reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

O dzięki za info. A jakie badania robiłaś?
Czy ginekolog mówił Ci że rzeczywiście przez pcos poroniłaś?
Mój niby wiedział że mam pcos, ale nic o tym nie wspomniał odnośnie poronienia.
Owulacje miałam stymulowaną akurat ale dobre i to :)
Już Dokładnie nie pamietam ale sprawdzali wszystko, co może być przyczyna poronień i niczego nie znaleźli, dlatego stanęło na tym ze to pewnie PCOS. Potem zaszłam w ciąże i synek ma już 4 lata. Teraz staramy się o trzecie dziecko ale bezskutecznie póki co... jeżeli przez 3 miechy nie zajdę to będę musiała sprawdzic jajowody :/

reklama
Hej dziewczyny :) U nas wszystko dobrze, nie było mnie bo mam ciężki czas w pracy i w donu, ale ciagle o Was pamiętam!
U mnie dziś 10 dc, więc zaczynamy. Wczoraj byłam na babyshower przyjaciółki, która nie chciała mieć drugiego dziecka 🙈🙈🙈 jestem pozytywnie nastawiona, zobaczymy co jutro powie Gin i za tydzien co w klinice.

Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że u Was weekend był lepszy niż u mnie. Jestem po poronieniu, plamilam/krwawilam od 3 tygodni, co zaczęło mnie już niepokoić. Wczoraj w czasie imprezy rodzinnej zauważyłam, że krwawienie się nasiliło. Spanikowałam, skoczyło mi ciśnienie i ostatecznie wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć. Na szczęście po badaniu okazało się, że jest to poronienie całkowite, wszystko wygląda dobrze, więc mam tylko brać antybiotyk i czekać na @. Lekarz mnie uspokoił, że poronienie u zdrowej kobiety może się zdarzyć nawet 2 razy w życiu i nadal nie jest to powód do niepokoju. Stwierdził, że niepotrzebnie robię teraz badania szukając przyczyny, bo tylko niepotrzebnie się stresuję i nakręcam , że coś że mną nie tak- więc jak widać co lekarz to różna opinia :) pytałam o starania- powiedział, że kiedyś lekarze zalecali odczekać pół roku, on poleca pacjentkom 2-3 msc, ale powiedzial, że jeśli organizm jest gotowy na ciaze, to ciaza będzie i szybciej. Postanowiłam, że czekam do @ i działam! :) Jak mu powiedziałam, że staraliśmy się pół roku, to uznał, że to krótko, więc chyba jestem po prostu strasznym niecierpliwcem i chciałabym już teraz, jak najszybciej!

Hej dziewczyny, nie wiem co sie dzieje... Dzis jest 12 dc, do owulacji zostalo jeszcze 6 dni... Rano byly przytulanki, a pozniej jakies dziwne, lekkie krwawienie, bardzo delikatne.. Dodam ze jestem 4 cykl na Bromergonie a 1 na Aromku...co sadzicie???

reklama
Miałam dwa razy wyczuwalną owulacje dzięki stymulacji. Za pierwszym razem dzień przed ćmił mnie jajnik i kolejnego dnia taki ból że cały dzień zdychałam i wieczorem pozytyw testu, a za drugim razem w dniu owulacji się zaczęło i wieczorem pozytywny test a na drugi dzień nawet siadać mi było ciężko na twarde krzesło bo mnie wszystko bolało. Podsumowując to jeden, dwa dni bólu:)
A jak długo trwał u Ciebie ten ból?

Do góry