reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, muszę w tym cyklu zajść w ciążę. Muszę. Od dwóch czy trzech dni jem jak świnia. Jakbym miała żołądek bez dna. Serio. I jestem głodna. Nieważne co zjem, jestem obrzydliwie głodna. Jeszcze nawet na zagnieżdżenie za wcześnie, więc na pewno nie jestem w ciąży i to nie dlatego 🤣🤣🤣 ale jeśli by się okazało, że jestem, to mogłabym powiedzieć facetowi - widzisz, nie obzeram się jak dzika świnia, tylko po prostu jestem w ciąży! Bo jak się okaże, że nie jestem, to stracę w jego oczach resztki godności... 🤣🤣🤣
Lekarka po moich wynikach glukozy powiedziała mi w poniedziałek, że mam przestać jeść tyle słodyczy i ogarnąć swoją dietę, bo zaraz będę miała cukrzycę. Nie wiem, czy ten nieukojony głód to przypadkiem nie bunt mojego organizmu na to zalecenie 🤣🤣🤣
Ja kilka lat temu robiłam odwyk od słodyczy. Zamiast słodkiego jadłam jabłka, zuraine i rodzynki itp. Najgorsze pierwsze 2 tyg odstawienia. Normalnie jak narkoman 😱

reklama
No pięknie. Chyba nie doczytałam jak polecałaś fertilman i kupiłam ten zwykły bez plusa a z tego co czytam to fertilman plus jest na poprawę nasienia a zwykły to po prostu witaminy. Eh, brawo Ja 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? 🤣 Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. 🥰

Ale ja też tak miałam, w cyklu, w którym spóźniła mi się @ 2 tygodnie (wyszło że ze stresu, chodziłam na protesty, dużo pracy, kwestie kredytu hipotecznego...)! Wsuwałam lody z Lidla na kubełki, te amerykańskie 😅 aż mi głupio było chodzić do zamrażarki i zostawiać wieczka wstydu na stole 😂

A u ciebie będą II, zobaczysz! 🥰
Wieczka wstydu 🤣🤣🤣🤣
Oj o ile w poprzednich dwóch cyklach byłam pewna, że jestem w ciąży 🤣 tak w tym jestem pewna, że nic z tego - może już się pogodziłam po prostu, że to nie tak łatwo będzie tym razem. Ale głównie dlatego, że w tym cyklu przed owulacją facet był chory i były nici z przytulanek 🤷🏼‍♀️ 3 dni przed nie było nic, tylko wcześniej i dopiero w dzień spodziewanej owulacji. Aczkolwiek owulację wyznacza mi tylko kalendarz, więc tak naprawdę nie wiem, kiedy była... Mogła się przesunąć. 🤷🏼‍♀️ Ale po prostu czuję, że to nie ten miesiąc. 🤷🏼‍♀️ Ale dzięki. 😊

Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? 🤣 Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. 🥰
Składu nie patrzyłam ale jutro to zrobię. Na szybko zerknelam i wyczytałam, że fertilman wspomaga płodność u mężczyzn a fertilman plus poprawia jakość nasienia. W sumie to jedno z drugim się pokrywa 🤨
Ale gdzies pewnie różnica jest skoro jest zwykły i plus

Ja kupiłam swojemu zwykły. Analizowałaś składy obu? Nawet nie wiedziałam, że jest plus. Teraz na szybko przejrzałam i one przecież praktycznie niczym się nie różnią... Oba to "tylko witaminy", bo to właśnie one poprawiają jakość nasienia. Witamina D, witaminy z grupy B, cynk, selen, kwas foliowy... I w obu jest karnityna, arginina, glutation, Q10. Czym one się różnią? Ktoś się wczytywał, bo mi niewygodnie na telefonie? [emoji1787] Jeszcze zamówiłam mace. Powiedział, że będzie wszystko łykał. [emoji3059]

Ja kiedyś ale już dobrze nie pamietam. Plus ma chyba trochę bogatszy skład, ale cześć składników w porcji dziennej jest podobna, choć np. dla witaminy B12 jest ogromna różnica. Na DOZ maja ładne tabelki, można sobie łatwo porównać składy i ilości składników w porcji dziennej [emoji6]

Składu nie patrzyłam ale jutro to zrobię. Na szybko zerknelam i wyczytałam, że fertilman wspomaga płodność u mężczyzn a fertilman plus poprawia jakość nasienia. W sumie to jedno z drugim się pokrywa 🤨
Ale gdzies pewnie różnica jest skoro jest zwykły i plus
FertilMan
Screenshot_20201130_071137_com.android.chrome.jpg

FertilMan plus
Screenshot_20201130_071337_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20201130_071345_com.android.chrome.jpg

reklama
Do góry