reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Taka długa faza lutealna? [emoji33] szok! Ja prowadzę OvuFriend drugi cykl, w pierwszym miałam potwierdzona owu ok. 16-17dc, w tym mi zaprognozowalo na 19dc (sic!) przy średnio 29 dniowych cyklach (dopisałam ostatni rok ręcznie). A była 13-14dc [emoji16]
A właśnie wiecie może ile max może trwać faza lutealna? Bo ja zawsze objawy (nie potwierdzone) owulacji mam zaraz dwa trzy dni po zakończeniu krwawienia tj 8-12dc ( flo owulację wylicza mi jasnym algorytmem na 14 DC ) a cykl kończy się po 28 dniach . Z tego wynika że gdyby owu była wtedy kiedy śluz i ból to druga faza trwa u mnie około 16-17 dni

reklama
Taka długa faza lutealna? [emoji33] szok! Ja prowadzę OvuFriend drugi cykl, w pierwszym miałam potwierdzona owu ok. 16-17dc, w tym mi zaprognozowalo na 19dc (sic!) przy średnio 29 dniowych cyklach (dopisałam ostatni rok ręcznie). A była 13-14dc [emoji16]
Kilka razy bylam u gin jak mialam ovu wiec teraz wiem jak to u mnie wyglada. Cheć zgwałcenia partnera, nie koniecznie ten bialkowaty sluz ale zdarza sie, jak z lewego jajnika to jakby mnie ktos nozem dziabnal. Zawsze mialam mega dlugie cykle, potem 10 lat anty wyrownalo. Moze mam podwojne ovu. :D? Nie sprawdzalam tego jeszcze. Wiem ze wszytsko zdrowe i sprawne. :p

A właśnie wiecie może ile max może trwać faza lutealna? Bo ja zawsze objawy (nie potwierdzone) owulacji mam zaraz dwa trzy dni po zakończeniu krwawienia tj 8-12dc ( flo owulację wylicza mi jasnym algorytmem na 14 DC ) a cykl kończy się po 28 dniach . Z tego wynika że gdyby owu była wtedy kiedy śluz i ból to druga faza trwa u mnie około 16-17 dni
U mnie druga faza od 14 do 16 dni po owu

Książkowo 12-16dni. A w praktyce to wiadomo

Dziewczyny całe popołudnie ciągnie mnie podbrzusze/macica? Na objawy @ chyba za wcześnie i nigdy tak nie miałam..[emoji30] Miała z Was któraś tak?
Miałam [emoji848] albo raczej myślałam, że miałam bo sobie wmawiałam objawy a potem się to zamieniło w ból przed @ i doszła wredota [emoji2370][emoji28] ostatnio miałam zaawansowaną ciążę urojoną i wszystko się mi działo[emoji2358][emoji28]

reklama
Miałam [emoji848] albo raczej myślałam, że miałam bo sobie wmawiałam objawy a potem się to zamieniło w ból przed @ i doszła wredota [emoji2370][emoji28] ostatnio miałam zaawansowaną ciążę urojoną i wszystko się mi działo[emoji2358][emoji28]
Ja niestety sobie nie wmawiam, boli jak sku...😬

Do góry