bleucoco
Fanka BB :)
Ja widzęWklejam zdjęcie suchego testu. Wiadomo, że kreski inaczej widać na żywo a inaczej na zdjęciu. Zobacz załącznik 1149831
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja widzęWklejam zdjęcie suchego testu. Wiadomo, że kreski inaczej widać na żywo a inaczej na zdjęciu. Zobacz załącznik 1149831
Tak do 2,5, by w pełni ocenić funckjonowanie trzeba by było sprawdzić jeszcze ft4Nie jest za wysokie. Może być max 2,5. Tak niewielka różnica jest do powtórnej kontroli. Po miesiącu może być już np 2,0.
To to już swoją drogą. TSH, ft3 i ft4 łącznie.Tak do 2,5, by w pełni ocenić funckjonowanie trzeba by było sprawdzić jeszcze ft4
Ja miałam ponad 7 i cykle jak w zegarku.Dziewczyny czy TSH na poziomie 2.64 może rozregulować cykl ?
To już akurat wynik do leczenia bo pewnie ft3 i ft4 były też zaburzone Ale jakoś tak zauważyłam ostatnio, że przez to, że lekarze rekomendują w trakcie starań aby TSH było 1-2,5 to sporo kobiet uważa, że jak TSH jest np. 2,6 to blokuje owu i trzeba to leczyć a to nieprawda, więc bardzo dobrze, że to napisałaś!Ja miałam ponad 7 i cykle jak w zegarku.
Nie jest za wysokie. Może być max 2,5. Tak niewielka różnica jest do powtórnej kontroli. Po miesiącu może być już np 2,0.
Tak, najlepiej żeby było około 1, ale nie więcej niż 2,5. Zawsze tak było. Ale to bardziej chodzi o to, że w ciąży zapotrzebowanie na hormony tarczycy wzrasta, bo niejako oddaje się je dziecku. Ja w 4 tc z TSH 2,6 miałam nagle TSH 4,7 a i tak byłam wcześniej na lekach z powodu niedoczynności. Ale nie jest tak, że samo TSH powyżej 2,5 uniemożliwia zajście w ciążę a sporo takich podejrzeń tutaj się pojawia.Co lekarz to opinia moja lekarka w tym tygodniu mówiła mi, że najnowsze zalecenia mówią, że do starań do najlepiej gdyby TSH było w okolicach 1. Ja mialam 1,7-1,8 i stwierdziła, że trochę za wysoko. Ale brała też pod uwagę resztę "trójki tarczycowej" - to prawda, że samo TSH o niczym nie świadczy.
Czuje się bez zmian, czyli zupełnie normalnie zdarza się, że pobolewa mnie brzuch, jak na okres, ale to podobno normalne dzis napisalam do mojego ginekologa kiedy mam przyjść na 1sza wizytę, ciągle czekam na odpowiedz. To dopiero 5ty tydzien wiec mysle, ze jeszcze na spokojnie@Kawues jak się czujesz? Kiedy wizyta u lekarza?
Super! Trzymam kciuki zeby to było to. Kiedy powtarzasz?Dziewczyny nie wytrzymalam czulam ze rano ten test to pomylka zrobilam kolejny z mocno rozcieczonego moczu o czulosci 25, 5 dni przed okresem , i jest bladziocha ze ledwo widac ale jest! )) wierze w to ze bedzie dobrze!!!