reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny a ja zapytam jeszcze raz o suplementy. Co bierzecie? Ja w ostatnim cyklu brałam do owu zuravit, acard, folik, wit C, wit d3, magnez
Jutro pojadę na zakupy i chce kupić wiesiolka i castagnusa. Co jeszcze polecacie? I tego wiesiolka i castagnusa brać tylko do owu czy cały cykl ?

reklama
No i chyba się nakręcam.... Od kilku dni czuję ciągnięcie i łaskotanie w macicy. Już tak kiedyś miałam przed okresem ale chyba tylko raz. Strasznie dziwne uczucie, podejrzewam, że jestem mocno rozpulchniona przed okresem. I jestem 3 dni przed okresem a nie mam większego apetytu, ani pryszczy na twarzy ??? Dziwne. No nic, w sobotę spadnę na ziemię 😂

A w którym dc jesteś? Mi ostatnio tez jasnialy w czasie przewidywanej owulacji, ale okazało się, ze owu się przesunęła i tydzień później były ciemne. Nie znam Twojej historii, piszesz, ze długo się staracie już. Może zmień ginekologa i nowy popracuje nad owulacja? U mnie zmiana bardzo na plus.
W 22 ale ostatnio mam cykle po 35-36 dni...

Dziewczyny a ja zapytam jeszcze raz o suplementy. Co bierzecie? Ja w ostatnim cyklu brałam do owu zuravit, acard, folik, wit C, wit d3, magnez
Jutro pojadę na zakupy i chce kupić wiesiolka i castagnusa. Co jeszcze polecacie? I tego wiesiolka i castagnusa brać tylko do owu czy cały cykl ?

Wiesiołek do owu.

Ja biorę kwas foliowy, zestaw witamin B, D, jod, omega, potas (ze względu na serce). Chyba tyle z grubsza [emoji848]

No i chyba się nakręcam.... Od kilku dni czuję ciągnięcie i łaskotanie w macicy. Już tak kiedyś miałam przed okresem ale chyba tylko raz. Strasznie dziwne uczucie, podejrzewam, że jestem mocno rozpulchniona przed okresem. I jestem 3 dni przed okresem a nie mam większego apetytu, ani pryszczy na twarzy ??? Dziwne. No nic, w sobotę spadnę na ziemię 😂
Zawsze można już zacząć testować? :)

A robiłaś dziś jeszcze raz test owu? Bo słyszałam ze pecherzyki mogą pękać i przy np. 23 mm, wiec przy średnim wzroście 2 mm na dobę to mogłoby być nie kilka godzin po usg, a nawet 1-2 dni po [emoji39] No chyba, ze masz stwierdzone ze u Ciebie zawsze przy takiej wielkości pękają [emoji6] ja mam luteinę brać dopiero od 3dpo, ale jeszcze się to w piątek zweryfikuje [emoji2368]
Tak robiłam test jeszcze raz i druga bardzo blada kreska tak jak wczoraj. Ale znalazłam przyczynę czemu te moje testy nie działają na mnie 🤣 Są przeterminowane! ! ! Może temu takie wyniki haha choć jak bylam w ciąży w lipcu to zrobiłam nimi test i były dwie mocne kreski a wtedy już też były przeterminowane 🙃 Także w następnym cyklu kupie świeże z apteki i zobaczymy jak one będą na mnie działać. Dziś dla pewności też były sexy także czekam na efekty :-)

W 22 ale ostatnio mam cykle po 35-36 dni...

Ja właśnie zwykle miałam cykle 29-30 dni i wcześniej owu 17-18 dc. Testy ciemnialy trochę koło chyba 13dc i później jasnialy i się trochę podłamałam ostatnio. Ale w 23dc pokazał się w końcu pik [emoji2368] miałam w międzyczasie monitoring i wiedziałam, ze jakiś pęcherzyk był w 14dc na prawym jajniku (miałam mieć owu z lewego) i tylko dlatego testowałam dalej. Proga tez robiłam i 21dc (błędna diagnoza gina, prog niski) i w 30dc (prog 12,6). Także może się przesuwa?

reklama
To trochę tych tabletek lykasz [emoji6]
A castagnus orientujesz się czy te bierze się do owu ?

Ale większość mam w jednej tabletce [emoji16] jedna z większością witamin + osobno potas + wit. D [emoji16] nie ma tak zle [emoji39] co to castangusa to nie wiem co to wiec nie pomogę, ale dużo się tu to przewija w rozmowach wiec napewno ktoś coś dopowie [emoji3526]

Do góry