Tez się zawsze nad tym zastanawiałam i wtedy zakupiłamNo to Ci zazdroszczę . Ja coś tam czuje, że coś się dzieje, ale co i jak to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę . W piatek pozytywny test a mnie coś dalej kłuje. Mam nadzieję, że test i organizm żadnego figla nie wyrządziłMnie kłują i przed, i w trakcie, czasem sporadycznie po [emoji2368] ale te kłucie w trakcie jest nie do pomylenia [emoji1787]
reklama
HeraUnique
Fanka BB :)
A jak masz zapalenie zęba to boli Cię tylko ten ząb czy okolica cała?Mnie zastanawia jeszcze coś ... Dlaczego jajniki kłują oba .. . Nie powinno być tak że kłuć ma ten z którego jest owu ? Po cholerę się ten drugi jajnik odzywa ?
Ale przecież owu to nie zapalenie ...A jak masz zapalenie zęba to boli Cię tylko ten ząb czy okolica cała?
HeraUnique
Ehhh... Ból owulacyjny jest dlatego, że po pęknięciu pęcherzyka, płyn podrażnia jajniki i dochodzi do "zapalenia" . Także owu to po części "zapalenie"/ podrażnienie. A przynajmniej to właśnie odczuwamyAle przecież owu to nie zapalenie ...
Gryfin
Ale jajniki są dość oddalone od siebie, to tak jakby porównać prawą górna szóstkę do lewej dolonej szóstkiA jak masz zapalenie zęba to boli Cię tylko ten ząb czy okolica cała?
Ale w sumie ... Jak tak teraz pomyśle ... Wszystko jest wtedy powiększone , bo pęcherzyk duży do pęknięcia ... Masz rację napewno to jakoś oddziałowuje na resztęAle przecież owu to nie zapalenie ...
HeraUnique
Nie koniecznie. Jajniki są jednak połączone ze sobą. Zęby nie koniecznie. Płyn rozlewa się po całym jajniku więc jest wstanie podrażnić drugi. I wcale tak daleko do siebie nie mają jak się wydajeAle jajniki są dość oddalone od siebie, to tak jakby porównać prawą górna szóstkę do lewej dolonej szóstki
reklama
Już mam ! One są połączone czyli jak drugi się powiększa to ciągnie trochę tego pierwszego!Nie koniecznie. Jajniki są jednak połączone ze sobą. Żeby nie koniecznie. Płyn rozlewa się po całym jajniku więc jest wstanie podrażnić drugi. I wcale tak daleko do siebie nie mają jak się wydaje