reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Spokojnie ❤ Ile dni po owulacji robiłaś test, ten który wyszedł pozytywny? Nie obrazimy się jeśli Nam go pokażesz 😍
Trzymam kciuki, że wszystko będzie w porządku i zaraz będziemy mogły gratulować 😊
Niestety teraz nie mam jak zrobić zdjęcia testu bo jestem w pracy, a nie zabrałam go ze sobą ;) dzisiaj mam 31dc, owulacja potwierdzona testami owulacyjnymi była 15dc. Dziękuję dziewczyny za wsparcie.

reklama
Cześć dziewczyny ! Kto dzisiaj humor mi poprawi i pokaże II kreseczki ?:).
u mnie 2 dc. Czyli mam cykle po 34 dni chyba nie jest jeszcze najgorzej ?:(.
Miłego dnia dla Was i owocnych starań !!! 😎

Cześć dziewczyny,
W kilku słowach o mnie: 7cs, podejrzenie endometriozy (torbiel endometrialna), jajowody drożne po bardzo bolesnym HCG (musiały być dość mocno zatkane), cykle 28-32 dni, monitoring cyklu co miesiąc, pecherzyki są i pękają, ale efektów nadal nie widać.
Wyniki badań w 3dc:
TSH: 3,01
FSH: 5,9
LH: 5,1
Estradiol: 39,1
Prolaktyna: 29,7 ng/mL , 631mUI/L
Co sądzicie o TSH i prolaktynie ? TSH niby w normie ale naczytałam się ze dla kobiet starających powinno być ok 1, No i tak wysoka prolaktyna. Wizyta dopiero 7 grudnia przy okazji będzie kolejny monitoring.
W tym cyklu po waszych historiach również zaczęłam mierzyć temperaturę i zakupiłam już test LH i będę robić.

Cześć dziewczyny,
W kilku słowach o mnie: 7cs, podejrzenie endometriozy (torbiel endometrialna), jajowody drożne po bardzo bolesnym HCG (musiały być dość mocno zatkane), cykle 28-32 dni, monitoring cyklu co miesiąc, pecherzyki są i pękają, ale efektów nadal nie widać.
Wyniki badań w 3dc:
TSH: 3,01
FSH: 5,9
LH: 5,1
Estradiol: 39,1
Prolaktyna: 29,7 ng/mL , 631mUI/L
Co sądzicie o TSH i prolaktynie ? TSH niby w normie ale naczytałam się ze dla kobiet starających powinno być ok 1, No i tak wysoka prolaktyna. Wizyta dopiero 7 grudnia przy okazji będzie kolejny monitoring.
W tym cyklu po waszych historiach również zaczęłam mierzyć temperaturę i zakupiłam już test LH i będę robić.
Hej 😊 A pokazywałaś te wyniki lekarzowi? Przyjmujesz jakieś leki w kwestii tarczycy? TSH chyba troszkę za wysokie i do zbicia, ja dostałam informację, że najlepiej jak spadnie poniżej 2 🤷‍♀️

Hej 😊 A pokazywałaś te wyniki lekarzowi? Przyjmujesz jakieś leki w kwestii tarczycy? TSH chyba troszkę za wysokie i do zbicia, ja dostałam informację, że najlepiej jak spadnie poniżej 2 🤷‍♀️
Wizyta za niedługo i wtedy pokaże, mieszkam za granica i mam wrażenie ze tutaj podejście do wszystkiego od D. Strony 😂 najpierw drożność a teraz dopiero badania hormonów

reklama
Ja mam tsh 2,87 i moją lekarz rodzinna powiedziała, że to jest w normie i bardzo ładna, nic nie trzeba robić. Wg mojego laboratorium poprawny zakres to 0,27 - 4,2 🤷🏼‍♀️

Do góry