reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Właśnie mój wręcz dobitnie dzisiaj powiedział mi, że mam żadnego przyrostu nie sprawdzać tylko odczekać 10-12 dni i jeśli @ nie przyjdzie to przyjść na wizytę (usg)
Stwierdził, że nie rozumie tej "mody" na latanie od razu po pozytywnym teście na bete, bo jeśli ma być ciąża to będzie, a jak nie to nawet sprawdzanie bety w niczym nie pomoże, a tylko niepotrzebnie dobije
Ja dlatego uważam, że zaufany lekarz to podstawa, a jak takiego mamy to trzeba go słuchać. Bo często te wizje i opinie jednego lekarza mają się nijak do opinii drugiego. Ja nie wiem którzy lekarze mają racje, dlatego słucham swojego 😀

reklama
TAK Kochana. Pierwsza beta była 13.25 druga po 4 dniach dopiero była 73.45 chyba [emoji4] Jutro kończę 25 tydzień [emoji7][emoji7] Także niska beta nie świadczy o tym że coś jest nie tak. U mnie wszystko jest ok [emoji4] Po prostu bardzo wcześnie zrobiłam [emoji4]
A w którym dniu cyklu miałaś 13? Ja jestem dzisiaj w 31 dniu cyklu i jakieś 12-13 dni po owulacji i mój wynik to 7,31...myślisz, że jest szansa, że mi to urośnie i będzie dobrze?

Kochana nie patrz na dni cyklu. Każda z nas ma zagniezdzanie w innym dniu. Ja miałam 13 .25 w 26 dc. A podejrzewam że zagniezdzanie miało.miejsce w 24dc. Zagniezdzanie zastępuje między 6-12 dpo. U mnie mogło być to w 8 dniu A u Ciebie np w 11 lub 12. Nie ma reguły. Twraz jedyna opcja powtórzyć bete po 48h bądź sprawdzać sobie testami czy kreska ciemnieje. I modlić się by okres nie przyszedł [emoji4] Przede wszystkim pozytywne nastawienie. Ja od początku starałam się myśleć że będzie dobrze no i tak jest [emoji7]
A w którym dniu cyklu miałaś 13? Ja jestem dzisiaj w 31 dniu cyklu i jakieś 12-13 dni po owulacji i mój wynik to 7,31...myślisz, że jest szansa, że mi to urośnie i będzie dobrze?

Kochana nie patrz na dni cyklu. Każda z nas ma zagniezdzanie w innym dniu. Ja miałam 13 .25 w 26 dc. A podejrzewam że zagniezdzanie miało.miejsce w 24dc. Zagniezdzanie zastępuje między 6-12 dpo. U mnie mogło być to w 8 dniu A u Ciebie np w 11 lub 12. Nie ma reguły. Twraz jedyna opcja powtórzyć bete po 48h bądź sprawdzać sobie testami czy kreska ciemnieje. I modlić się by okres nie przyszedł [emoji4] Przede wszystkim pozytywne nastawienie. Ja od początku starałam się myśleć że będzie dobrze no i tak jest [emoji7]
Też staram się myśleć pozytywnie, tak się cieszyłam jak wczoraj ta kreska była taka wyraźniejsza i byłam wręcz pewna, że noszę w brzuszku moją córcie, tymbardziej, że strasznie mi syfki zaczęły wychodzić na twarzy co od dłuższego czasu mi się nie zdarzyło...Ale poza tym i podwyższoną temp to nie mam w sumie żadnych dolegliwości...@ powinnam mieć wczoraj i póki co jej nie dostałam tylko po poronieniu bardzo się boję, że znowu mi spadnie tą beta...2 msc temu też jak zaczęła spadać to miałam na poziomie 7...Ale wtedy przyszła @ i poziom bety spadł 3 dni później do 7,47 i wszystko mnie bolało...A teraz jest inaczej, więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Naprawdę dajesz mi nadzieję! 😊🥰

A jaki miałaś progesteron ?

Też mam nadziej że będzie dobrze. Ja np miałam bete 13.25 A na teście kreska była mega słaba. Nie wiem dlaczego warto czułości 10. Później już kreseczka ciemniala z dnia na dzień [emoji7] Będzie dobrze! Będę trzymać kciuki za Ciebie by beta urosła [emoji7]
Też staram się myśleć pozytywnie, tak się cieszyłam jak wczoraj ta kreska była taka wyraźniejsza i byłam wręcz pewna, że noszę w brzuszku moją córcie, tymbardziej, że strasznie mi syfki zaczęły wychodzić na twarzy co od dłuższego czasu mi się nie zdarzyło...Ale poza tym i podwyższoną temp to nie mam w sumie żadnych dolegliwości...@ powinnam mieć wczoraj i póki co jej nie dostałam tylko po poronieniu bardzo się boję, że znowu mi spadnie tą beta...2 msc temu też jak zaczęła spadać to miałam na poziomie 7...Ale wtedy przyszła @ i poziom bety spadł 3 dni później do 7,47 i wszystko mnie bolało...A teraz jest inaczej, więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)

reklama
Do góry