reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny prowadzące obserwacje śluzu - kiedy zaczyna u was być tego śluzu więcej i robi się bardziej „płodny”? Niedawno jedna z was pisała, ze ma 10 dni takiego śluzu, w sumie to sporo.
Ja typowe białko jaja kurzego miałam zawsze tylko jeden dzień w cyklu. I właśnie w ten dzień zaszłam :) W pozostałe dni (około 5) miałam zawsze wodę i to był mój płodny śluz, choć nie ten najbardziej płodny :)

reklama
Ja też mam doła. Choć @Martxx1 dała mi nadzieję, że może za wcześnie na test. Ale jest to taka mini nadziejka. Powiem wam szczerze gdyby nie to, że mam okropne mdłości i dreszcze to w życiu bym tego testu nie zrobiła. Dziś byłam w Lidlu i miałam kupić ciastka. Jak tylko je zobaczyłam od razu musiałam zmienić alejkę bo bym zwymiotowała. I tak sobie myślę że albo mój organizm się nieźle wkręcił albo może zatrucie. Bo w 12 dniu dpo na pewno nie ma takich objawów, a jakby były to test powinien wyjść. No nic czekam do poniedziałku na @.
U mnie podobnie 29 DC, ok.10 dpo. Rano test z moczu negatywny. Odrzuciło mnie od dawna od słodyczy, co jest nie spotykane u mnie zwłaszcza przed @.
Nie wiem może to już smutek.
Wg kalkulatora clearblue powinnam zacząć testować od wtorku czyli od 32dc

U mnie podobnie 29 DC, ok.10 dpo. Rano test z moczu negatywny. Odrzuciło mnie od dawna od słodyczy, co jest nie spotykane u mnie zwłaszcza przed @.
Nie wiem może to już smutek.
Wg kalkulatora clearblue powinnam zacząć testować od wtorku czyli od 32dc
10 dpo to o wiele za wcześnie 🙂 poczekaj cierpliwie na termin @.

U mnie śluz płodny był 10, 11 i 12 dc przy cyklach 30 dniowych. 10dc też miałam silne kłucie jajnika. Z apki niby owu mam dzisiaj a jest sucho więc już nawet na nią nie patrzę
Ja typowe białko jaja kurzego miałam zawsze tylko jeden dzień w cyklu. I właśnie w ten dzień zaszłam :) W pozostałe dni (około 5) miałam zawsze wodę i to był mój płodny śluz, choć nie ten najbardziej płodny :)

Dzięki dziewczyny! Stara jestem ale nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi i czuje się jak sierota w tym temacie 😅

reklama
Do góry