reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mnie też tak ćmiło, od daty spodziewanej miesiączki do samego końca praktycznie... Tzn koniec to u mnie był 8 tydzień bo niestety ciąża obumarła. Ale dziewczyny na styczniówkach wszystkie czuły takie skurcze jak na okres i to całkowicie normalne 🙂 musisz się przyzwyczaić 🤷‍♀️
Bardzo mi przykro, że tak się to u Ciebie potoczyło:(
To jest coś czego boję się najbardziej, że u mnie coś pójdzie nie tak.

reklama
Bardzo mi przykro, że tak się to u Ciebie potoczyło:(
To jest coś czego boję się najbardziej, że u mnie coś pójdzie nie tak.
Wiem ze się boisz, ja się bałam i miałam czarne myśli od samego początku... 😔 mam nadzieję że kolejną ciążę mimo wszystko będę znosić spokojniej bo prawda jest taka że nasz strach w niczym nam nie pomoże. Dla mnie ta strata była przesłanka do zrobienia dokładnych badań. Wiem już że mam niedobory witamin i mutacje z powodu której muszę przyjmować metylowane witaminy. Dlatego myślę że przy kolejnej ciąży wszystko będzie już jak należy 🙂

Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze.
Bo mam podwyższone mcv, i to podobno może być przez niedobór kwasu foliowego.
To też może być powodem poronień, prawda?

Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze.
Bo mam podwyższone mcv, i to podobno może być przez niedobór kwasu foliowego.
To też może być powodem poronień, prawda?
Te badania w morfologii trzeba oceniać kompleksowo, a nie tylko przez pryzmat jednego parametru podwyższonego. Mam na myśli te „dalsze” wyniki jak MCV. MCV to średnia objętość krwinki czerwonej. Moi lekarze oceniali moją niedokrwistość przez ten pryzmat, że np. miałam niską hemoglobinę ale MCV w normie, a więc mówili, że nic z tym nie robimy. Jak wyniki są nieznacznie podwyższone to równie dobrze może to być przejściowa sytuacja 🤷🏼‍♀️ Oczywiście wszystko powinien zobaczyć lekarz pod kątem innych badań i objawów :)

Hej dziewczyny, wstąpila we mnie nowa nadzieja. Jestem po wizycie, dziś 11dc.
Mam już wchłanieta torbiel na prawym jajniku i obok ładny 21mm pęcherzyk, na lewym już 25mm, lekarz zdecydował, że podamy ovitrelle i przepisał duphaston, mam go brać przez 2 tygodnie od czwartku.
Kupilam i podam dziś, będziemy działać... Pierwszy raz od stycznia widzę sens w tym staraniu 🤗🤩 może się uda.
Jajniki piękne bez zmian, endo ładne i powiedział że zareagowałam na leczenie, macica gotowa do zagnieżdżenia, cieszę się jak głupia 😎😅
W piątek wizyta sprawdzić czy pęcherzyk peknal 🙄 aha i jestem biedniejsza o 300zl dziś 😲 ale czego się nie robi 🤷‍♀️

Te badania w morfologii trzeba oceniać kompleksowo, a nie tylko przez pryzmat jednego parametru podwyższonego. Mam na myśli te „dalsze” wyniki jak MCV. MCV to średnia objętość krwinki czerwonej. Moi lekarze oceniali moją niedokrwistość przez ten pryzmat, że np. miałam niską hemoglobinę ale MCV w normie, a więc mówili, że nic z tym nie robimy. Jak wyniki są nieznacznie podwyższone to równie dobrze może to być przejściowa sytuacja 🤷🏼‍♀️ Oczywiście wszystko powinien zobaczyć lekarz pod kątem innych badań i objawów :)
No ja rozumiem że lekarz patrzy ogółem na wszystko.
Ale czy kwas foliowy ma aż tak duże znaczenie podczas starań?

reklama
Hej dziewczyny, wstąpila we mnie nowa nadzieja. Jestem po wizycie, dziś 11dc.
Mam już wchłanieta torbiel na prawym jajniku i obok ładny 21mm pęcherzyk, na lewym już 25mm, lekarz zdecydował, że podamy ovitrelle i przepisał duphaston, mam go brać przez 2 tygodnie od czwartku.
Kupilam i podam dziś, będziemy działać... Pierwszy raz od stycznia widzę sens w tym staraniu 🤗🤩 może się uda.
Jajniki piękne bez zmian, endo ładne i powiedział że zareagowałam na leczenie, macica gotowa do zagnieżdżenia, cieszę się jak głupia 😎😅
W piątek wizyta sprawdzić czy pęcherzyk peknal 🙄 aha i jestem biedniejsza o 300zl dziś 😲 ale czego się nie robi 🤷‍♀️
Jeju, czemu aż tyle? 😳

Do góry