Dziewczyny ja jeszcze w sprawie tego ananasowego wyciągu. Byłam wczoraj w aptece i poprosiłam o bromelinę no i dostałam takie coś Bromelan, ale widzę że to ma zastosowanie na leczenie zatok? zastanawiam się czy mnie w aptece dobrze zrozumieli? coś mi tu nie pasuje, że to ma w składzie ekstrakt z kwiatów bzu czarnego i rutozyd. Chyba będę skazana na to paskudztwo w wersji naturalnej przynajmniej nie pomylę go z niczym innym
Na mojej wizycie u ginekologa otrzymałam zalecenie zrobienia sobie badania na poziom wit. D3 25 OH i czegoś co się zwie gen MTHFR i w razie jego mutacji trzeba brać oprócz kwasu foliowego jakąś jego zmetylizowaną postać
zastanawiam się czy to drugie jest faktycznie potrzebne? pierwszy raz słyszę o takim genie i totalnie nie wiem co to jest. Bez tego badania chyba można samemu brać ten zmetylowany kwas foliowy? miał ktoś może jakąś styczność z tym tematem?
Ogólnie usłyszałam od lekarki, żeby nie myśleć panicznie o ciąży, a raczej jej braku bo to blokuje psychikę. Powiedziała w sumie ciekawe słowa, że dziecko samo wybierze moment kiedy się ma zjawić. Może coś w tym jest