reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Laski, mam pytanie do tych, które mają hashimoto i choroby tarczycy.
Zadziało się u mnie coś dziwnego, jeszcze nie skonsultowałam tego teraz z lekarzem, bo dopiero wynik dostałam. Pytanie czy któraś z was tak miała i może wie o co może chodzić.

Biorę od kilku lat letrox stała dawka. Kontroluje wyniki co ok pół roku. Zawsze miałam idealnie na poziomie 1,50. Natomiast w sierpniu 0,26. Poszłam do lekarza, powiedziała, że czasami tak się zdarza i mam brać dawkę taką jaką brałam i powtórzyć badanie po 4tygodniach. Jeśli będzie nadal takie niskie to zmniejszyć dawkę.
Dziś to zrobiłam. Wynik 4,46.
To samo laboratorium. Normy d 0,27 do 4,2. Biorę inne leki i suplementy, ale biorę je od dawna i wcześniej tak mi TSH nie skakało jak opętane. Teraz w sumie zamiast zmniejszyć to ja powinnam zwiększyć. WTF?
Miała któraś podobną sytuację?
A waga twoja jaka jest?
Moja mama tak miała ale różnica w wadze była +-7 kg i to było powodem wyników

Dzisiaj ja mam doła :(
1 dc, od usunięcia jajowodu po cp to 3 cykl pod rząd z jajnika bez jajowodu. Po stronie bez jajowodu miałam rok temu usuniętego mięśniaka - niby wszystko ok, ale nie wiadomo czy jajowód będzie działać.
Zaczynam ten cykl z aromkiem na pobudzenie drugiego jajnika.
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci a mam 29 lat, brak dzieci, brak jajowodu. Załamka.
Dlaczego nie jajeczkujesz z jajnika, gdzie masz jajowod? Jest jakaś przyczyna?
Ja też nie mam jajowodu, mam dwie córki i starałam się ok 6-8 msc

To byłby cud chyba :p to plamienie było 14 dni po tym jak wydawało mi się że mogła być owulacja i po tym jak ostatni raz były seksy.. a implantacja czytałam że 7-11 dni po owulacji.. dawaj znać od razu jak będzie wynik, jestem mega ciekawa jak to się u ciebie skończy [emoji16]
No właśnie ;) wydawało Ci się ;) może jeszcze nic straconego :)

Heej nie łam się ;) Jajowody to niesamowity cud natury :D Jeden jajowód potrafi wyłapać jajeczko z obu jajników! Udowodniono w pewnym badaniu na kobiecie która miała - nie pamiętam dokładnie stron :p - lewy jajnik i prawy jajowód i odwrotnie prawego jajnika i lewego jajowodu nie miała i zaszła w ciążę. Nie mogło być inaczej niż to, że jajowód w cudowny sposób przewędrował w stronę jajeczka i przetransportował je bezpiecznie do macicy ;)
Moja gin twierdzi, że w teori to możliwe ale w praktyce bardzo zadkie

A możesz wstawić zdjęcia tych testów jak wyglądają? Chętnie zobaczę [emoji4]
Pewnie 😉
Screenshot_20200916_163334.jpg

reklama
Do góry