reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Te marne 30% to się mi śni po nocach [emoji19][emoji23]

Szansa 1 na 3 to wcale nie mała szansa. Jakby Ci diagnozowali straszna chorobę to byś mówiła ze to duże prawdopodobieństwo [emoji16] trzeba zmienić punkt widzenia na te 30% [emoji16][emoji16] nie dołować się, działać, cieszyć się bliskością i tyle [emoji39]

reklama
Ojej biedna.. trzeba wyluzowac bo wiem, że przez takie rozkminianie wszystkiego w każdym calu to nic dobrego nie przynosi, choć wiem że to nie łatwe nie myśleć wcale.. :)
Ja na swojego też ostatnio coś nakrzyczalam o byle głupotę się pokłóciliśmy, ale na szczęście na krótko :p
Zgadzam się, że trzeba wyluzować, ale to mój pierwszy cykl z analizowaniem wszystkiego (testy, temperatura, śluz, szyjka, bóle itd) i nagle okazuje się, że jest inaczej niż myślałam 🤷🏻‍♀️ Całe szczęście mam wsparcie i już jest luzik 😊

Hej dziewczyny, jestem mamą 17 miesięcznego bąbla, o którego walczyliśmy z mężem 9lat, po drodze mialam 5 poronien w tym 2 późne z powodu szyjki.Także trochę juz jestem doswiadczona w staraniach, teraz staramy się od marca o kolejne dziecko(u nas trwa to 1.5roku plus minus) moja metoda to mierzenie temperatury bo cykle mam długie i późne owulacje najwcześniej 17 d najpóźniej 27. Ostatnio niepokoja mnie moje miesiaczki są bardzo mocne, niedługo będę miała usg, ale ten cykl, bardzo mnie zastanawia, pierwszy raz spotykam się z takim wykresem, ale może któraś z was taki miała, dołączę zdjecie, żeby mówić o owulacji potrzebne są 3 wyższe po 6 niższych ja.mialam ich 4 po czym bałagan na wykresie, zastanawiam się czy torbiel moze np to powodować.

Załączniki

• Screenshot_20201124-194916_OvuView.jpg
    Screenshot_20201124-194916_OvuView.jpg
    160,1 KB · Wyświetleń: 62
Zgadzam się, że trzeba wyluzować, ale to mój pierwszy cykl z analizowaniem wszystkiego (testy, temperatura, śluz, szyjka, bóle itd) i nagle okazuje się, że jest inaczej niż myślałam 🤷🏻‍♀️ Całe szczęście mam wsparcie i już jest luzik 😊
Może za dużo poprostu sobie narzucilas do analizy jak na pierwszy cykl.. podziwiam, że i tak jakoś to wszystko ogarniasz, bo trochę tego jest 😁:)

reklama
Hej dziewczyny :) jestem tu nowa od 2 cykli staramy sie z mezem o dzidziusia
Ten cykl postanowilam sprobowac z testami
Powiedzcie mi ile czekacie ze stosunkiem od pozytywnego owulacyjnego ? 🙈
Hej 👋
Najlepiej jak najszybciej bo u niektórych dziewczyn z tego co wiem owu występuje nawet już kilkanascie godzin po pozytywnym teście.. ale generalnie to wiem że nie zawsze jest jak, więc najlepiej w przeciągu 2 dni starać się cały czas obojętnie o której porze.. choć specem nie jestem ale owulacje powinna być do 36h po pozytywnym teście :)

Do góry