reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, w niedzielę poronilam :( byłam w 7tc. Zamierzamy z mężem starać się od razu, lekarz powiedział że nie na przeciwskazań. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
Przykro mi z powodu Twojej straty. Jeśli lekarz nie ma przeciwskazań to działajcie [emoji6] mi po poronieniu ostatnim też od razu pozwolono wracać do starań.

reklama
Dziewczyny jak to jest z temperatura? Jestem 4 dni przed @ temperatura 37,8 tak wysokiej jeszcze nie miałam, ostatnio 37,3 maks. Temperatura nagle wzrasta, żeby po @ spadła? czy jeśli idzie tak do góry to może być ciąża? :) Nie mam żadnych objawów, żeby przyszła..

A ja właśnie odebrałam wyniki badań z dziś. Estradiol, FSH, LH, Testosteron jest ok. Tsh z 4,1 zmalało na 3,17 ale za to prolaktyna 36ng/ml a norma do 26 😱😱😱 dobrze, że za 2 tyg wizyta u lekarza. Wiecie z doświadczenia czy da się to jakoś łatwo unormować jakimiś lekami(chodzi mi o prolaktyne) ? W sensie czego mogę się spodziewać za te 2 tyg 🙄

Dziewczyny jak to jest z temperatura? Jestem 4 dni przed @ temperatura 37,8 tak wysokiej jeszcze nie miałam, ostatnio 37,3 maks. Temperatura nagle wzrasta, żeby po @ spadła? czy jeśli idzie tak do góry to może być ciąża? :) Nie mam żadnych objawów, żeby przyszła..
Wysoka temperatura jest zawsze po owu i może być nawet do dnia @ taka wysoka. U różnych kobiet inaczej spada jednej 2 dni przed @ drugiej dopiero w dniu @ a jeśli jest się w ciąży to musi być minimum 18-19 dni wysoka wtedy można podejrzewać ze się jest w ciąży. Jesteś jeszcze przed miesiączka więc nie można brać pod uwagę że jesteś w ciąży.

A ja właśnie odebrałam wyniki badań z dziś. Estradiol, FSH, LH, Testosteron jest ok. Tsh z 4,1 zmalało na 3,17 ale za to prolaktyna 36ng/ml a norma do 26 [emoji33][emoji33][emoji33] dobrze, że za 2 tyg wizyta u lekarza. Wiecie z doświadczenia czy da się to jakoś łatwo unormować jakimiś lekami(chodzi mi o prolaktyne) ? W sensie czego mogę się spodziewać za te 2 tyg [emoji849]
Na prolektyne brałam bromergon pierwsze 2 tyg pół tabletki na noc później 1 tabletka na noc przez 3-4 miesiące. Ale są też inne leki na PRL z tym że droższe.

Dziewczyny byłam u endokrynologa online 🤣🤣
Dostałam skierowanie na badania hormonalne i skierowanie do ginekologa endokrynologa.
Teraz myślę sobie.. Nie starać się w tym cyklu i isc na badania na początku kolejnego? Czy starać się może akurat wyjdzie 🤔 kurde trochę mi namieszała ta babka.. Kolejny cykl cholera wie za ile dni moze 30 a może 50 🙄🙄

reklama
Hej dziewczyny, w niedzielę poronilam :( byłam w 7tc. Zamierzamy z mężem starać się od razu, lekarz powiedział że nie na przeciwskazań. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
Bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Ja poroniłam we wrześniu ubiegłego roku w 8 tc, nie obyło się bez zabiegu więc 3 miesiące musieliśmy odczekać. Od stycznia zaczęliśmy się starać. Ja brałam ovarin, mąż fertilman plus i maj był dla nas łaskawy, udało się, co prawda to dopiero 5 tc, ale jestem dobrej myśli. Trzymam za Was mocno kciuki! 🙂 Będzie wszystko dobrze! 😘 Ściskam mocno.

Do góry