reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny a czy boli Was po owulacji podbrzusze? Mnie nieraz pobolewa jak na okres ale teraz tak inaczej całkowicie nie jak na okres jest to takie szczypanie lub jakby cos mnie kąsiło od srodka macicy, raczej łaskotanie z reguły tak na środku , niekiedy zaboli i jajnik przeważnie prawy ale to szczypanie to na calej macicy, tyle ze jestem po cc 2.5 r temu moze od tego jakies blizny czy cos
W sumie to mnie nie podbrzusze laskocze tylko typowo macica od srodka 😁
A ile jesteś po owu? Ja takie szczypanie miałam przed @ ostatnio, na zdjęciu moja notatka😅 zapisuję sobie wszystko, ale nie czułam łaskotania
IMG_20200714_175402.jpg

reklama
A ile jesteś po owu? Ja takie szczypanie miałam przed @ ostatnio, na zdjęciu moja notatka😅 zapisuję sobie wszystko, ale nie czułam łaskotania Zobacz załącznik 1148402
He u mnie kuja jajniki ale szczypie macica na środku :)
Mniej wiecej 6 lub 8 dni od owu :) bo po poronieniu zmienil mi sie cykl albo mam 26 dni albo 28 dni tak przypuszczalnie mialam wtedy owu:) wiesz nic tak nie zakladam sobie bo jestem swiadoma, ze kazdy cykl niesie ze soba nowe objawy :) kazdy cykl inny :) okolo 4 badz 6 dni po owu mialam okropny bol prawego jajnika promieniujacy na cala noge ale tylko wieczorem wiecej sie to nie powtorzylo

Ostatnia edycja:
Odnośnie wiesiołka to myślę, że spokojnie można łykać cały cykl ;) ja kiedyś łykałam, chyba na włosy, potem jakiś czas miałam go w Estrovicie i też łykałam codziennie.

Dziewczyny , a czy bierze któraś z Was Olej z wiesiołka ?:) bo dziś przyszła mi paczka z apteki i waśnie Olej w tabletkach , jutro powinnam dostać miesiączkę i nie wiem kiedy zacząć brać kapsułki :) czy od teraz czy może po @
Ja tego wiesiołka brałam od razy jak wiedziałam że jestem w ciąży tak mi lekarz kazał.Ale w sumie nie wiem po co🤣

Odnośnie wiesiołka to myślę, że spokojnie można łykać cały cykl ;) ja kiedyś łykałam, chyba na włosy, potem jakiś czas miałam go w Estrovicie i też łykałam codziennie.
No ja bym do końca nie brała, wiem że niektóre położne polecają go przed samym porodem
Screenshot_20200714-182405.jpg

He u mnie kuja jajniki ale szczypie macica na środku :)
Mniej wiecej 6 lub 8 dni od owu :) bo po poronieniu zmienil mi sie cykl albo mam 26 dni albo 28 dni tak przypuszczalnie mialam wtedy owu:) wiesz nic tak nie zakladam sobie bo jestem swiadoma, ze kazdy cykl niesie ze soba nowe objawy :) kazdy cykl inny :) okolo 4 badz 6 dni po owu mialam okropny bol prawego jajnika promieniujacy na cala noge ale tylko wieczorem wiecej sie to nie powtorzylo
No to miejmy nadzieję, że coś się tam dzieje🤞✊😉 takie bóle to właśnie przed samym okresem i w dniach w okolicach owu miałam, ale właśnie bez łaskotania, więc może to dobry znak☺️

No ja bym do końca nie brała, wiem że niektóre położne polecają go przed samym porodemZobacz załącznik 1148410
Ja w obu ciążach brałam do końca razem z magnezem i nic mi się nie działo ale to zalecenia mojego gin. Wiadomo co lekarz to opinia ale jakby tak wszystko czytać czy wolno czy nie to by człowiek histerii się nabawił.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w obu ciążach brałam do końca razem z magnesem i nic mi się nie działo ale to zalecenia mojego gin. Wiadomo co lekarz to opinia ale jakby tak wszystko czytać czy wolno czy nie to by człowiek histerii się nabawił.
Z polecenia lekarza to inna sytuacja, ale sama od siebie wolę brać tylko z ulotka, a oeparola ma że nie ma danych dotyczących kobiet w ciąży, więc napewno bym lekarzowi wierciła dziurę w brzuchu żeby mi wszystko wytłumaczył skoro nie ma badań na to. Szwagierka ostatnio rodziła i brała Wiesiołek przed samym porodem wlasnie

Do góry