reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny! Moze mnie pamiętacie bo miałam dostac medal za pierwsze 2 kreski na tym forum. Niestety... pisze wlasnie ze szpitalnego łóżka. Nastąpiło obumarcie zarodka i właśnie jestem w trakcie poronienia farmakologicznego. I teraz nie wiem... co dalej? To była moja pierwsza ciaza, mam 32 lata...
Bardzo współczuję [emoji853] nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz.

reklama
Mozesz mi powiedzieć jakie badania robiłaś? Lekarz zalecił mi Toxo i CMV.

Toxo i cmv robiłam przed ciąża. Od razu tylko powiem, że badania pewnie nie wskażą przyczyny u mnie tak było, ale mimo wszystko daly mi spokój. Ja robilam:
Zespół antyfosfolipidowy, trombofilie wrodzona (najlepiej że strony www.testdna.pl się opłaca), przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska Wit D, homocysteine, kwas foliowy. Hormony i wirusowki przed ciąża.
Ja bym zaczęła od zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii bo to i tak wyjdzie kilka stówek. Obecnie biorę acard w ciąży na pewno heparyna.

Cześć dziewczyny! Moze mnie pamiętacie bo miałam dostac medal za pierwsze 2 kreski na tym forum. Niestety... pisze wlasnie ze szpitalnego łóżka. Nastąpiło obumarcie zarodka i właśnie jestem w trakcie poronienia farmakologicznego. I teraz nie wiem... co dalej? To była moja pierwsza ciaza, mam 32 lata...
Polecam zrobić badanie genetyczne. Jeśli była jakaś wada, to nie ma się co za bardzo przejmować, bo to normalne, że organizm na wczesnym etapie takie zarodki odrzuca. Natomiast jeśli nic tam nie wyjdzie, to zaczęła bym diagnostykę. Lekarze mówią, że 1 poronienie to nie jest motyw do diagnostyki.. ale jednak lepiej nie przeżywać tego raz jeszcze. Ja diagnostykę odpuściłam i 3 ciąże straciłam.
Przykro mi, ale nie poddawaj się. Jeszcze będzie dobrze :*

Mozesz mi powiedzieć jakie badania robiłaś? Lekarz zalecił mi Toxo i CMV.
Zajrzyj tutaj:

Dzięki za wskazówki, ja zwykle sprawdzam tylko zaraz przy "wejściu" [emoji16]nie sprawdzałam tak głęboko nigdy, muszę spróbować!

W razie, gdybyś nie dostrzegła, olej z wiesiołka powinien pomóc. Po nim jest mnóstwo śluzu z reguły, aż będziesz miała dość. Ja na nim zaszłam w pierwszym cyklu starań. 😊

reklama
Śluz nie zawsze jest jak białko jaja.. Niektóre kobiety go nie mają. A jeśli jesteś wilgotna to dobry znak.
Jeśli mierzyła byś temperaturę i zapisywała obserwację, to zauważysz, że jesteś wilgotna 2-3dni przed owu. W dzień kiedy występuje owu śluz już robi się bardziej kremowy, a później lepki. Jeśli dojdzie do zapłodnienia to taki pozostaje, jeśli nie to też zdarza się, że robi się wodnisty tuż przed miesiączką.
I tak, temperatura pokaże Ci czy owu była. Chciała bym to jakoś wytłumaczyć jak to wyliczyć, ale chyba będzie ciężko.... Bierze się pod uwagę 6 pomiarów przed skokiem temperatury. Patrzysz na najwyższą wartość z tych 6 i jeśli temperatura skoczy o 0,2 stopnia od tej najwyższej (7pomiar) to znaczy, że owu była w tym ostatnim z 6 - najniższym pomiarze. Po owulacji od razu temperatura skacze. Zaznaczam PO. W dzień owulacji jest jeszcze niska. Dopiero kiedy wydziela się progesteron po owu, to zaczyna wzrastać temperatura.

Dziękuję ci bardzo! kupię sobie ten termometr i będę mierzyć w takim razie [emoji16] chciałabym bardzo już nie musieć tego robić ale przez parę miesięcy "spontan" nie działał a słyszałam że mierzenie tempki jest skuteczne..

Do góry