reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny,
Moj rozowy sluz przeobraził się w okres,w zasadzie sama nie wiem czy to okres czy plamienia,bo wystarcza wkladka i jedynie widać przy podcieraniu..ostatnio moj cykl byl 36 dni,teraz zaczęło się w 24dc.. nie wiem czy traktować to jak początek okresu czy.. no właśnie czy jako co? Pomóżcie proszę bo wizytę u gina mam dopiero w styczniu[emoji17]

Ja czasem plamienia mam od 4dpo aż do okresu [emoji2368] może masz za niski progesteron? Badalas?

Teoretycznie to może być plamienie implantacyjne... ;) Ale nie nakręcaj się. Żyj i jedz zdrowo i poczekaj. :)
Ehh juz jestem po tylu próbach,po tylu nakręcaniach się ze tym razem podchodzę do tego raczej sceptycznie..ale myslalam ze plamienie implantacyjne to jakieś lekkie czerwone nitki a nie cos co przypomina początek okresu?

Ja czasem plamienia mam od 4dpo aż do okresu [emoji2368] może masz za niski progesteron? Badalas?
Moje cale wyniki są do d... zenskie hormony podobno bardzo rozjechane,męskie jeszcze w miarę,poprzednia lekarka przepisała mi progesteron i brałam przez 2 cykle ale bylam obsypana jakbym ospę dostala..a obecny lekarz stwierdził ze niepotrzebnie go brałam i zwiekszyl tylko dawkę metforminy na 2x1000mg..

Moje cale wyniki są do d... zenskie hormony podobno bardzo rozjechane,męskie jeszcze w miarę,poprzednia lekarka przepisała mi progesteron i brałam przez 2 cykle ale bylam obsypana jakbym ospę dostala..a obecny lekarz stwierdził ze niepotrzebnie go brałam i zwiekszyl tylko dawkę metforminy na 2x1000mg..

No to z tego mogą wynikać plamienia [emoji2368] trzymam kciuki za szybie unormowanie gospodarki hormonalnej [emoji110]

Dziękuję ☺️☺️❣️ ja zwykle jestem optymistką,więc wierzę że będzie dobrze ale jakiś margines niepewności jest to jasne . Zresztą powiem wam że ja jeszcze nie wierzę , nawet nie wiem jak to się stało bo sexu było mało, bardzo mało przez te osobiste problemy, w sumie wyszło raz koło domniemanej owulacji i raz z 5 dni wcześniej. Jestem w szoku:p
Gratulacje 💖
Wracam dziewczyny i Was nadrabiam 😁 byłam z mężem i synkiem na weekend u rodzinki, i teraz dopiero wróciliśmy i mogę zajrzec na spokojnie co u Was się dzieje 😉

Ja dziś 13dc, owu zwykle 16-17 dc, więc najlepsze dni jeszcze przed nami 💪🙈😂
o no to owocnych starań życzę. My jeszcze na wszelki wypadek dzisiaj i dam chłopu odpocząć bo od 3 cykli idą takie maratony a dwa ostatnie cały cykl że jesteśmy oboje już wykończeni.

Teraz wracamy do pracy więc będziemy się mijać ewentualnie będziemy się widzieć połowę soboty i cała niedzielę tylko niestety.

Czekam na dwie kreseczki początkiem grudnia może na mikołaja 6.12🥰🥰

Ja w poprzedni cyklu, czyli w październiku byłam u gina i potwierdził u mnie owulację. Byłam po tym tak strasznie nakręcona, po owulacji chyba czułam wszystko co związane z ciążą, nudności, ale z tym to różnie, bo biorę metforminę i pierwszy raz ból piersi, ale to tak duży. że miałam problem ze spaniem w nocy :o dodatkowo brałam dupka i zgodnie z tym co lekarz powiedział, w ostatni dzień w którym wzięłam tabletkę powinnam zrobić test i razie czego brać go dalej. Ja naprawdę byłam pewna, że się udało jednak test wyszedł negatywny a kilka dni później dostałam okres.. Pierwszy raz miałam tak ogromny kryzys, że aż płakałam, w dodatku moja bardzo dobra koleżanka napisała mi, że robiła test i wyszły jej dwie kreski a to był jej pierwszy miesiąc starań..

No to z tego mogą wynikać plamienia [emoji2368] trzymam kciuki za szybie unormowanie gospodarki hormonalnej [emoji110]
Tak, tylko nie mialam czegoś takiego nigdy a te moje hormony są rozjechane od dawna,(3 lekarz i ciagle nikt nie umie mi pomoc)no nic zobaczymy jak sie to rozwinie,a czy to możliwe że metformina to spowodowała?

reklama
Dzien dobry 🙋‍♀️

Większość z was się przymierza do testowania ciążowymi a ja dopiero dzisiaj 1 dpo. Jedyna dobra wiadomość to to że owu mam dzień wcześniej niż w ostatnich 3 cyklach😊

Wszystkim testującym życzę oczywiście 2 kreseczki na ciążowym a te co czekają na owu życzę owocnych starań.

Kto ma dzisiaj podobny dc do mnie?🤔🤔 Ja dzisiaj 15dc
Ja ma 16dc 😊😉

Do góry