reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tsh ft3 ft4 PRL bo większość badań robi się między 2 a 5dc.

Wiem że PRL robi się 3 razy dziennie w 2 fazach cyklu ale nie leżąc w szpitalu nie da się tego ogarnąć. Ja miałam robione rano później o 17 i o 24 między 2 a 5dc a później w 21dc też o tych samych godzinach i oni po tym coś tam widzieli ale co nie mam pojęcia. U mnie wszystko ładnie pięknie wyszło a teraz w klinice miałam pobierane 7 fiolek krwi na badania hormonalne i wyniki będą 15.06

Prolaktyna niby też do 5 dc... Nie wiem czy robić 🤔🤔

reklama
Robiłam w lutym te wszystkie tarczycowe. Tsh sprawdzę ft3, ft4 też? Jest sens? Były w normie wszystkie ale tsh 2. 4

Robiłam w lutym te wszystkie tarczycowe. Tsh sprawdzę ft3, ft4 też? Jest sens? Były w normie wszystkie ale tsh 2. 4
A dostałaś leki na obniżenie tsh?

Ja bym powtórzyła bo mamy czerwiec a to się mogło zmienić. PRL obojętnie kiedy chyba że gin lub endo chce rysować jakiś wykres który odczytają to wtedy się robi między 2 a 5dc i 21dc. Dokładnie nie napisze ci o co chodzi z tym wykresem bo nie pamiętam ale właśnie endo wspominała coś o jakimś wykresie.

EDIT: tak jak będziesz powtarzać to tsh ft3 ft4 sprawdź.

A dostałaś leki na obniżenie tsh?

Ja bym powtórzyła bo mamy czerwiec a to się mogło zmienić. PRL obojętnie kiedy chyba że gin lub endo chce rysować jakiś wykres który odczytają to wtedy się robi między 2 a 5dc i 21dc. Dokładnie nie napisze ci o co chodzi z tym wykresem bo nie pamiętam ale właśnie endo wspominała coś o jakimś wykresie.

EDIT: tak jak będziesz powtarzać to tsh ft3 ft4 sprawdź.
Nic nie dostałam, bo ciazy nie planowałam więc wszystko było w normie 😁 ok zrobię 😁

Więc jak 6 dni po owu to powinnam już mieć cień ewentualnie rano..... Boże jestem nienormalna. Blagam sprowadźcie mnie na ziemię. Mam stałe moje plamienia, brzuch boli, temperatura 36,70, zero cieni na teście A JA WCIAZ MAM NADZIEJE
U mnie bladziutka kreska sie pojawiła 10dpo
6 dpo nie ma prawa Ci nic test pokazać. Najwcześniej ale to juz mega wczesnie jak sie 8dpo pokaze. Ale jak sie pokaze dopiero 14dpo bo będzie późno zagnieżdżenie to tez nic złego.

Nic nie dostałam, bo ciazy nie planowałam więc wszystko było w normie [emoji16] ok zrobię [emoji16]
To jak zrobisz a będziesz miała takie samo lub wyższe to podejdź do lekarza i po proś o receptę na leki w dawce 25 powinno pomóc obniżyć.

Ja choruje na tarczyce niedoczynność hashimoto i biorę dawkę 150 i dodatkowo kontroluje co kwartał chociaż 20.04 miałam wynik 0.41 zobaczymy jaki będzie w klinice no i 6.07 mam u rodzinnego kontrolę tsh.

To jak zrobisz a będziesz miała takie samo lub wyższe to podejdź do lekarza i po proś o receptę na leki w dawce 25 powinno pomóc obniżyć.

Ja choruje na tarczyce niedoczynność hashimoto i biorę dawkę 150 i dodatkowo kontroluje co kwartał chociaż 20.04 miałam wynik 0.41 zobaczymy jaki będzie w klinice no i 6.07 mam u rodzinnego kontrolę tsh.
Tak zrobię, dzięki kochana 😁❤️

Czesc Dziewczyny, ostatnio malo do Was zagladalam, ale gratuluje wszystkim ktorym sie udalo:) ja w pobiedzialek wybralam sie do nowego ginekologa i zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Sprawdzil wszystkie badania, stwierdzil, ze wszytsko wyglada ok, przepisal ovarin i powiedzial, ze jak za 3 miesiace nadal nic sie nie uda to zaprasza ponownie i zaczniemy juz troszke silniejsze leki/badania. Akurat sie udalo tak, ze wizyte mialam (wg. Kalendarzyka) w dniu owulacji. Lekarz spraedzil jajeczko, ze ma 23mm i nawet wydrukowal mi zdjecie. USG:) moze to nasz przyszly dzidzius:)

reklama
Do góry