reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Mi test owulacyjny wyszedł pozytywny 3 czy 4 dni przed spodziewana miesiączka tylko, gdy byłam w ciąży. Także trzymam kciuki.
Dziękuję.
Szczerze mówiąc, gdybym była w ciąży, to byłby cud... Bo w tym cyklu seks był tylko w 14dc i 17 dc, potem mąż miał badanie nasienia, więc kilka dnia abstynencji, a potem się rozchorował. Wg gina w 13 dc nie było widać pęcherzyka dominującego, a wyniki męża okazują się być mało optymistyczne (morfologia 2%). Ale wszystko w sumie możliwe 🙈🤷‍♀️

M
Dziękuję.
Szczerze mówiąc, gdybym była w ciąży, to byłby cud... Bo w tym cyklu seks był tylko w 14dc i 17 dc, potem mąż miał badanie nasienia, więc kilka dnia abstynencji, a potem się rozchorował. Wg gina w 13 dc nie było widać pęcherzyka dominującego, a wyniki męża okazują się być mało optymistyczne (morfologia 2%). Ale wszystko w sumie możliwe 🙈🤷‍♀️
Mój przyjaciel ma taką morfologię, bardzo słabe wyniki też z ruchliwoscia z tym, że grubo powyżej 100 mln plemników i dał radę, gdy się najmniej tego spodziewał. 😁 Także wszystko się może zdarzyć.

MamaM123 nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę. Ja mogę pić i prawie zero efektów. Wszyscy się upiją, a ja się muszę bawić sama, ewentualnie pakować towarzystwo do taksówki. 😁

Ja byłam dziś u tego nowego ginekologa. Miałam distreptaze i duphaston od poprzedniego kazał nic nie brać, bo nie ma potrzeby. Robił usg, jestem w 7dc No i na prawym jajniku pęcherzyk jeden 11mm. Wiec nie wiem czy dobrze ze jest tylko jeden jedyny🤣 ale niech sobie będzie. Kazał M. Zrobić badania nasienia, jak one będą ok to wtedy monitoring i sprawdzimy czy pękają pecherzyki czy nie.. i znowu będzie czekanie, bo pęcherzyk już ma 11mm, we wtorek pasuje zrobić mojemu badanie, abstynencja 2 dni wcześniej minimum, czyli cykl stracony... następny.... masakra 😡 jestem tak rozżalona ze musiałam się wygadać, przepraszam 🥺 już będę cicho 🥺

reklama
Ja byłam dziś u tego nowego ginekologa. Miałam distreptaze i duphaston od poprzedniego kazał nic nie brać, bo nie ma potrzeby. Robił usg, jestem w 7dc No i na prawym jajniku pęcherzyk jeden 11mm. Wiec nie wiem czy dobrze ze jest tylko jeden jedyny[emoji1787] ale niech sobie będzie. Kazał M. Zrobić badania nasienia, jak one będą ok to wtedy monitoring i sprawdzimy czy pękają pecherzyki czy nie.. i znowu będzie czekanie, bo pęcherzyk już ma 11mm, we wtorek pasuje zrobić mojemu badanie, abstynencja 2 dni wcześniej minimum, czyli cykl stracony... następny.... masakra [emoji35] jestem tak rozżalona ze musiałam się wygadać, przepraszam [emoji3064] już będę cicho [emoji3064]
A nie można badania przesunąć? Żeby nie tracić cyklu??

Do góry