reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
my idziemy jutro na badanie i się mega stresuję. W końcu po zmianie lekarza, bo poprzedni uważał, że skoro raz zaskoczyło, to wina jest tylko po mojej stronie i nie chciał badać męża, bo po co.
Mi od razu ginekolog powiedziała że trzeba zbadać męża bo będziemy u mnie szukać przyczyny i na siłę leczyć a może okazać się że bida z plemnikami. No i niestety tak się stało... A przed badaniem stresowałam się chyba bardziej niż on 😂

Dziewczyny u mnie dzisiaj 21dc,myslalam że owu wypadnie wczoraj, ale dzisiaj temp nie wzrosła za wiele, więc ovu obliczyło mi, że owu była 17dc,bo miałam wtedy spadek do 35,91 i na drugi dzień wzrost choć też niewielki, jak wykreslilam weekendowe temperatury to mi owu obliczyło na 15dc no kosmos z tą temperatura, choć wszystko wskazywalo na przedwczoraj bo śluz mega ciągnący i przezroczysty, szyjka najbardziej otwarta, a wczoraj już była mniej otwarta i śluzu wogole nie bylo, może w tym miesiącu owu nie mialam🤷‍♀️
Też tak myślałam, że nie mam owu. Wogole nie mam tego służy ciągnącego nawet poszłam do ginekologa z obawa że może już menopauza się zaczyna bo mam 38 lat 😎😎stara dupa że mnie. A lekarka do mnie, że wszystko działa jak trzeba owu była akurat wczoraj i jest płyn w zatoce Douglasa ... I fakt byłam w ciąży miesiąc później ..

my idziemy jutro na badanie i się mega stresuję. W końcu po zmianie lekarza, bo poprzedni uważał, że skoro raz zaskoczyło, to wina jest tylko po mojej stronie i nie chciał badać męża, bo po co.

Mój z kolei twierdzi, że jak doszło do zapłodnienia i był zarodek i serduszko (a u nas tak było) a nie puste jajo to parametry obu stron są wystarczające. Ja ze swojej strony i tak po poronieniu zrobiłam mnóstwo badań, nasienia nie badaliśmy, daje mężowi suple póki co 😉

Mi od razu ginekolog powiedziała że trzeba zbadać męża bo będziemy u mnie szukać przyczyny i na siłę leczyć a może okazać się że bida z plemnikami. No i niestety tak się stało... A przed badaniem stresowałam się chyba bardziej niż on 😂
No właśnie, ja jestem 5 cykl na clo i pregnylu i d***. A mąż wcale nie zbadany, a może się okazać, że jakieś tabsy dostanie i będzie ok, dlatego zmieniamy klinikę. Niestety robił wczoraj testosteron i tsh i nie są za dobre te wyniki. Testo ma strasznie niski, co może być przyczyną. Noo też właśnie ja mam stresa :D

Dziewczyny nie ma co porównywać ciąż, bo jak pisze Carry88 nie mamy wpływu jak wszystko się potoczy.. ja też miałam idealna książkową ciążę i nagle 14 TC i krwawienie i koniec. A z młodszą córeczka CIA s od początku zagrożona krwawienie ból brzucha do 10 tv chodziłam na kontrolę co tydzień i miałam czekać co będzie .. a potem znów przezierność karkowa na granicy normy i pępowina 2 naczyniowa zamiast 3. Non stop na pogotowiu ginekologicznym pod koniec ciąży, bo dziwne bóle i traciłam czucie w okolicy krocza i brzucha i co????? Urodziła się zdrowa śliczna córeczka 😋 trzeba być dobrej myśli i czekać wiem że to trudne, a ja też osobiście jeśli chodzi o czekanie to hmmm🤔😂silna wolna u mnie nie istnieje. Tym razem nauczona poprzednimi doświadczeniami obiecałam sobie. Że panikować nie befe, albo przynajmniej ogranicze do minimum 🙂🙂🙂

Mój z kolei twierdzi, że jak doszło do zapłodnienia i był zarodek i serduszko (a u nas tak było) a nie puste jajo to parametry obu stron są wystarczające. Ja ze swojej strony i tak po poronieniu zrobiłam mnóstwo badań, nasienia nie badaliśmy, daje mężowi suple póki co 😉
U nas też było serduszko - początek 9 tygodnia, ale niestety cp... tylko, że to było w styczniu, a od tamtej pory mogło się sporo namieszać. Też robiliśmy kompleksówke z krwi, wszystko co się dało (bosze ile to kosztowało:o) i wyszło książkowo, niektóre tylko odstępstwo od normy. i dlatego chcę, żeby m zrobił też swoje :D
a jakie dajesz suple? ja kupowałam parenton i teraz horny goat weed :D bo to na testo podobno niezłe.

Zazdroszczę figury. Ja muszę się że wszystkim pilnować a odkąd schudlam 15kg to już w ogóle 😉
Carry nie ma czego zazdrościć 😎😎to jest moja udręka ..mam 162 cm i 48 kg byle pierdół i stres i lecę z wagą jak szalona ...przez kraty przejdę bez problemu przejdę jakby mnie zamknęli w pace

reklama
U nas też było serduszko - początek 9 tygodnia, ale niestety cp... tylko, że to było w styczniu, a od tamtej pory mogło się sporo namieszać. Też robiliśmy kompleksówke z krwi, wszystko co się dało (bosze ile to kosztowało:o) i wyszło książkowo, niektóre tylko odstępstwo od normy. i dlatego chcę, żeby m zrobił też swoje :D

No my teraz po zabiegu też będziemy próbować ale daje też max 3 miesiace i wyślę męża na badania, bo czasem szkoda czasu 😉 a i 3 miesiące to czas by suple cokolwiek mogły zdziałać.

Do góry