reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Boli mnie to, że jak tu się dowiedziałyście, że jestem w ciąży to od razu wypieprzalyscie mnie na lipcowe mamy, ale jak ktoś inny pisze o ciazy, to jest spoko.
I jeszcze tekst coś w stylu '' mogłaś sobie darować pytania dotyczące ciąży, bo tu są staraczki''
W UJ niesprawiedliwe.

reklama
Boli mnie to, że jak tu się dowiedziałyście, że jestem w ciąży to od razu wypieprzalyscie mnie na lipcowe mamy, ale jak ktoś inny pisze o ciazy, to jest spoko.
I jeszcze tekst coś w stylu '' mogłaś sobie darować pytania dotyczące ciąży, bo tu są staraczki''
W UJ niesprawiedliwe.
Weź już kuźwa nie zaczynaj na nowo [emoji36][emoji36] znów ***** burze robisz.

W UJ niesprawiedliwe.
Przykro mi z powodu Twojej straty. Przechodzilam przez to w lipcu :-( U mnie był już pęcherzem z zarodkiem jednak przestał się rozwijać i serduszka nie doczekałam. Dostałam krwawienie i samo się oczyscilo. Mój gin zalecił mi odczekać 3 miesiączki przed kolejnymi staraniami. W obawie o kolejne pronienie go posłuchałam i teraz mamy zielone światło więc dzialamy. Choć słyszałam że organizm jest nastawiony na ciążę i najszybciej się zachodzi zaraz po poronieniu. Tylko u mnie taka sytuacja że w marcu urodziłam synka i może poprostu organizm jeszcze nie był gotowy na kolejną ciaze. W sumie była nieplanowana ale bardzo chciana bo chcieliśmy od zawsze mieć trójkę dzieci.

Ja urodziłam w listopadzie córkę, więc trochę czasu już minęło i kialam zielone światło praktycznie zaraz po.
Przykro mi kochana, ten świat jest powalony :((
Przykro mi z powodu Twojej straty. Przechodzilam przez to w lipcu :-( U mnie był już pęcherzem z zarodkiem jednak przestał się rozwijać i serduszka nie doczekałam. Dostałam krwawienie i samo się oczyscilo. Mój gin zalecił mi odczekać 3 miesiączki przed kolejnymi staraniami. W obawie o kolejne pronienie go posłuchałam i teraz mamy zielone światło więc dzialamy. Choć słyszałam że organizm jest nastawiony na ciążę i najszybciej się zachodzi zaraz po poronieniu. Tylko u mnie taka sytuacja że w marcu urodziłam synka i może poprostu organizm jeszcze nie był gotowy na kolejną ciaze. W sumie była nieplanowana ale bardzo chciana bo chcieliśmy od zawsze mieć trójkę dzieci.

A tak w ogóle to cześć dziewuszki. Jak tam nastroje? Który macie dc? Kto kiedy testuje? Przydałyby się jakieś 2 kreseczki[emoji847] u mnie 22dc i 5dpo a temp skacze jak szalona [emoji85]
U mnie 18dc 8dpo i nie chce sobie robić nadziei ale 2 dni temu miałam silne bóle w dole brzucha a od wczoraj temperatura skoczyła z 36.85 na 37.43 :) biorę duphaston wiec nie wiem czy czasem ten lek mi nie fałszuje pomiarów temperatury... w niedziele mam imprezę to myśle żeby z rana zatestowac. Fajnie by było gdyby się udało ale po 18 cyklach i braku owulacji boje się mieć nadzieje.

reklama
Cześć, czy któraś z was słyszała a może nawet miała nakłuwane jajniki?? Co wiecie o tym??
Ja miałam. Niby miało to sprawić ze będę mieć piękna owulacje i bardzo w to wierzyłam. Miałam robiona operacje laparoskopowo łącznie z hsg i histeroskopia. To było w lipcu tego roku. Niestety nic mi nie pomogło a tylko zmniejszyło mi drastycznie rezerwę jajnikowa (szybciej dostanę menopauzę) i teraz walczę z czasem żeby zajść w ciąże.
wczesniej bez leków miałam owulacje a teraz po stymulacji femara + gonadotropiny, gdzie laski hoduja po 3-4 pecherzyki mi rosnie jeden albo wcale! :/ ja żałuje ze się poddałam temu zabiegowi ale czytałam ze ponoć pomaga chorym na PCOS i dużo osób jest zadowolonych.

Do góry