reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Witajcie,
Wreszcie nadrobiłam. Ja tak jak przypuszczałam nawet nie testuje w tym cyklu bo dziś już mam plamienie przed okresowe więc @ przyjdzie lada dzień.
Dziś mamy imprezę u męża w rodzinie i znów się nasłuchamy tekstów w stylu "czego jeszcze czekamy z drugim dzieckiem, przecież mamy duży dom , mamy kasę, stać nas " albo innych😔 co w takiej sytuacji mówicie? Przecież nie wstanę i nie oświadczę że nie mogę zajść w ciążę! Mąż jak do jednego szwagra ostatnio nabąknął że się staramy to on do Niego z tekstem 'Co z Ciebie za facet że dziecka nie umiesz zrobić" .
Najchętniej bym nigdzie nie szła.
Jaki trzeba mieć tupet, żeby coś takiego powiedzieć 🤬 u mnie w najbliższej rodzinie na szczęście nie zadaje się takich pytań, rodzice (jedni i drudzy) nie wtrącają się nam do życia, dzięki Bogu 😏 raz tylko siostra męża coś napomknęła w żarcie, ale nie zwróciłam jakoś bardzo uwagi bo wiem że nie miała nic złego na myśli i to tylko z troski zapytała ☺️

reklama
Jak mnie pytają w pracy to ja im zadaje pytanie czy pomyśleli, ze może mam jakieś problemy, przez które nie mogę zajść w ciąże, mimo, ze bym chciała, jest dużo ludzi w takich sytuacjach i takich pytan się nie zadaje. Stawiam sprawę ogólnie, ale robi im się głupio i nie pytają. Mamie nie mówię ze się staram, bo ona na wnuki czeka najbardziej. Kiedyś mówiłam „jak będę chciała to se zrobię”. Przestała pytać po jakimś czasie.

Przykro mi z powodu szwagra, trochę mało wie o życiu najwyraźniej i za takie hasło powinien dostać młotkiem w łeb [emoji6]

Kwestia czy chcesz, żeby rodzina wiedziała, ze się staracie czy nie .
Ja ciągle słyszę takie teksty, ostatnio babcia tak mnie męczyła i że ona by chciała prawnuszka doczekać. To jej powiedziałam, że chyba nikt tego dziecka bardziej nie chce niż my. I że jak będę w ciąży to się na pewno dowie. Póki co koniec tematu, ale Święta przed nami, będzie ciężko przy życzeniach uniknąć tego tematu 🙊🤷‍♀️

Jaki trzeba mieć tupet, żeby coś takiego powiedzieć 🤬 u mnie w najbliższej rodzinie na szczęście nie zadaje się takich pytań, rodzice (jedni i drudzy) nie wtrącają się nam do życia, dzięki Bogu 😏 raz tylko siostra męża coś napomknęła w żarcie, ale nie zwróciłam jakoś bardzo uwagi bo wiem że nie miała nic złego na myśli i to tylko z troski zapytała ☺️
Niestety mają. Ogólnie u mojego męża nie znają czegoś jak nie móc zajść w ciążę. Ich było 5 praktycznie jedno po drugim 3 siostry mają po 2 dzieci a jedna 4 (to ona i jej mąż zazwyczaj takie teksty do nas walą a oni tylko pomyśleli o dziecku i już ona była w ciąży więc nie wiedzą jaki to jest ból) . Ale już siostry cioteczne mojego A. bliźniaczki w moim wieku obydwie mają duże problemy z zajściem z pierwszym dzieckiem.

Ja w końcu wynikow się doczekałam, jeszcze przy okienku w przychodni pani nie mogła znaleźć i już wtedy płakać mi się chciało... 😭 Ale w końcu znalazła.

Załączniki

• 20201010_105946.jpg
    20201010_105946.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry