reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Mi waga stała 2lata temu. Za nic nie mogłam jej ruszyć... Okazało się, że moje wszystkie hormony żyły własnym życiem. Po ovarinie ruszyło wszystko i zaczęłam tracić na wadze. I szczerze nawet nie wiem czy mam/miałam IO, ale jak zaczynałam z trenerami to polecali mi berberyne do posiłków, właśnie na IO🙃
A jakie miałaś badane hormony? U mnie tsh, ft3 i ft4 okej, chociaż tamte badałam niecałe 2 lata temu. Poczytam może o tej berberynie. Cieszę się jedynie, że waga nie idzie w górę 😅

niby jest napisane że nie ale mety niby też nie wolno a kobiety zazywajac cała ciąże i przy kp również. Różne opinie są. Ja jak kiedyś zajde to napewno będę brała bo wiem że to może mnie uratować przez typowo cukrzyca ciążowa i nie będę musiała być na insulinie.
Ja odstawiłam, tak mi endo kazal i 3 ginekologów i nawet ostatnio rodzinny

Nie, z tego co pamiętam to w ciąży przynajmniej jak się robi krzywa cukrowa to po godzinie powinien być duży wyrzut nawet coś chyba koło 180 a później duży spadek do około 100, a u mnie wyrzut był niski i spadek niski
a tego to nie wiem jak jest w ciąży. Nie było mi dane zrobić tego badania w ciąży bo najdalej byłam w 14tc🤷‍♀️ ale może warto powtórzyć teraz krzywa cukrowa i insulinowa 3 punktowa? Im szybciej się o IO dowiemy tym większa szansa jest zareagować dieta ćwiczeniami i w razie wu lekami.

Napewno [emoji8] a robić po południu i ewentualnie powtórzyć wieczorem czy przed południem zrobić już pierwszy skoro tak ściemiała ta kreseczka? Jak podpowiecie [emoji4]

Ja przy takich poziomach robię w miarę rano ale nie z pierwszego moczu, popołudniu i wieczorem. Zrób przed południem [emoji6] zobaczysz czy idzie w górę czy w dół. Ja w ubiegłym cyklu przegapiłam pozytyw i myślałam, ze dupa, a jednak owu była, po prostu nie zdążyłam zrobić testu bo pominęłam akurat chyba 1 czy 2 pomiary [emoji16] wiec nawet jak będzie słabnąć to się nie przejmuj!

reklama
Do góry