reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

:) o kurka jaki odzew ;) Ja narazie mam bana na starania bo w styczniu urodziłam przez cc. Strasznie chciałam jedno po drugimxd pewnie gdyby nie to już bym się starała. Moje corku bardzo potrzebuje towarzystwa :) No nic mam nadzieję, że chociaż w listopadzie mi pozwoli ginekolog wziąć się do roboty [emoji4]
Wow, szalona jesteś ;-) trzymam kciuki za zielone światło &&

reklama
I gdzie ta polityka. Pracujesz płacisz składki a do lekarzy żeby iść i coś dostać to trzeba za wszystko płacić nie? To pierwsza rzecz powinna się zmienić w Pl.
No dokładnie.. Ciężko znaleźć dobrego lekarza na nfz, zeby był taki chętny do stymulowania np albo monitoringu. Nie wiem czy jakikolwiek robi monitoring na nfz 🤨

Dziewczyny jak w jednym poscie dodać kilka cytatów i na nie odpisać? Mam ale na telefonie
Naciśnij te posty które chcesz na nie odpisać powinny być zaznaczone takim szarym kolorem potem w prawym górnym rogu masz taką strzałkę w lewo naciskasz i ci wyskakuja te posty które zaznaczyłaś i odpisujesz i wstawiasz odpowiedź jak byś pisała post. Mam nadzieję że wytłumaczyłam to na tyle żebyś zrozumiała o co chodzi.

Ale jestem zła, mój sluz zmienił się w wodnisty teraz a juz myślałam, ze @ sie zbliża.. Ale mnie to wkurza 😡

Dziewczyny jak to jest z monitoring jęk? Ile wizyt wystarczy? Czy pierwszy monitoring sprawdza jak idzie i nic nie daje w sensie np zatrzyku na pęknięcie, albo coś na owu. Jakie macie doświadczenia?
Ja na początku miałam dwie wizyty np 12 dc i potem 14 dc miesiąc temu były to już 4 wizyty 12 dc 14 dc 16 dc i 18 dc i bylam na CLO

Ale jestem zła, mój sluz zmienił się w wodnisty teraz a juz myślałam, ze @ sie zbliża.. Ale mnie to wkurza [emoji35]
Ja też mam od kilku dni wodnisty śluz [emoji2368]
No ja też nie, wszyscy mówią zrobię, ale prywatnie.
To dlatego żeby sobie kabze nabić. Cenią się ci lekarze bo z NFZ napewno tyle kasy za pacjentke nie dostają.

reklama
@Martxx1 napisze Ci jak było ze mną 😉
u mnie to jak poszłam na wizytę w celu monitoringu, to był to 7dc pierwszy raz, myślałam, że sprawdzi czy coś rosną pęcherzyki, obejrzy wyniki (bo już mu przyniosłam zestaw badań z 3dc) powie abym przyszła koło 12dc,bo tak zazwyczaj sugerują, a tu zostałam sprowadzona na ziemię. Badania piękne, zdrowa kobitka, na usg piersi super, a tu zonk bo w prawym jajniku przerośnięty pęcherzyk nie pęknięty 26mm, na lewym był 12mm i od razu podejrzewał cykle bezowulacyjne, kazał zbadać proga w 21dc, brać ovarin 2x1 i przyjść w następnym po @.
Przyszłam, progesteron miałam koło 5, wiec potwierdzony brak owu i to wyglądało, że 2 cykl z rzędu, więc pierw stwierdził, że skoro są pęcherzyki, nie ma złego obrazu jajników, macica ok, to trzeba rozhulać jajniki żeby popracowały lepiej, dał duphaston 2x1 od 15 do 25dc przez 3 cykle i mam przyjść na usg.
W sumie to nie mam nadziei, że nagle mi peknie sam pęcherzyk teraz w lipcu, więc czekam na wizytę, zapisze się na początek sierpnia i jeśli nadal nie pekaja, to pewnie wtedy zastrzyk. Także nie tak od razu pyk i stymulacja, może zależy od kobiety i chorób 🤷‍♀️ u mnie wyniki piękne, chora na nic nie jestem..
Dlatego też na własną rękę badam proga 7 dni po teoretycznej owu, w tamtym cyklu był 9,8,wiec coś ruszyło 🤦‍♀️
Rozpisałam się 😁

Do góry