reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dzisiaj ja mam doła :(
1 dc, od usunięcia jajowodu po cp to 3 cykl pod rząd z jajnika bez jajowodu. Po stronie bez jajowodu miałam rok temu usuniętego mięśniaka - niby wszystko ok, ale nie wiadomo czy jajowód będzie działać.
Zaczynam ten cykl z aromkiem na pobudzenie drugiego jajnika.
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci a mam 29 lat, brak dzieci, brak jajowodu. Załamka.

Dziewczyny już nie wiem gdzie jesteście na I połowie czy tu więc tu te napisze 😊
Wczoraj był 7+4 wojownik ma 1,26 cm i bije mu pięknie serduszko ❤
Jeszcze raz dziękuję tym, które mi kibicowały i życzę wam pięknych kreseczek przy najbliższym testowaniu ❤

Czy którąś z Was od duphastonu bolały bardzo piersi? Bo mnie bolą do tego stopnia, że w nocy nie mogłam spać i się zastanawiam czy to ten lek tak na mnie działa, bo nigdy aż tak nie miałam, a letrox chyba tak nie działa [emoji21]
Duphaston to progesteron i moga piersi boleć to zależy od organizmu. Mi np nic nie dolega.

Dzisiaj ja mam doła :(
1 dc, od usunięcia jajowodu po cp to 3 cykl pod rząd z jajnika bez jajowodu. Po stronie bez jajowodu miałam rok temu usuniętego mięśniaka - niby wszystko ok, ale nie wiadomo czy jajowód będzie działać.
Zaczynam ten cykl z aromkiem na pobudzenie drugiego jajnika.
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci a mam 29 lat, brak dzieci, brak jajowodu. Załamka.
Heej nie łam się ;) Jajowody to niesamowity cud natury :D Jeden jajowód potrafi wyłapać jajeczko z obu jajników! Udowodniono w pewnym badaniu na kobiecie która miała - nie pamiętam dokładnie stron :p - lewy jajnik i prawy jajowód i odwrotnie prawego jajnika i lewego jajowodu nie miała i zaszła w ciążę. Nie mogło być inaczej niż to, że jajowód w cudowny sposób przewędrował w stronę jajeczka i przetransportował je bezpiecznie do macicy ;)

A czy letrox powinien mi już unormować na tyle ten cykl, żebym nie musiała już przyjmować duphastonu i lekarz mi powie, żebym odstawiła na kolejnej wizycie, bo mam 28 czy raczej się od niego nie uwolnię?
Zależy co było powodem nieregularnych cykli bo jest tarczyca a teraz wyniki masz ok to tak ale jeśli nie sama tarczyca to trzeba szukać dalej np sprawdzić PRL

Dziewczyny nie pamiętam która z Was pisała o testach lh, że można robić nawet 4 razy dziennie, bo peak może być nawet o 13 i wieczorem już poziom spaść lh, to prawda! 😉
Zapomniałam napisać to w poście odnośnie mojej wizyty dzisiaj, ginkowi pokazałam zdjęcia testów i mówił właśnie, że jeśli bym nie zrobiła testu do południa/ w okolicy południa, tylko i jedynie wieczorem, jak niektóre kobiety robią to wlasnie raz dziennie, to mogłam tego peaku nie odnotować 🤷‍♀️ a tak jak widzicie wczoraj zrobiłam 3 razy testa, dziś zrobiłam teraz i już kreska blednie 😉 super te testy, mogę polecić Horienmedical.

reklama
Dziewczyny nie pamiętam która z Was pisała o testach lh, że można robić nawet 4 razy dziennie, bo peak może być nawet o 13 i wieczorem już poziom spaść lh, to prawda! [emoji6]
Zapomniałam napisać to w poście odnośnie mojej wizyty dzisiaj, ginkowi pokazałam zdjęcia testów i mówił właśnie, że jeśli bym nie zrobiła testu do południa/ w okolicy południa, tylko i jedynie wieczorem, jak niektóre kobiety robią to wlasnie raz dziennie, to mogłam tego peaku nie odnotować [emoji2368] a tak jak widzicie wczoraj zrobiłam 3 razy testa, dziś zrobiłam teraz i już kreska blednie [emoji6] super te testy, mogę polecić Horienmedical.
A możesz wstawić zdjęcia tych testów jak wyglądają? Chętnie zobaczę [emoji4]

Do góry