ciekawe, ale może faktycznie to nie @ moja mama miała normalne miesiączki do 4 miesiąca ciąży, pracowała wtedy na mleczarni, moja siostra urodziła się zdrowa a nawet przenoszona o 2 tygodnie
Ja dokładnie to samo! Nie boli mnie brzuch tak jak zawsze 2-3 dni przed, piersi bolą ale chyba już od tygodnia.. ja tez czekam do poniedziałku, jak @ nie przyjdzie to robię test 😊 Trzymam za Ciebie kciuki, ze może po weekendzie pojawia się już ładne II 🤗
U mnie tak właśnie było, nie miałam żadnych objawów nadchodzącej @ trzymam kciuki dziewczyny za Was

Dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś plamienia w II fazie cyklu, ale tylko po stosunku? Naczytałam się, że to polip 🤦😔 ten cykl jest moim pierwszym cyklem owulacyjnym, pierwszym od pół roku i pierwszy raz mam takie plamienia. Wystąpiły 17,21,26, 27 dc i tylko po stosunku w postaci jasno brązowych plamień. Poprzedni okres miałam wywoływany Duphastonem, bo cykl był bezowulacyjny i bardzo długi. Czy może to mieć jakiś wplyw? Teraz owulacja potwierdzona (progesteron w 23 dc 13). Od 3 dc mam zacząć przygodę z stymulacja, ale martwią mnie te plamienia 😔 okresu jak na razie brak.
Ja i nie tylko ja, był ten temat na staraczkach I połowy, tylko po stosunku i takie właśnie brązowe, nie pamiętam czy którejś dziewczynie coś dolegało, ale ja tak miałam kilka razy w czasie owu ale jasno rozowe i w 2 fazie właśnie brązowe, nie biorę żadnych lekow

Ja i nie tylko ja, był ten temat na staraczkach I połowy, tylko po stosunku i takie właśnie brązowe, nie pamiętam czy którejś dziewczynie coś dolegało, ale ja tak miałam kilka razy w czasie owu ale jasno rozowe i w 2 fazie właśnie brązowe, nie biorę żadnych lekow
A zgłaszałaś to lekarzowi? Że ma to związek z niskim progesteronem?

reklama
Mam podobnie. Plamienia ok 3 dni w środku cyklu. Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło:/

Do góry