reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
U mnie to się cuda na kiju po ciąży porobily. W czerwcu w połowie cyklu, myślę że to było owu, zlazl ze mną glut jak czop porodowy. Cokolwiek to było było olbrzymie, ciagnace się i lepkie. Błeee. [emoji37]
Ja bez ciąży ale w tym cyklu też takie coś miałam, myślałam, że to jakiś skrzep krwi a to taki glut [emoji1785]

A jak się nie chce to co wtedy? Ja bardzo zadko sikam po seksie częściej przed. I w życiu nie miałam żadnej infekcji czy jeszcze innych *******[emoji2368]
Ja też nigdy po nie siusiam 🤷‍♀️ i nigdy nie słyszałam, że trzeba 💁‍♀️ mi nawet gin mówił, że warto przytulać się przed snem, żeby nawet z łóżka nie wstawać 🤷‍♀️

Cytując mamęginekolog:
Zatem oto co macie zrobić:

1. Nigdy, przenigdy nie myjemy pochwy wewnątrz.
  2. Po stosunku idziemy robić siku aby zapobiec zakażeniu układu moczowego.
  3. Jeżeli staramy się o ciążę, to nie musimy nóg podnosić do góry (nie ma dowodów naukowych aby to zwiększało płodność) ale warto poleżeć chociaż te 15 min, przytulić partnera, nie zaszkodzi a być może plemnikom da większą szansę.
  4. Jeżeli po stosunku PILNIE, musicie się ubrać i obawiacie się zabrudzenia - to podmyjcie się tylko ZEWNĘTRZNIE (najlepiej samą wodą, nie ma konieczności używania specjalnych płynów do higieny intymnej) i tak… to jest ten moment gdy wkładki higieniczne się przydadzą (ale po 1-2 h wkładkę wyrzućcie).
  5. Większość osób jednak współżyje przed snem - i tu pytanie - iść spać czy iść się myć? Myć się nie musicie, ale po stosunku idziecie zrobić siku. 😉

reklama
Cytując mamęginekolog:
Zatem oto co macie zrobić:

1. Nigdy, przenigdy nie myjemy pochwy wewnątrz.
  2. Po stosunku idziemy robić siku aby zapobiec zakażeniu układu moczowego.
  3. Jeżeli staramy się o ciążę, to nie musimy nóg podnosić do góry (nie ma dowodów naukowych aby to zwiększało płodność) ale warto poleżeć chociaż te 15 min, przytulić partnera, nie zaszkodzi a być może plemnikom da większą szansę.
  4. Jeżeli po stosunku PILNIE, musicie się ubrać i obawiacie się zabrudzenia - to podmyjcie się tylko ZEWNĘTRZNIE (najlepiej samą wodą, nie ma konieczności używania specjalnych płynów do higieny intymnej) i tak… to jest ten moment gdy wkładki higieniczne się przydadzą (ale po 1-2 h wkładkę wyrzućcie).
  5. Większość osób jednak współżyje przed snem - i tu pytanie - iść spać czy iść się myć? Myć się nie musicie, ale po stosunku idziecie zrobić siku. 😉
"Poza częstym myciem okolic intymnych, ważne jest także korzystanie z toalety tuż po seksie.

Nie da się ustalić żadnych norm czasowych – im szybciej kobieta skorzysta z toalety, tym lepiej. Mówi się, że najlepiej zrobić to w ciągu kilku pierwszych godzin, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by wyskoczyć szybko z łóżka, wrócić i spokojnie zasnąć u boku partnera."
W ciągu Kilku pierwszych godzin-> zawsze 🤷‍♀️ ale nie zawsze odrazu... 31 lat I ani razu żadnego zakażenia 🙃

Do góry