reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Cześć dziewczyny[emoji16] u nas dziś pogoda okropna, pada, zimno i ponuro. Aż się ruszać nie chce, a dziś jedziemy do mojej mamy na imieniny. Miałam nadzieję, że w prezencie będę mogła jej pokazać usg i powiedzieć, że zostanie babcią, ale niestety. Może pod choinkę się uda.

Wiecie co mój mąż ostatnio zauważył?? Od miesiąca bierze fertilman plus i zaczął bardziej odczuwać ostrość potraw. On jadł papryczki chili najostrzejsze same, do tego najbardziej ostry sos chili jak ketchup, a ostatnio wszystko jest dla niego za ostre. Nic poza tym suplementem się nie zmieniło. Ja się z niego śmieje, ze pewnie ta ostrość zabijała plemniki i organizm sam się teraz broni.[emoji23] Ale powiem wam, że ciekawe to jest bardzo.
A wiesz ,że wyczytałam gdzieś na necie, że facet nie powinien w staraniach jeść ostrego, bo to podnosi temperaturę ciała, a to szkodzi na plemniki. Tak samo jak ogrzewanie jajek ;)

Nie jestem ekspertem ale czy napewno ból który opisujesz to ból menstruacyjny a nie praca jajników czy np jelit który może promieniować ?
Byliście w klinice niepłodności ?
Oczywiście witaj i rozgosc sie ale na krótko ☺
Nie byliśmy jeszcze w klinice niepłodności gdyż staramy się od 8 msc, chciałam jeszcze powalczyć z naturą 🙂 ale pewnie tam skończymy 🤷‍♀️😔
Bóle są trudne do określenia jednoznacznie.
Podbrzusze wrazenie, że napięte, szczypie jakby czasami w srodku,boli jak na okres pozniej przechodzi. Jajniki bolą inaczej dlatego nie wiaze tego z nimi(a raczej z nim :) bo jest jeden) mam wrazenie ,ze podbrzusze wypelnia sie krwią. 3 cykle temu jak mialam te odczucia to duzo czytalam i nawet pomyslalam,ze to moze.ciaza ale skoro juz 3 cykl.i te same objawy a nadal.nic....takze wiesz 😒

Ja co prawda byłam w ciąży dawno temu ale pamiętam sytuację tak ok 5-6 tyg ciąży zaczął mnie boleć brzuch jak na okres i się przestraszyłam i poleciałam do gina. Zrobił mi USG i pamiętam jak dziś jak mi powiedział że widać zarodek , jest prawidłowo w macicy i że jestem "prawie w ciąży " hehe poszłam potem w 8 tc i już było serduszko i już byłam oficjalnie w ciąży hehe

Ja co prawda byłam w ciąży dawno temu ale pamiętam sytuację tak ok 5-6 tyg ciąży zaczął mnie boleć brzuch jak na okres i się przestraszyłam i poleciałam do gina. Zrobił mi USG i pamiętam jak dziś jak mi powiedział że widać zarodek , jest prawidłowo w macicy i że jestem "prawie w ciąży " hehe poszłam potem w 8 tc i już było serduszko i już byłam oficjalnie w ciąży hehe
Prawie w ciąży [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ale mam wątków do nadrobienia 😱 jak zapowiadałam zrobiłam sobie miesiąc przerwy w staraniach. Po drodze byłam u ginekologa na rutynowej kontroli (wszystko cacy). Jedno co mnie zastanawia to mój obecny cykl... Mierze temp od roku, zawsze w I fazie ok 36,4/36,58 a w II 36,8/36,9. Tak też było mniej więcej w poprzednim. Okres mi się opóźnił 3 dni, temperatura spadła na 2 dni do 36,55, okres się skończył (wyjątkowo krótki nawet jak na mnie 😅) i temperatura wzrosła do 36,7/36,8 I tak się utrzymuje już od 7 dni 🤷‍♀️ test negatywny. Zaczęłam cykl z Clo I zastanawiam się czy to może być jego wina? Któraś już tak miała?

reklama
Hej dziewczyny 😚 w zeszłym tygodniu chwaliłam się wam betą, a dzisiaj niestety przyszło krwawienie. Brzuch zaczął pobolewać jak na @, także widocznie biochemiczna... cóż. To chyba nie ten czas. Na jakiś czas odpuszczamy, Ja chcę odpocząć, wyciszyć się, popracować nad sobą bardziej- po prostu skupić się na sobie . Może za 3msc, 6msc albo rok spróbujemy znowu. Ale teraz nie czuje się gotowa. Mam nadzieje, ze wyjdzie mi na dobre :) zanim się z wami pożegnam, chciałam się zapytać dziewczyn po ciąży biochemicznej: Czym takie krwawienie różni się od normalnej @ ? Boli jakoś bardziej ? Mogę używać tamponów czy jakieś przeciwskazania ?

Do góry