reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie dzisiaj 12 albo 14dc,zalezy jak to z tymi okresami🤣🙈 w każdym razie jestem na wiesiołka, niepokalanku, pregna start i śluz płodny się już zaczyna, póki co mętny ale już jest🏅więc chyba zasługa wiesiołka, co do niepokalanka to jeszcze poczekam do końca cyklu co się wydarzy, czy nie namieszq

reklama
Dziewczyny a słyszałyście o piciu inofenu? Właśnie na jakim forum o tym czytam. Pomaga w zajęciu w ciążę i nawet ginekolodzy go polecają. Chyba zamówię [emoji16]
Nie polecil, 3 lats temu nie zdążyłam nawet wypic calego opakowania i bylam w ciąży, może przypadek. Teraz tez jestem w trakcie pierwszego opakowania, bo mi się o nim przypomnialo. Nie kupuj w aptece, tylko na allegro. U mnie w aptece 63 zl za 30 saszetek, na allegro 58 zl za 60 saszetek [emoji2368]

Mnie polecil gin, 3 lata temu nie zdążyłam nawet wypic calego opakowania i bylam w ciąży, może przypadek. Teraz tez jestem w trakcie pierwszego opakowania, bo mi się o nim przypomnialo. Nie kupuj w aptece, tylko na allegro. U mnie w aptece 63 zl za 30 saszetek, na allegro 58 zl za 60 saszetek [emoji2368]

Ja dzisiaj ma 5 dc ale nie mam już możliwości zrobić dzisiaj tych badań ,czy jeden dzień do przodu zrobi różnicę?

Kurcze nie wiem, ale wydaje mi się że chyba jednak tak skoro są grupy badań, które zalecają robic w konkretnych dniach cyklu to raczej nie bez powodu.

@Mooni89 właśnie czy to sam specyfik czy przypadek. Ja sobie zerknę na sam inozotyl bo nie mogę syntetycznego kwasu foliowego, ale ja to już tyle tabsow łykam 🤣🙉🙈

Hej Kochana! Ja mam dostać miesiączkę za 2 dni, cykl był obserwowany przez gin, staramy się 2 lata.
U mnie z piersiami odwrotnie, zawsze przed okresem strasznie mnie bolały, a teraz nie czuje nic [emoji2368]
Tak bardzo nie mogę się doczekać środy!

My też staramy się dwa lata [emoji3590] 3mam kciuki zeby to był TEN cykl [emoji4]

Sama nie wiem, czy moje nadzieje nie są bezsensu, ponieważ w 12dc gin zobaczył pęcherzyk i „kazał wspolzyc” Pech chciał, ze akurat w tym dniu męża nie było, ale zrobiliśmy co trzeba następnego dnia i tak się zastanawiam, czy to jajeczko w ogole miało szanse przeżyć do następnego dnia?! :( Dodam, ze wyniki oboje mamy dobre, nic nam nie dolega - oprócz mojego hashimoto.

Od pęknięcia pęcherzyk "żyje" od 6 do 24 godzin, więc jest szansa! [emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny a słyszałyście o piciu inofenu? Właśnie na jakim forum o tym czytam. Pomaga w zajęciu w ciążę i nawet ginekolodzy go polecają. Chyba zamówię [emoji16]

Ja piłam bardzo długo, przerzuciłam się na tabletki, bo chciałam metylowany kwas foliowy jeść. Zawsze jako suplement. Ponoć poprawia jakość owulacji.

Lekką głowę miałam tylko po zapłodnieniu, nigdy jako PMS :) Kiedy testujesz? :)

Ja mam lekka głowę przed każdym okresem. A dzień przed zawsze coś zbije, albo się przetnę albo zdarzy mi się pomyłka w pracy. Na następny dzień wita mnie @.
Ale tym razem czje się jakoś dziwnie.
Nie wiem kiedy testuje... Muszę iść do trzech lekarzy po pozytywnym teście... A nie lubię testowac przed terminem @. Najpóźniej ma być w czwartek... Nie mam testów w domu. Zobaczymy.
Od dzisiaj zaczynam brac metformine wiec szykuje się na totalna rewolucje...

@Carry88 dziękuję, oby to było To!!! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Po diagnozie od dietetyka trochę wylam, ale ogarnęłam się i dodałam 2 do 2.
W internecie sprawdziłam objawy nietolerancji glukozy... Częste infekcje intymne, ropne zmiany na skórze, wieczne pragnienie...
Ja w wieku 30 lat byłam u dermatologa, bo nadal mam często pryszcze. Takie ropne gule. Normalnie to powinni wiedzieć że to mogą byc problemy z cukrami. Przepisywali tylko coraz to nowe masci...
Mój lekarz ginekolog twierdził, że jestem podatna na infekcje intymne... I taka moja natura. Miałam 2 miesiące z rzędu zaraz po owu infekcje intymne, potem przerwa jeden albo 2 cykle, a potem znowu... I tak od lat...
Gdyby tylko ktoś się zainteresował... Wkurza mnie to strasznie. Wyrzuty też miałam..
Od piątku nie tknęłam cukru i zmieniam swoje nawyki żywieniowe, narazie trochę po omacku, ale będę się do dietetyka umawiać i jakoś to będzie.
Gdybym wiedziała to wszystko wcześniej..

reklama
@Magdusia88 a jakie tabletki z metylowanym kwasem bo ja syntetycznego nie mogę?

Ja niby nietolerancji laktozy ani glutenu nie mam, ale zdecydowanie lepiej się czuje kiedy tego nie stosuje zwłaszcza laktozy, brzuch lekki, zero zaparć, wzdęcia itp. Choć to zapewne ogólne zalety lekkiego żywienia. Dasz radę będzie dobrze 🤗

Do góry