reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Kiedy planujesz pierwszą aplikację?
jak juz @na dobre zniknie, dzisiaj już tylko plamienie zobaczę jak jutro będzie bo takie krótkie @ mam dopiero 4 cykl, także nie dokońca wiem czy to przejściowe czy to właśnie tak juz beda wyglądały bo jestem 18m-ac po porodzie a przed zawsze 7dni miałam, a ty jaki plan?

reklama
Dziś mam 3dc, więc planowałam od soboty zacząć to stosować. Ta 🐵 jest bardziej obfita niż poprzednia, więc może nawet przesunę plan na niedzielę, ale raczej weekend. Wieczorne chillowanie z błotem na podbrzuszu jest w moim stylu 😅 my się staramy o pierwszego malucha, ale @ też mi się zmieniły na przestrzeni ostatniego roku - zmieniłam pracę na dużo bardziej stresującą (co z tego że lepiej płatną...), cykle zaczęły mi się wydłużać do 40-50 dni, czasem więcej, częściej też obserwowałam krwawienia charakterystyczne dla cykli bezowulacyjnych, chociaż nie robiłam wtedy jeszcze testów ani nie monitorowałam u lekarza. Dopiero od sierpnia zaczęłam to wszystko trackować 😊 to też u ciebie będzie weekendowe chillowanko z błotem w roli głównej 😅
ja tez się borykam z długimi cyklami najkrótszy w tym roku 34 najdłuższy teraz 49dni. Tak weekend z błotem 🥰 my dodatkowo maca, witaminki,.mam też dupka, ale nie wiem czy ruszać tak ze wszystkim z kopyta, bo mam też planowe usg na 26 stycznia żeby sprawdzić czy te inne @ to nie z powodu czegoś np.miesniaka, a wole wyjaśnić i być spokojna w staraniach, tak po prawdzie to mogla bym odpuścić ten miesiąc, ale w styczniu kończę 35 o syna walczyłam 9 lat to kto wie ile jeszcze mi zajmą staraniach o drugiego bobasa 😉

Dziewczyny bierze któraś z was tak zwana witaminę B8 chyba, ja ja kupiłam kiedyś i o niej zapomniałam juz jest dawno po dacie, ale tak zaczełam się zastanawiać nad nią, moja jest z nutrition phoenix, myo inozytol tak się nazywa, byłam na stronie phoenix ale chyba już jej nie ma do kupienia, ktoś bierze?
tu jest link jeśli ktoś jest zainteresowany

Ostatnia edycja:
Dziewczyny bierze któraś z was tak zwana witaminę B8 chyba, ja ja kupiłam kiedyś i o niej zapomniałam juz jest dawno po dacie, ale tak zaczełam się zastanawiać nad nią, moja jest z nutrition phoenix, myo inozytol tak się nazywa, byłam na stronie phoenix ale chyba już jej nie ma do kupienia, ktoś bierze?
Ja brałam ovarin, teraz przerzuciłam się na myofolic. U mnie wyraźnie zaczyna regulować cykle (norma - 35dni, ostatnio od 30 do 50, a odkad biorę ten myoinozytol od 33 do 37, a to na razie niecałe 4 cykle [emoji16]) skutkiem ubocznym u mnie był 2x gorszy PMS, ale włączyłam do tego niepokalanka od tego cyklu i zobaczymy jak będzie [emoji846] czy na coś jeszcze pomaga pewnie @HeraUnique zna odpowiedź [emoji16]

Tak, ja tak miałam w poprzednim cyklu i w tym tez. Twoja kreseczka jest bardzo blada, to moze być zastrzyk, ale jak zrobisz jutro i pojutrze test to wszystko będzie jasne. W polrzednim cyklu kreska zbladła i zniknęła a w tym z kolei bardzo szybko ściemniała i jestem w ciąży (mam nadzieje ze nie pozamacicznej bo miałam bardzo szybko implantację i objawy takie jak nudności). Wiec spokojnie zrób jeszcze ze dwa testy i będzie jasne na czym stoisz :)

Muszę dodać tylko, ze moje testy miały czułość 50 wiec zdziwiłam się ze kreski były tak szybko ale test o czułości 10 i taka jasna kreska to faktycznie może być zastrzyk.

Ja brałam ovarin, teraz przerzuciłam się na myofolic. U mnie wyraźnie zaczyna regulować cykle (norma - 35dni, ostatnio od 30 do 50, a odkad biorę ten myoinozytol od 33 do 37, a to na razie niecałe 4 cykle [emoji16]) skutkiem ubocznym u mnie był 2x gorszy PMS, ale włączyłam do tego niepokalanka od tego cyklu i zobaczymy jak będzie [emoji846] czy na coś jeszcze pomaga pewnie @HeraUnique zna odpowiedź [emoji16]
W sensie myofolic lepszy od ovarinu?

pod tym linkiem jest wszystko opisane na co działa, była tylko ciekawa czy jakies zmiany któraś właśnie zauważyłam tupu takie jak ty napisałaś reguluje cykl czy hormony nie bylo owu a jest, dzięki jednym słowem

reklama

Ja biorę w formie mio inozytolu

Do góry