reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja się poddaje. Nie mam już siły. Widocznie nie mi dane jest mieć dzieci. Może w innym wcieleniu. Ja na razie dziewczyny się odcinam od forum. Może jeszcze kiedyś tu zajrzę, ale raczej nie prędko. Życzę Wam dużo szczęścia i samych II kreseczek.
Kochana szalej za mnie w tego sylwestra ❤️ będzie nowy rok i beda nowe możliwości 😊 ściskam 😘

reklama
Odpocząć - uwolnić się od spirali starań. Bez testów, bez pomiaru temperatury, bez stosów leków, bez forum, bez monitoringu cyklu, bez celowania w dni płodne, bez chorobliwego przeszukiwania google.

Głowy uwolnić się nie da, można ograniczyć bodźce.

Mam taki sam plan[emoji1695]

Będę mierzyć temp bo nie chce miec przerwy ale bez pasków owu i innych takich

Mam termometr na Bluetooth wiec mogę mierzyć a synchronizować raz na jakiś czas na szczęście

No to u mnie jest identycznie...
Z tym, że ja czuję się mocno okresowo [emoji2368]
No ale zawsze mój okres pierwszego dnia równał mnie z ziemią, a teraz tylko ten śluz ... Długo to u Ciebie trwało?

Ja raz w życiu miałam takie plamienie, ale to było w ciąży i to już potwierdzonej testem i betą ponad 1000i wtedy nie udało się jej donosić, no a teraz test negatywny, a plamienie lekkie jest
U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu 🙁
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę 🙂

U mnie bez zmian. Dokładnie tak jak określiłaś w szyjce jest brązowy śluz chociaż teraz to on już jest przezroczysto brązowy i praktycznie go już nie ma, a na wkładce absolutnie nic. Dziś 13 dpo [emoji2368]
U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu [emoji853]
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę [emoji846]

U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu 🙁
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę 🙂
Mnie czasem bolą, czasem nie :/ Kiedyś się nakręciłam kilka razy jak nie bolały w ogóle, a @ i tak przyszła jak w zegarku. Więc już nawet nie patrzę na te piersi...
Tak w ogóle to mój mąż w końcu zrobił badanie nasienia i wyniki wyszły słabe. Moja gin poleciła kupić dla niego Acertin. Macie może jakieś złote rady? :p

Mnie czasem bolą, czasem nie :/ Kiedyś się nakręciłam kilka razy jak nie bolały w ogóle, a @ i tak przyszła jak w zegarku. Więc już nawet nie patrzę na te piersi...
Tak w ogóle to mój mąż w końcu zrobił badanie nasienia i wyniki wyszły słabe. Moja gin poleciła kupić dla niego Acertin. Macie może jakieś złote rady? :p

Lekka dieta, dużo ruchu, luźne gatki, sok pomidorowy, czarnuszka.
A słabe to jakie parametry?

Hej dziewczyny, ja już po badaniu. Lekarz próbowała trzy razy ale nie mogłam wytrzymać z bólu ;/ wygląda na to, że mam niedrożne jajowody, bo płyn zatrzymywał się w macicy i lekarz w ogóle nie widział przepływu przez jajowody. Jest szansa, że coś się mogło odetkać i teraz przez 3 miesiące będę próbować stymulacji. Jak przez 3 miesiące nie zaskoczy to będę musiała położyć się do szpitala :(

Moja gin też kazała zbadać nasienie, bo teraz często szukamy w kobietach przyczyn, a faceci chodzą z telefonami w kieszeni i laptopem na kolanach i słabe nasienie mają. Więc zwracaj też na to uwagę. Ja też nie pozwalam mojemu mężowi jeździć z podgrzewaniem fotela w samochodzie 🙂

U mnie bez zmian. Dokładnie tak jak określiłaś w szyjce jest brązowy śluz chociaż teraz to on już jest przezroczysto brązowy i praktycznie go już nie ma, a na wkładce absolutnie nic. Dziś 13 dpo [emoji2368]
To jesteśmy w tym samym punkcie właściwie 🙂 Ja 14 dpo. Jeszcze dziwna rzecz, przez ostatnie dni mam ponad 37 stopni. Mierzę temperaturę normalnie pod pachą, tak po prostu kontrolnie w czasach wirusa i teraz takie cuda.
Testujesz jutro?

reklama
Nie jutro nie. Najwcześniej 30. Jeśli jakimś cudem to plamienie miałoby być implantacyjnym (w co średnio wierzę) to chce żeby minęły chociaż 2 dni, a pojawiło się wczoraj wieczorem.
Jak jest ciąża to mi nie ucieknie [emoji6]

A co do temperatury pamiętaj, że wymierna dla określenia cyklu jest tylko ta poranna mierzona pod pachą lub w pochwie. Moja póki co nie spadła [emoji2368] zobaczymy jutro
To jesteśmy w tym samym punkcie właściwie [emoji846] Ja 14 dpo. Jeszcze dziwna rzecz, przez ostatnie dni mam ponad 37 stopni. Mierzę temperaturę normalnie pod pachą, tak po prostu kontrolnie w czasach wirusa i teraz takie cuda.
Testujesz jutro?

Do góry