reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, muszę w tym cyklu zajść w ciążę. Muszę. Od dwóch czy trzech dni jem jak świnia. Jakbym miała żołądek bez dna. Serio. I jestem głodna. Nieważne co zjem, jestem obrzydliwie głodna. Jeszcze nawet na zagnieżdżenie za wcześnie, więc na pewno nie jestem w ciąży i to nie dlatego 🤣🤣🤣 ale jeśli by się okazało, że jestem, to mogłabym powiedzieć facetowi - widzisz, nie obzeram się jak dzika świnia, tylko po prostu jestem w ciąży! Bo jak się okaże, że nie jestem, to stracę w jego oczach resztki godności... 🤣🤣🤣
Lekarka po moich wynikach glukozy powiedziała mi w poniedziałek, że mam przestać jeść tyle słodyczy i ogarnąć swoją dietę, bo zaraz będę miała cukrzycę. Nie wiem, czy ten nieukojony głód to przypadkiem nie bunt mojego organizmu na to zalecenie 🤣🤣🤣
Ja kilka lat temu robiłam odwyk od słodyczy. Zamiast słodkiego jadłam jabłka, zuraine i rodzynki itp. Najgorsze pierwsze 2 tyg odstawienia. Normalnie jak narkoman 😱

reklama
No pięknie. Chyba nie doczytałam jak polecałaś fertilman i kupiłam ten zwykły bez plusa a z tego co czytam to fertilman plus jest na poprawę nasienia a zwykły to po prostu witaminy. Eh, brawo Ja 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? 🤣 Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. 🥰

Ale ja też tak miałam, w cyklu, w którym spóźniła mi się @ 2 tygodnie (wyszło że ze stresu, chodziłam na protesty, dużo pracy, kwestie kredytu hipotecznego...)! Wsuwałam lody z Lidla na kubełki, te amerykańskie 😅 aż mi głupio było chodzić do zamrażarki i zostawiać wieczka wstydu na stole 😂

A u ciebie będą II, zobaczysz! 🥰
Wieczka wstydu 🤣🤣🤣🤣
Oj o ile w poprzednich dwóch cyklach byłam pewna, że jestem w ciąży 🤣 tak w tym jestem pewna, że nic z tego - może już się pogodziłam po prostu, że to nie tak łatwo będzie tym razem. Ale głównie dlatego, że w tym cyklu przed owulacją facet był chory i były nici z przytulanek 🤷🏼‍♀️ 3 dni przed nie było nic, tylko wcześniej i dopiero w dzień spodziewanej owulacji. Aczkolwiek owulację wyznacza mi tylko kalendarz, więc tak naprawdę nie wiem, kiedy była... Mogła się przesunąć. 🤷🏼‍♀️ Ale po prostu czuję, że to nie ten miesiąc. 🤷🏼‍♀️ Ale dzięki. 😊

Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? 🤣 Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. 🥰
Składu nie patrzyłam ale jutro to zrobię. Na szybko zerknelam i wyczytałam, że fertilman wspomaga płodność u mężczyzn a fertilman plus poprawia jakość nasienia. W sumie to jedno z drugim się pokrywa 🤨
Ale gdzies pewnie różnica jest skoro jest zwykły i plus

Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? [emoji1787] Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. [emoji3059]

Ja kiedyś ale już dobrze nie pamietam. Plus ma chyba trochę bogatszy skład, ale cześć składników w porcji dziennej jest podobna, choć np. dla witaminy B12 jest ogromna różnica. Na DOZ maja ładne tabelki, można sobie łatwo porównać składy i ilości składników w porcji dziennej [emoji6]

Składu nie patrzyłam ale jutro to zrobię. Na szybko zerknelam i wyczytałam, że fertilman wspomaga płodność u mężczyzn a fertilman plus poprawia jakość nasienia. W sumie to jedno z drugim się pokrywa 🤨
Ale gdzies pewnie różnica jest skoro jest zwykły i plus
FertilMan
Screenshot_20201130_071137_com.android.chrome.jpg

FertilMan plus
Screenshot_20201130_071337_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20201130_071345_com.android.chrome.jpg

reklama
Do góry