reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mam problem!
Dostałam od neurologa nowy lek na moje bóle kręgosłupa, na ulotce było napisane by przed przyjmowaniem zrobić test ciążowy no więc zrobiłam Facelle z Rossmann i wyszła druga kreska!! Jestem 8 dni po owulacji a 10 dni temu miałam zastrzyk Ovitrelle. Nie wiem co o tym myśleć.... Czy to ten zastrzyk zaburzył wynik?

reklama
Dziewczyny mam problem!
Dostałam od neurologa nowy lek na moje bóle kręgosłupa, na ulotce było napisane by przed przyjmowaniem zrobić test ciążowy no więc zrobiłam Facelle z Rossmann i wyszła druga kreska!! Jestem 8 dni po owulacji a 10 dni temu miałam zastrzyk Ovitrelle. Nie wiem co o tym myśleć.... Czy to ten zastrzyk zaburzył wynik?
Poka foto 😁

Dziewczyny mam problem!
To może być zastrzyk

Dziewczyny ja jeszcze w sprawie tego ananasowego wyciągu. Byłam wczoraj w aptece i poprosiłam o bromelinę no i dostałam takie coś Bromelan, ale widzę że to ma zastosowanie na leczenie zatok? zastanawiam się czy mnie w aptece dobrze zrozumieli? coś mi tu nie pasuje, że to ma w składzie ekstrakt z kwiatów bzu czarnego i rutozyd. Chyba będę skazana na to paskudztwo w wersji naturalnej przynajmniej nie pomylę go z niczym innym 😬
Na mojej wizycie u ginekologa otrzymałam zalecenie zrobienia sobie badania na poziom wit. D3 25 OH i czegoś co się zwie gen MTHFR i w razie jego mutacji trzeba brać oprócz kwasu foliowego jakąś jego zmetylizowaną postać o_O zastanawiam się czy to drugie jest faktycznie potrzebne? pierwszy raz słyszę o takim genie i totalnie nie wiem co to jest. Bez tego badania chyba można samemu brać ten zmetylowany kwas foliowy? miał ktoś może jakąś styczność z tym tematem?
Ogólnie usłyszałam od lekarki, żeby nie myśleć panicznie o ciąży, a raczej jej braku bo to blokuje psychikę. Powiedziała w sumie ciekawe słowa, że dziecko samo wybierze moment kiedy się ma zjawić. Może coś w tym jest :)

Załączniki

• bromelan-30-tabletek-15952569131.jpeg
    bromelan-30-tabletek-15952569131.jpeg
    21,8 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry