Ja się swoim testem bardzo zdziwiłam a że dużo czytałam niektóre co przed @ testowały to czekałam i na CiebiePatrz jak małpa czekała aż test zrobię![]()
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja się swoim testem bardzo zdziwiłam a że dużo czytałam niektóre co przed @ testowały to czekałam i na CiebiePatrz jak małpa czekała aż test zrobię![]()
Ooo mi się też bliźniaki marzyły ale teraz póki mam maluchy to jednak jedno mi wystarczy30tka co tam 30tka ja mam 32 a mąż 38i mówię, że jak nam się uda teraz (po poronieniu) to od razu rok po roku albo najlepiej bliźniaki
![]()
Ooo mi się też bliźniaki marzyły ale teraz póki mam maluchy to jednak jedno mi wystarczychyba bym się sama zgłosiła do lekarza
![]()
No tak. Koleżanka rok po urodzeniu pierwszego zaszła z bliźniakamiNo tak się domyślamale ja ze względu na stratę i wiek mój i męża chciałabym dwójeczkę od razu
![]()
Ja wychodzę z założenia że jak się chce i jak się uda to pewnie trzeba próbowaćNo tak się domyślamale ja ze względu na stratę i wiek mój i męża chciałabym dwójeczkę od razu
![]()
Ja wychodzę z założenia że jak się chce i jak się uda to pewnie trzeba próbowaćJa np dopiero teraz twierdzę że i tak późno zaczęłam z dziecmi.Dużo znajomych ma już odchowane a ja dalej pieluchy
ale z drugiej strony jak nie masz cierpliwości to i wcześnie źle i później też niedobrze
O fajna notkaDla mnie pocieszająca jest dzisiejsza rada z OvuFrienddodam, że my z mężem staramy się o pierwszego dzidziusia, 30-tka tuż, tuż, a mój mąż marzy o trójeczce
ja to nie wiem jakim cudem jest tyle „wpadek” a jak się chce to to trwa i trwa...
![]()
32 i 38 to bardzo dobry wiekNo tak się domyślamale ja ze względu na stratę i wiek mój i męża chciałabym dwójeczkę od razu
![]()
Tez jestem tego zdania, powtarzam zawsze, ze wszystko zaczyna sie w brzuchu i glowie32 i 38 to bardzo dobry wiekTak naprawdę wiek to tylko liczba, tym bardziej u mężczyzny. Owszem, pewne rzeczy przychodzą trudniej, bo chociażby spada z wiekiem liczba jajeczek i cykli owulacyjnych, ale to nie przekreśla szansy na dziecko. Zobaczcie ile kobiet po 40-tce rodzi teraz dzieci...całe mnóstwo. Ja zostałam mamą po raz pierwszy, gdy miałam 24 lata, po raz drugi jak miałam 30 lat i trzeci raz w wieku 39 lat. Doświadczyłam macierzyństwa w każdym wieku
Teraz mam 41 i marzę o jeszcze jednym maluszku, choć już trzecia córcia miała być tą ostatnią i kto wie, może tak będzie
Moim skromnym zdaniem ważną rolę, o ile nie najważniejszą ma styl zycia, sposób odżywiania się. To wszystko wpływa na nasz organizm, na hormony, a one sterują wszystkim. Dosłownie.