reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

:) o kurka jaki odzew ;) Ja narazie mam bana na starania bo w styczniu urodziłam przez cc. Strasznie chciałam jedno po drugimxd pewnie gdyby nie to już bym się starała. Moje corku bardzo potrzebuje towarzystwa :) No nic mam nadzieję, że chociaż w listopadzie mi pozwoli ginekolog wziąć się do roboty [emoji4]
Wow, szalona jesteś ;-) trzymam kciuki za zielone światło &&

reklama
I gdzie ta polityka. Pracujesz płacisz składki a do lekarzy żeby iść i coś dostać to trzeba za wszystko płacić nie? To pierwsza rzecz powinna się zmienić w Pl.
No dokładnie.. Ciężko znaleźć dobrego lekarza na nfz, zeby był taki chętny do stymulowania np albo monitoringu. Nie wiem czy jakikolwiek robi monitoring na nfz 🤨

Dziewczyny jak w jednym poscie dodać kilka cytatów i na nie odpisać? Mam ale na telefonie
Naciśnij te posty które chcesz na nie odpisać powinny być zaznaczone takim szarym kolorem potem w prawym górnym rogu masz taką strzałkę w lewo naciskasz i ci wyskakuja te posty które zaznaczyłaś i odpisujesz i wstawiasz odpowiedź jak byś pisała post. Mam nadzieję że wytłumaczyłam to na tyle żebyś zrozumiała o co chodzi.

Ale jestem zła, mój sluz zmienił się w wodnisty teraz a juz myślałam, ze @ sie zbliża.. Ale mnie to wkurza 😡

Dziewczyny jak to jest z monitoring jęk? Ile wizyt wystarczy? Czy pierwszy monitoring sprawdza jak idzie i nic nie daje w sensie np zatrzyku na pęknięcie, albo coś na owu. Jakie macie doświadczenia?
Ja na początku miałam dwie wizyty np 12 dc i potem 14 dc miesiąc temu były to już 4 wizyty 12 dc 14 dc 16 dc i 18 dc i bylam na CLO

Ale jestem zła, mój sluz zmienił się w wodnisty teraz a juz myślałam, ze @ sie zbliża.. Ale mnie to wkurza [emoji35]
Ja też mam od kilku dni wodnisty śluz [emoji2368]
No ja też nie, wszyscy mówią zrobię, ale prywatnie.
To dlatego żeby sobie kabze nabić. Cenią się ci lekarze bo z NFZ napewno tyle kasy za pacjentke nie dostają.

reklama
@Martxx1 napisze Ci jak było ze mną 😉
u mnie to jak poszłam na wizytę w celu monitoringu, to był to 7dc pierwszy raz, myślałam, że sprawdzi czy coś rosną pęcherzyki, obejrzy wyniki (bo już mu przyniosłam zestaw badań z 3dc) powie abym przyszła koło 12dc,bo tak zazwyczaj sugerują, a tu zostałam sprowadzona na ziemię. Badania piękne, zdrowa kobitka, na usg piersi super, a tu zonk bo w prawym jajniku przerośnięty pęcherzyk nie pęknięty 26mm, na lewym był 12mm i od razu podejrzewał cykle bezowulacyjne, kazał zbadać proga w 21dc, brać ovarin 2x1 i przyjść w następnym po @.
Przyszłam, progesteron miałam koło 5, wiec potwierdzony brak owu i to wyglądało, że 2 cykl z rzędu, więc pierw stwierdził, że skoro są pęcherzyki, nie ma złego obrazu jajników, macica ok, to trzeba rozhulać jajniki żeby popracowały lepiej, dał duphaston 2x1 od 15 do 25dc przez 3 cykle i mam przyjść na usg.
W sumie to nie mam nadziei, że nagle mi peknie sam pęcherzyk teraz w lipcu, więc czekam na wizytę, zapisze się na początek sierpnia i jeśli nadal nie pekaja, to pewnie wtedy zastrzyk. Także nie tak od razu pyk i stymulacja, może zależy od kobiety i chorób 🤷‍♀️ u mnie wyniki piękne, chora na nic nie jestem..
Dlatego też na własną rękę badam proga 7 dni po teoretycznej owu, w tamtym cyklu był 9,8,wiec coś ruszyło 🤦‍♀️
Rozpisałam się 😁

Do góry