reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hmm, a to odwrotnie spojrzałam.. Szkoda, że nie zrobiłaś tej samej czułości. A beta była ok prawda?
Właśnie już nie było tych o tej czułości. Ale może to i lepiej skoro 20 jest ciemniejszy to może dobry znak . Beta wczoraj była ok . Tylko strasznie się zmartwilam tym dziwnym sluzem . Dobra kochane już wam nie będę zawraca głowy . Dziękuję wam i czekam na różowo sytuacji . Oby tylko to nie była pozamaciczna

Ciekawe podejście [emoji16] Synevo też każe przychodzić na czczo i wskazuje, że tabletki na tarczycę podwyższają, czyli zakłamują wynik:Link do: TSH (hormon Tyreotropowy, Tyreotropina) | Synevo

W szpitalu jak leżałam również pilnowali żebym nie wzięła leków przed pobraniem [emoji4]
Podam ci przykład w styczniu miałam badane tsh wyszło około 2.4 (wzięłam tabletkę rano), później miałam 20.04 wyszło 0.41 ( wzięłam tabletkę) później miałam badania robione w klinice 4.06(też wzięłam leki) wyniki będę znała 8.07 a 6.07(tu też wezmę leki) idę do hausarzt na badania tsh i też będę wiedziała jaki mam wynik.

Podam ci przykład w styczniu miałam badane tsh wyszło około 2.4 (wzięłam tabletkę rano), później miałam 20.04 wyszło 0.41 ( wzięłam tabletkę) później miałam badania robione w klinice 4.06(też wzięłam leki) wyniki będę znała 8.07 a 6.07(tu też wezmę leki) idę do hausarzt na badania tsh i też będę wiedziała jaki mam wynik.
Ja wolę stosować się do zaleceń lekarzy i labo skoro wszyscy od wielu lat tak mi mówią 🤷🏼‍♀️ Dla mnie to żaden problem przyjść na czczo. I tak badania zawsze robię skoro świt, często razem z morfologią ciążową. Przynajmniej nie muszę się zastanawiać czy leki mają jakiś wpływ 🤷🏼‍♀️

Ja wolę stosować się do zaleceń lekarzy i labo skoro wszyscy od wielu lat tak mi mówią [emoji2372] Dla mnie to żaden problem przyjść na czczo. I tak badania zawsze robię skoro świt, często razem z morfologią ciążową. Przynajmniej nie muszę się zastanawiać czy leki mają jakiś wpływ [emoji2372]
U mnie akurat nie szkodzą leki przy badaniu. Nie fałszują wyniku. Tu w De to trochę skomplikowane by było bo takie badania jak tsh i inne robią nawet po 12.00 to wtedy bym do 12 nie miała brać leków nie jeść i nie pić nic prócz wody?

U mnie akurat nie szkodzą leki przy badaniu. Nie fałszują wyniku. Tu w De to trochę skomplikowane by było bo takie badania jak tsh i inne robią nawet po 12.00 to wtedy bym do 12 nie miała brać leków nie jeść i nie pić nic prócz wody?
Ja mieszkam w PL, tutaj każą przychodzić rano na czczo, nie wiem jakie są procedury w innych krajach :)

Ja mieszkam w PL, tutaj każą przychodzić rano na czczo, nie wiem jakie są procedury w innych krajach :)
Ja również mieszkając w PL zawsze na badania chodzę na czczo, bez brania wcześniej leków i oczywiście po wypiciu 1-2 szklanek wody, w każdym laboratorium w którym byłam pytają czy jestem na czczo i czy piłam wodę 😉i tak jakby jest to warunek konieczny do wykonywania pobrań krwi (a bywam w 5 różnych laboratoriach w dwóch różnych miastach).

No ale ja zaczęłam chorować w Pl w 2011 roku. I tam też przychodziłam po zażyciu tabletek i w labo nikt się nie pytał a moja endo wiedziała ze biorę ale porowntwalysmy wyniki na początku kilka razy na czczo a później już z tabletkami. Dlatego wiem że leki mi nie fałszują wyniku.

reklama
A 12 tydzień to nie jest 11+??? A 12+6 to już 13 tydzień
Nie ma prawnego obowiązku poinformowania pracodawcy o ciąży :) Natomiast jeśli umowa na czas określony lub próbny przekraczający 1 miesiąc miałaby się rozwiązać po upływie 3 miesiąca ciąży to przedłuża się do dnia porodu, przy czym termin upływu 3 miesiąca ciąży oblicza się w miesiącach księżycowych, z których każdy liczy 28 dni (wyrok SN z 5.12.2002, I PK 33/02). Żeby umowa była przedłużona, to jej termin zakończenia musi przypadać PO upływie 3 miesiąca czyli PO zakończeniu 12 tygodnia, a więc od 13+0 a nie 12+6 :) Nie dotyczy to umowy na zastępstwo.

Więcej tutaj:Link do: Jak obliczyć stan ciąży w kontekście przedłużenia umowy o pracę - Portal Oświatowy

Do góry