reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Zgadza się! Myśle, ze jak się robi pomiar temperatury to jest to miarodajne wtedy [emoji3526]. Ja nie mierze, wiec nie tyle polegam na wyznaczeniu owu co na wyznaczeniu mniej więcej dni płodnych. Posiłkuje się testami owu tylko i ginem w tym miesiącu [emoji1] obawiam się, ze mierzenie temp. mi nie wejdzie w krew. No, może jak się będę dłużej starać to będę bardziej zdeterminowana, narazie jeszcze niet [emoji848][emoji23]
Pierwszy tydzień jest trudny później już się budzisz i termometr jest w rękach [emoji1787][emoji1787] U mnie to jak z tabletkami. Ledwo oczy otworze a już tabletki lykam[emoji85]

Mi flo też nie działa tak jak wpisuję objawy, tylko statystyki wylicza. Ten cykl po konizacji był tylko 24 dniowy i owulacja niby 12 dc a ja czułam, wg śluzu ze 15 dc. W tym cyklu tylko 3 razy się kochaliśmy i nie w 12 dc jak flo obliczyło bo jeszcze wtedy mieliśmy zakaz

Test lh pierwszy pozytywny w tym cyklu miałam w 23 dc w 24 juz był bledszy i pozniej nie robiłam. Na wizycie dowiedziałam sie ze mam torbiel krwotoczna ale niw dopytalam czy cialka żółtego czy pęcherzyka.
W każdym razie gdzieś kiedyś wyczytałam ze wlasnie torbiele fałszują wynik lh na pozytywny i wiem ze u mnie to sie sprawdza. Mam nadzieje ze okres dostanę na dniach i pozbędę sie francy i lekarz zakwalifikuje mnie na inseminacje.
A rozumiem. Dziękuję za wyjaśnienia. W takim razie trzymam mocno kciuki aby wszystko się ułożyło tak jak byś chciała.

To może i ja zacznę mierzyć [emoji38][emoji38] Termometr mam! Czyli jak dzwoni budzik to mierzę temperaturę. Może być w ustach?? Wpisuje do apki i już [emoji846] tylko jak się to odczytuje??? [emoji24][emoji24][emoji24] Nie uważałam za bardzo na naukach przedmałżeńskich[emoji41]

Podłączę się do pytania, bo nie widziałam, żeby była już odpowiedz [emoji16] czy można mierzyć w ustach? Wiem, ze dobrze mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku i na tym się kończy moja wiedza [emoji23][emoji23][emoji23]

Podłączę się do pytania, bo nie widziałam, żeby była już odpowiedz [emoji16] czy można mierzyć w ustach? Wiem, ze dobrze mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku i na tym się kończy moja wiedza [emoji23][emoji23][emoji23]
Można mierzyć w ustach tylko trzeba pamiętać po której stronie i mniej więcej tak samo zacisnąć żeby raz nie było lżej raz mocniej. Mi mierzenie w ustach w ogóle nic nie pokazywało. Góry i doliny. Lepiej w pochwie jak dla mnie.

To może i ja zacznę mierzyć [emoji38][emoji38] Termometr mam! Czyli jak dzwoni budzik to mierzę temperaturę. Może być w ustach?? Wpisuje do apki i już [emoji846] tylko jak się to odczytuje??? [emoji24][emoji24][emoji24] Nie uważałam za bardzo na naukach przedmałżeńskich[emoji41]

Ja mam termometr z Bluetooth wiec wkładam do buzi i mierze o tej samej godzinie a później idę dalej spać [emoji1787]

Jak wstanę to dopiero synchronizuje z appka sobie. Mega wygoda dla mnie bo ja z tych co raz się obudzi to już nie zaśnie.

Teraz mam jeszcze Ava bracelet ale dopiero używam od 1.5 cyklu wiec mierze bbt nadal dla porównania. Trzeba używać przynajmniej 3-4 cykle cale żeby były przewidywania sensowne[emoji1695]

Można mierzyć w ustach tylko trzeba pamiętać po której stronie i mniej więcej tak samo zacisnąć żeby raz nie było lżej raz mocniej. Mi mierzenie w ustach w ogóle nic nie pokazywało. Góry i doliny. Lepiej w pochwie jak dla mnie.

Hmmm. No ok. A takie ustrojstwo się nada? Pełno tego na Allegro, nie wiem czy nie jest to jakiś szajs. Przymierzałam się do kupna we wrześniu ale poddałam się [emoji23]
IMG_3018.jpg

reklama
Do góry