reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej. Jutro mam pobranie krwi ... Ale straszą mnie że będzie chyba 3 a nawet 4 dawka bo nie mam już nawet plamienia. Coraz bardziej skłaniam się ku laparoskopii...
Ehhh... oni niech nie straszą tylko w konsultacji z Tobą niech podejmą najlepszą w tej sytuacji możliwą decyzje. Wiem, że przezywasz tam koszmar, bo czekanie I niewiedza jest straszna, ale znajdź w sobie jeszcze trochę siły, a lada dzień będzie po wszystkim. Odzywaj się tu do nas! Ściskam.

Ja w obecnej ciąży kupowałam 10 i 25 i powiem Wam, że na moje oko te wartości to chwyt marketingowy bo bobotest znowu wykrył mi bardzo szybko ciąże i to z wieczornego moczu, a inna 10 była prawie biała następnego dnia rano. Więc nie wiem o co chodzi, ale u mnie bobo żółte się dwa razy sprawdziło, zarówno w marcu przy biochemicznej, jak i teraz [emoji3]
Ja też robię Bobo testy i one wychodzą mi pozytywne, a okazuje się, że mam bete 7,31...Ale jedna z dziewczyn tutaj uważa, że to niemożliwe i wręcz sugeruje, że sobie coś wymyślam!

Ja też robię Bobo testy i one wychodzą mi pozytywne, a okazuje się, że mam bete 7,31...Ale jedna z dziewczyn tutaj uważa, że to niemożliwe i wręcz sugeruje, że sobie coś wymyślam!
Ja bym proponowała żebyś się tak nie nakręcała. Idź w sobotę sprawdź przyrost i będziesz miała pewność. Nie tylko jedna z dziewczyn tak uważa, bo więcej się wypowiadało, więc nie najeżdżaj na Nią. Ja tam zaufania do tych domowych testow nie mam, już trochę testów z dwoma kreskami widziałam, a dziewczyny za parę dni pisały ze jednak okres dostały, albo przyrosty były ale za małe. Nikt nie chce Ci na złość, powtórz betę, każda z nas pewnie życzy Ci abyś miała prawidłowy przyrost, w sobotę zrób i napisz, że jesteś przykładem, że test wykrył szybciej niż powinien🤷‍♀️

Ja w obecnej ciąży kupowałam 10 i 25 i powiem Wam, że na moje oko te wartości to chwyt marketingowy bo bobotest znowu wykrył mi bardzo szybko ciąże i to z wieczornego moczu, a inna 10 była prawie biała następnego dnia rano. Więc nie wiem o co chodzi, ale u mnie bobo żółte się dwa razy sprawdziło, zarówno w marcu przy biochemicznej, jak i teraz [emoji3]
Ja też tak uważam, bo mi też bobo test pokazuje wyraźną kreskę, a te niby 10 mlU pokazują albo cień albo taką bladą pod światło widoczną

Ja bym proponowała żebyś się tak nie nakręcała. Idź w sobotę sprawdź przyrost i będziesz miała pewność. Nie tylko jedna z dziewczyn tak uważa, bo więcej się wypowiadało, więc nie najeżdżaj na Nią. Ja tam zaufania do tych domowych testow nie mam, już trochę testów z dwoma kreskami widziałam, a dziewczyny za parę dni pisały ze jednak okres dostały, albo przyrosty były ale za małe. Nikt nie chce Ci na złość, powtórz betę, każda z nas pewnie życzy Ci abyś miała prawidłowy przyrost, w sobotę zrób i napisz, że jesteś przykładem, że test wykrył szybciej niż powinien🤷‍♀️
Ja już żadnej bety robić nie będę, poczekam tydzień, czy dostanę @, jeśli nie to zapisze się do ginekologa i on mi powie co jest grane...bete mam bardzo niską, więc albo bardzo późno doszło do zagnieżdżenia albo coś jest nie tak...
Obym się myliła, ale już się nie nastawiam na ciążę...
I na nikogo nie najeżdżam, to mnie potraktowano jak wariatke, która coś sobie wymyśla, a to nie moja wina, że na testach pisze, ze taka czułość, a w rzeczywistości okazuje się, ze jednak jest inaczej i też nie jestem jedyną, która tak uważa, tyle w temacie

reklama
Możliwe że test wadliwy bo jest to po prostu nierealne ale dobrze ze zrobiła betę bo napewno ciąża. Nawet test o czułości 10 nie ma prawa pokazać cień cienia a co mówić o teście z czułością 25.
A @Verona26 Ty nie miałaś pierwszej bety jakiejs niziutkie? Bo się martwilas na początku. Nie było to 13 coś? Teoretycznie tez bardzo mało, a wszystko cudownie się rozwija.
Niestety ekspertką tego badania nie jestem bo robiłam raz w życiu i nie musiałam powtarzać.

Do góry