reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, czy beta zrobiona dzień przed okresem będzie miarodajna? jutro idę na badania i zastanawiam się czy nie poprosić dodatkowo o betę. Ogólnie u mnie cykle wyglądają tak, że na 3-5 dni przed okresem mam plamienia. Ale na ostatnich badaniach krwi wyszła mi lekko podniesiona prolaktyna. Brałam przez 4 tyg. Dostinex i dzisiaj mam zero objawów, zero plamień i zero jakiegokolwiek znaku czy sygnału zbliżania się @. Czuję się bardzo normalnie ani nie okresowo ani nie ciążowo :D Zastanawiam się czy to może być wpływ leku na brak tych plamień?

reklama
Lekka dieta, dużo ruchu, luźne gatki, sok pomidorowy, czarnuszka.
A słabe to jakie parametry?
Ogólnie to 3 kartki opisu, nie wiem o co w tym chodzi, ale żywotność 75 (>58%)
Cokolwiek to znaczy :p
Powinien poprawić żywotnośc i ruchliwość. Tak też sobie myślę, że w styczniu zrobię monitoring cyklu bo nigdy nie miałam i jak znowu nic to nie da, to zbadam drożność.

Nie jutro nie. Najwcześniej 30. Jeśli jakimś cudem to plamienie miałoby być implantacyjnym (w co średnio wierzę) to chce żeby minęły chociaż 2 dni, a pojawiło się wczoraj wieczorem.
Jak jest ciąża to mi nie ucieknie [emoji6]

A co do temperatury pamiętaj, że wymierna dla określenia cyklu jest tylko ta poranna mierzona pod pachą lub w pochwie. Moja póki co nie spadła [emoji2368] zobaczymy jutro
Wiem, że to nie jest adekwatne do mierzenia temperatury w pochwie, ale ja nie z powodu cyklu mierzę 🙂 Tak po prostu kontroluję czy mnie wirus nie dopada 😂 No i ostatnie trzy dni chyba mój organizm walczy z czymś, bo teraz mam 37,3 a zawsze mam 36,6 i nie czuję się najlepiej.
To ja czekam razem z Tobą na @ lub test 🤪Trzymam kciuki za nas obie 🙂

Ogólnie to 3 kartki opisu, nie wiem o co w tym chodzi, ale żywotność 75 (>58%)
Cokolwiek to znaczy :p
Powinien poprawić żywotnośc i ruchliwość. Tak też sobie myślę, że w styczniu zrobię monitoring cyklu bo nigdy nie miałam i jak znowu nic to nie da, to zbadam drożność.

To L-karnityna i koenzym q10 z supli o ile tego nie ma w tym specyfiku co Wam lekarka zaleciła 😉
Monitoring bardzo przydatny jest. ✊

Hej dziewczyny, ja już po badaniu. Lekarz próbowała trzy razy ale nie mogłam wytrzymać z bólu ;/ wygląda na to, że mam niedrożne jajowody, bo płyn zatrzymywał się w macicy i lekarz w ogóle nie widział przepływu przez jajowody. Jest szansa, że coś się mogło odetkać i teraz przez 3 miesiące będę próbować stymulacji. Jak przez 3 miesiące nie zaskoczy to będę musiała położyć się do szpitala :(
Współczuję, trzymam kciuki

Obyśmy zdążyły sobie razem siknac [emoji23]
Babcia mi zawsze mówiła, że wszystko powinno zaczynać się w środę albo w sobotę bo szczęście przynosi. To sikam w środę rano, [emoji41]
Wiem, że to nie jest adekwatne do mierzenia temperatury w pochwie, ale ja nie z powodu cyklu mierzę [emoji846] Tak po prostu kontroluję czy mnie wirus nie dopada [emoji23] No i ostatnie trzy dni chyba mój organizm walczy z czymś, bo teraz mam 37,3 a zawsze mam 36,6 i nie czuję się najlepiej.
To ja czekam razem z Tobą na @ lub test [emoji2957]Trzymam kciuki za nas obie [emoji846]

reklama
Do góry