Martxx1
Fanka BB :)
Ja zawsze miałam 167 i 52 kg, ale jak odstawiłam tabsy to przytyłam do 65Same szczypiory tu mamy![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zawsze miałam 167 i 52 kg, ale jak odstawiłam tabsy to przytyłam do 65Same szczypiory tu mamy![]()
To lecę dzisiaj po grejpfrutyJa mojemu też to daje a podobno najlepszy jest profertil. Z diety to sok pomidorowy z czarnuszka, grejpfruty, siemię lniane w zasadzie to samo co dla kobietna pewno do wszystkiego trzeba czasu coś kojarzę, że po profertilu i diecie na którymś wątku dziewczyna pisała o postępie z 1 na 5% prawidłowych ale to chyba przez pół roku albo dłużej nie pamiętam dokładnie.
Progesteron powinno się zrobić min 7 dni po owu, robiłaś testy owu lub jesteś po monitoringu? Skoro ostatni cykl trwał 35 dni to owu wystąpiła w 21 dc. Więc jeśli tym razem też tak było oczywiście owu mogła dopiero byćHej dziewczyny, nie udało mi się uzyskać odpowiedzi wiec spróbuje ponownie: mam cykle 27 dni, ostatni cykl trwał wyjątkowo 35 dni. W tym miesiącu zrobiłam sobie badania w 22 dniu cyklu i wyszły mi następujące wyniki: prolaktyna 18,5 ng/ml, progesteron 0,44 ng/ml. Czy jest szansa, ze wynik progesteronu wyszedł tak niski, bo owulacja się przesunęła? Pytanie do dziewczyn, które maja problemy z owulacja i progesteronem - jakie leki przyjmujecie i jak szybko udało Wam się wyregulować wyniki i przywrócić owulacje? Pozdrawiam
Hej, ja co prawda miałam wyższy prog bo 3 cykle temu 9,8, 2 cykle temu 3,2 a teraz 5, od 14dc biorę duphaston przez 10 dni 2x1,bo mi nie pękają pęcherzyki i robią się torbiele, a progesteron jest po to by pomóc im się wchłaniać... Nie dochodzi u mnie do owu, poprzedni cykl z zastrzykiem ovitrelle a teraz właśnie czekam na wizytę i czuję wiszący wyrok nade mną, mega pesymistycznie dziś do wszystkiego podchodzę.Hej dziewczyny, nie udało mi się uzyskać odpowiedzi wiec spróbuje ponownie: mam cykle 27 dni, ostatni cykl trwał wyjątkowo 35 dni. W tym miesiącu zrobiłam sobie badania w 22 dniu cyklu i wyszły mi następujące wyniki: prolaktyna 18,5 ng/ml, progesteron 0,44 ng/ml. Czy jest szansa, ze wynik progesteronu wyszedł tak niski, bo owulacja się przesunęła? Pytanie do dziewczyn, które maja problemy z owulacja i progesteronem - jakie leki przyjmujecie i jak szybko udało Wam się wyregulować wyniki i przywrócić owulacje? Pozdrawiam
Nie robiłam testów ani nie byłam na monitoringu, lekarz kazał mi zrobić badanie w tym dniu. Chyba będę musiała się umówić na monitoring, żeby zobaczyć jak to wszystko u mnie przebiega.Progesteron powinno się zrobić min 7 dni po owu, robiłaś testy owu lub jesteś po monitoringu? Skoro ostatni cykl trwał 35 dni to owu wystąpiła w 21 dc. Więc jeśli tym razem też tak było oczywiście owu mogła dopiero być![]()
Tak zrób, lub spróbuj z testami owu.Nie robiłam testów ani nie byłam na monitoringu, lekarz kazał mi zrobić badanie w tym dniu. Chyba będę musiała się umówić na monitoring, żeby zobaczyć jak to wszystko u mnie przebiega.
Wlasnie myśle, ze bez monitoringu się nie obędzie.Hej, ja co prawda miałam wyższy prog bo 3 cykle temu 9,8, 2 cykle temu 3,2 a teraz 5, od 14dc biorę duphaston przez 10 dni 2x1,bo mi nie pękają pęcherzyki i robią się torbiele, a progesteron jest po to by pomóc im się wchłaniać... Nie dochodzi u mnie do owu, poprzedni cykl z zastrzykiem ovitrelle a teraz właśnie czekam na wizytę i czuję wiszący wyrok nade mną, mega pesymistycznie dziś do wszystkiego podchodzę.
Dodatkowo biorę 2x1 ovarin, Wiesiołek do 10dc, euthyrox 25 1x1 i to tyle
Musisz wybrać się na monitoring, zobaczyć co się dzieje z twoimi pęcherzykami.