reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
No tak się domyślam🙈 ale ja ze względu na stratę i wiek mój i męża chciałabym dwójeczkę od razu 🤣💪
Ja wychodzę z założenia że jak się chce i jak się uda to pewnie trzeba próbować 😊Ja np dopiero teraz twierdzę że i tak późno zaczęłam z dziecmi.Dużo znajomych ma już odchowane a ja dalej pieluchy 😀ale z drugiej strony jak nie masz cierpliwości to i wcześnie źle i później też niedobrze

Ja wychodzę z założenia że jak się chce i jak się uda to pewnie trzeba próbować 😊Ja np dopiero teraz twierdzę że i tak późno zaczęłam z dziecmi.Dużo znajomych ma już odchowane a ja dalej pieluchy 😀ale z drugiej strony jak nie masz cierpliwości to i wcześnie źle i później też niedobrze

Tak próbować będziemy, ale jeszcze daje sobie chwilę na odpoczynek i widzę jak bardzo organizm mi wariuje po poronieniu.
A ile masz lat? My się w symie późno poznaliśmy z mężem i jest starszy o 6 lat ode mnie, no i wyszło nam jak chcieliśmy, ale się nie udało więc próby na pewno będą. 😊

Dla mnie pocieszająca jest dzisiejsza rada z OvuFriend 😃 dodam, że my z mężem staramy się o pierwszego dzidziusia, 30-tka tuż, tuż, a mój mąż marzy o trójeczce 😂 ja to nie wiem jakim cudem jest tyle „wpadek” a jak się chce to to trwa i trwa... 😳
O fajna notka :) pocieszająca serio, ja 30 w październiku ale już 2.5 l w domu i tez 3 bym chciała 🤣 ale moze akurat będą bliźniaki 🤣🤣🤣🤣 3 razy bylam w ciąży i 3 razy udało sie za 1 razem,
Ja dzis wpadłam w wir sprzątania okna itp i zaplanowałam wir min do niedzieli i ja następny tydzień zeby szybciej lecialo😁
Ogolnie wszystko smierdzi mi kurzem ale od plynu do kurzu chce mi sie wymiotowac 🤷‍♀️ ale w sumie od owu mam odruch wymiotny na rozne zapachy i poprostu łączę je z owulacja i poowulacyjnym okresem :)

No tak się domyślam🙈 ale ja ze względu na stratę i wiek mój i męża chciałabym dwójeczkę od razu 🤣💪
32 i 38 to bardzo dobry wiek 😃Tak naprawdę wiek to tylko liczba, tym bardziej u mężczyzny. Owszem, pewne rzeczy przychodzą trudniej, bo chociażby spada z wiekiem liczba jajeczek i cykli owulacyjnych, ale to nie przekreśla szansy na dziecko. Zobaczcie ile kobiet po 40-tce rodzi teraz dzieci...całe mnóstwo. Ja zostałam mamą po raz pierwszy, gdy miałam 24 lata, po raz drugi jak miałam 30 lat i trzeci raz w wieku 39 lat. Doświadczyłam macierzyństwa w każdym wieku 😉 Teraz mam 41 i marzę o jeszcze jednym maluszku, choć już trzecia córcia miała być tą ostatnią i kto wie, może tak będzie 🙈
Moim skromnym zdaniem ważną rolę, o ile nie najważniejszą ma styl zycia, sposób odżywiania się. To wszystko wpływa na nasz organizm, na hormony, a one sterują wszystkim. Dosłownie.

Ja bardzo chciałam bliźniaki. W rodzinie z obu stron mam takie przypadki, ale niestety u nas nie wyszło. Mam dzisiaj okropny dzień, nic mi się nie chce, wszystko mnie boli i zamiast cieszyć się kazdym dniem, szukam niewiadomo czego. Kopnijcie mnie w tylek, proszę :-(

reklama
32 i 38 to bardzo dobry wiek 😃Tak naprawdę wiek to tylko liczba, tym bardziej u mężczyzny. Owszem, pewne rzeczy przychodzą trudniej, bo chociażby spada z wiekiem liczba jajeczek i cykli owulacyjnych, ale to nie przekreśla szansy na dziecko. Zobaczcie ile kobiet po 40-tce rodzi teraz dzieci...całe mnóstwo. Ja zostałam mamą po raz pierwszy, gdy miałam 24 lata, po raz drugi jak miałam 30 lat i trzeci raz w wieku 39 lat. Doświadczyłam macierzyństwa w każdym wieku 😉 Teraz mam 41 i marzę o jeszcze jednym maluszku, choć już trzecia córcia miała być tą ostatnią i kto wie, może tak będzie 🙈
Moim skromnym zdaniem ważną rolę, o ile nie najważniejszą ma styl zycia, sposób odżywiania się. To wszystko wpływa na nasz organizm, na hormony, a one sterują wszystkim. Dosłownie.
Tez jestem tego zdania, powtarzam zawsze, ze wszystko zaczyna sie w brzuchu i glowie :) sposob odzywania ma ogromny wplyw na nasze zdrowie, oczywiscie nie ma co też szalec na punkcie zdrowego jedzenia bo mozna sobie pozwolic i na cos nie zdrowego ale tak 80/20 80 zdrowo 20 jakies grzeszki :)

Do góry