reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja również trzymam kciuki 😊😊 wierzę że się uda. Tamten cykl uczyliśmy się a w tym już się uda 😊
Ja mam problemy z niepekajacymi pęcherzykami mimo leków na stymulację i zastrzykow wiec nie mam w sobie już tego optymizmu- nawet zapisałam się do kliniki na in vitro ale daje sobie szanse do grudnia ;) musimy myśleć pozytywnie! Wam na pewno się szybciej uda.

My w tym cyklu bardzo na spokojnie, w sumie kochaliśmy się tylko jak mieliśmy ochotę 😁 u nas to i tak codziennie lub co drugi dzień, więc bez sensu się nakręcać. Zgłupiałam, bo 2 razy w odstępie 3-4 dni miałam objawy typowe dla owulacji i w sumie pierwszy raz nie mam pojęcia kiedy ta owulacja była 🙊😂 uzupełniam żelazo i wit. D3 ... Zobaczymy 🙂 w przyszłym tygodniu konsultacja w klinice niepłodności

Ja niestety nie pomogę bo ja piję olej (nie umiem połykać tabletek [emoji85]) ale z tego co wiem olej z wiesiołka trzeba trzymać w lodówce żeby nie stracił swoich wartości odżywczych ciekawe jak to się ma do wiesołka w kapsułkach? [emoji848]
Nie wiem jak w Pl ale olej z wiesiołka stoi na półkach więc raczej nie trzeba trzymać go w lodówce a olej z wiesiołka w kapsułkach można trzymać w temperaturę pokojowej (nie na słońcu).

A ja L4 bo przeziębienie.... 5 dni po ostatnim stosunku z którego mogło coś być dopadło mnie przeziębienie i myślę sobie że może zaszkodzić ewentualnym próbą zagnieżdżania itp...

Ja w pierwszej ciąży byłam mega przeziebiona jeszcze zanim zrobiłam test i wiesz co przeczytalam, że jak organizm jest osłabiony to łatwiej zajść w ciążę, już nie pamiętam jakie było wytłumaczenie tej tezy, ale u mnie się sprawdziło :) także trzymam kciuki [emoji110]
A ja L4 bo przeziębienie.... 5 dni po ostatnim stosunku z którego mogło coś być dopadło mnie przeziębienie i myślę sobie że może zaszkodzić ewentualnym próbą zagnieżdżania itp...

reklama
Ja w pierwszej ciąży byłam mega przeziebiona jeszcze zanim zrobiłam test i wiesz co przeczytalam, że jak organizm jest osłabiony to łatwiej zajść w ciążę, już nie pamiętam jakie było wytłumaczenie tej tezy, ale u mnie się sprawdziło :) także trzymam kciuki
emoji110.png
Pokrzepiające:(( oczywiście nie biorę kekiw
Ja też słyszałam, że organizm tak reaguje czasami na zapłodnienie czyli przeziębieniem :)

Do góry